De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Mijn Lidl
Hauptinhalt

Reset hier je code voor de Lidl Sonja App

Wanneer je het nieuwste boek van Sonja koopt in één van de Lidl filialen, ontvang je een code waarmee je toegang krijgt tot deze app.

Indien uw activatiecode niet meer werkt, kunt u deze hieronder resetten. 

Veelgestelde vragen over Lidl Sonja App

    

Waar kan ik de app downloaden?

Google Play Store & App Store. Zoek via de zoekbalk naar ‘LidlSonja’ app. 

Hoe kan ik de app activeren?

Om de app te activeren heb je een activatiecode nodig. Deze code ontvang je wanneer je het nieuwste boek van Sonja Bakker aanschaft in één van de Lidl vestigingen, of via lidl-shop.nl

Ik kan mijn account niet activeren.

Controleer je gegevens en probeer deze opnieuw in te voeren. Let er daarbij op dat de activatiecode hoofdlettergevoelig is. Reeds geregistreerde activatiecodes kunnen slechts twee maal gebruikt worden. Indien je activatiecode niet meer werkt, kun je deze resetten op http://www.lidl.nl/nl/sonjabakker-resetcode

De code geeft aan al in gebruik te zijn.

Het is enkel mogelijk om de activatiecode twee keer te gebruiken (bijvoorbeeld op tablet en op smartphone). Indien de code al 2x gebruikt is dan is het niet mogelijk deze nogmaals de activeren. 

Ik kan de app niet openen.

Sluit de app in zijn geheel af en probeer het opnieuw.

Ik heb de app verwijderd en wil deze opnieuw activeren.

Download deze opnieuw en doorloop het activatieproces. Je kunt de activatiecode maximaal twee keer gebruiken (op hetzelfde en/of een ander apparaat). Indien je activatiecode niet meer werkt, kun je deze resetten op http://www.lidl.nl/nl/sonjabakker-resetcode. In geval van onmacht neem dan contact op met de Lidl Klantenservice.

Ik kan mijn voortgang niet bekijken.

Je telefoon heeft een internetverbinding nodig om je voortgang te bekijken en om nieuwe wegingen toe te voegen. Maak verbinding met WIFI of je mobiele internetverbinding om het opnieuw te proberen.

Kunnen mijn gegevens van de ene naar de andere telefoon overgezet worden?

Ja, maar let erop dat met de activatiecode uit het boek de App maximaal twee keer geïnstalleerd kan worden. Heb je de app reeds op een ander apparaat (zoals tablet) geïnstalleerd, dan is dit niet meer mogelijk

Kan ik de app ook op een tablet gebruiken?

Ja, de app is beschikbaar op zowel mobiele telefoons en tablets (Apple & Android)

Zijn mijn gegevens anoniem?

Ja, er worden geen persoonsgebonden gegevens opgevraagd. Er wordt enkel om een activeringscode, leeftijd en gewicht gevraagd. Deze gegevens zijn niet te herleiden naar een persoon en dus is alles anoniem. 

Ik kan de app niet vinden in de App Store / Google Play Store?

Controleer of de titel juist is ingevuld. De titel is: Lidl Sonja 2017. Mocht je de app alsnog niet kunnen vinden, update dan je mobiel. De Android app is geoptimaliseerd voor versie 4.4.2 en hoger. Wij kunnen geen optimale ervaring garanderen voor Android telefoons met een lagere versie.

Kunnen mijn gegevens van mijn telefoon naar de tablet overgezet worden?

Ja, maar let erop dat je met de activatiecode uit het boek de app maximaal twee keer geïnstalleerd kan worden. Heb je de App reeds op een ander apparaat (zoals tablet) geïnstalleerd, dan is dit niet meer mogelijk.

Ik heb een inhoudelijke vraag over een weekmenu / recept / het boek

Lidl is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor de inhoud van het boek. Voor inhoudelijke vragen over de weekmenu’s en recepten verwijzen wij je naar Gewichtsconsulente Sonja Bakker (www.sonjabakker.nl). 

De app werkt niet goed en/of reageert niet?

Een aantal functionaliteiten binnen de app vereisen een werkende internet verbinding. Controleer of deze correct werkt. Mocht de app alsnog niet goed werken, update dan je mobiel. De Android app is geoptimaliseerd voor versie 4.4.2 en hoger. Wij kunnen geen optimale ervaring garanderen voor Android telefoons met een lagere versie.

Mijn code doet het niet meer, hoe kan ik een nieuwe code krijgen?

Indien je activatiecode niet meer werkt, kunt je deze resetten via http://www.lidl.nl/nl/sonjabakker-resetcode.

Mijn app is verwijderd en ik wil deze graag opnieuw downloaden.

Je kunt je activatiecode 1 keer gebruiken op twee apparaten. Je kunt de code wel resetten via http://www.lidl.nl/nl/sonjabakker-resetcode.

Ik wil graag dat mijn man/kind de app ook kan downloaden. Kan dat?

Het is enkel mogelijk om de activatiecode twee keer te gebruiken (bijvoorbeeld op tablet en op smartphone). Indien de code al 2x gebruikt is dan is het niet mogelijk deze nogmaals de activeren. Je kunt met je activeringscode de app maar op 2 verschillende apparaten activeren.

Wanneer krijg ik een coupon?

Je ontvangt een coupon bij deelname aan de landenquiz. 

Hoeveel coupons kunnen er unlocked worden?

Elke week kan je meedoen aan 1 landenquiz. Hiermee kan je elke week korting winnen op 1 product. Elke week kan je zo (8 weken lang) korting winnen op een product. 

Hoe krijg ik in de winkel korting via de coupons in de app?

Je kunt het artikel met de korting zelf halen in de winkel. Laat bij de kassa je app zien met de daarbij horende kortingscoupon. De caissière kan dan deze korting scannen via een scankaart in de winkel.

Kan ik de vorige delen van het Sonja Bakker boek ook kopen?

Ja, deze zijn uitsluitend te koop via de Lidl webshop. Het nieuwste deel 5 is te koop in het filiaal.  

Colofon
© 2017, Sonja Bakker en Lidl Nederland GmbH .

Uitgegeven in eigen beheer.

Alle rechten voorbehouden.

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of op enige andere manier zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.

De inhoud van deze app is eigendom van Sonja Bakker. Lidl is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor schade die ontstaat door een onjuiste, onvolledige en/of foutieve weergave van de inhoud in deze app alsmede voor schade die door gebruik van de informatie in deze app ontstaat. Het gebruik van de app is geheel op eigen initiatief en risico. Lidl geeft geen enkele garantie ten aanzien van het door de gebruiker gewenste resultaat.

Schakel bij twijfel altijd een deskundige zoals een huisarts in. Deze app is niet bedoeld om te worden gebruikt ter behandeling of begeleiding van stofwisselingsziekten, zoals diabetes, of allergieën.

Lidl behoudt zich het recht voor om het gebruik en de ter beschikking stelling van de app op ieder gewenst moment te staken of te beëindigen.

Voor eventuele klachten met betrekking tot deze app kunt u contact opnemen met de Lidl Nederland klantenservice.