PILOT 'ECO-SCORE'

PILOT 'ECO-SCORE'

We werken continu samen met onze leveranciers aan het verduurzamen van onze producten. Daarnaast vinden we het belangrijk om het voor onze klanten eenvoudig te maken om in één oogopslag te zien hoe duurzaam een product is. Daarom starten we in augustus een pilot met 'Eco-Score'.


Met de 'Eco-Score' kunt u in één oogopslag hoe duurzaam een product is. Zo staat bijvoorbeeld de letter ‘A’ en kleur groen voor producten met een lage milieu impact, de letter ‘E’ en kleur rood wordt gebruikt bij producten met een hoge milieu impact.


Bij de berekening van de 'Eco-Score' wordt er o.a. gekeken naar de gebruikte grondstoffen voor het product, de verwerking van het product, transport en verkoop. Daarnaast wordt er gekeken naar de verpakking, de herkomst, de gevolgen voor biodiversiteit en naar keurmerken zoals ‘biologisch’ en ‘Fairtrade’. Al deze aspecten samen bepalen de score van het product.

Meer weten over onze pilot? Wellicht geeft één van onderstaande vragen met antwoorden antwoord op uw vraag. Zit uw vraag er niet tussen? U kunt uw vraag ook altijd mailen naar csr@lidl.nl.

'Eco-Score' is een duurzaamheidslabel dat op eenvoudige wijze de ecologische impact van een product laat zien. 'Eco-Score' is ontwikkeld door 10 Franse organisaties.

Bij Lidl willen we een duurzame en gezonde leefstijl voor iedereen betaalbaar en toegankelijk maken. We werken hiervoor continu samen met onze leveranciers aan het verduurzamen van onze producten. Tegelijkertijd vinden we het ook belangrijk om het voor onze klanten eenvoudig te maken om in één opslag te zien hoe duurzaam een product is. We denken dat 'Eco-Score' geschikt is om te laten zien welk artikel een hoge en welke een lage ecologische impact heeft.

Bij de berekening van de 'Eco-Score' wordt er o.a. naar de gebruikte grondstoffen, de herkomst van het product, het gebruik van duurzaamheidskeurmerken en het type verpakking gekeken. Producten met een lage milieu-impact krijgen de letter ‘A’ en kleur groen, producten met een hoge milieu-impact krijgen de letter ‘E’ en kleur rood.

De pilot vindt plaats in 7 filialen in de omgeving van Arnhem, Ede en Nijmegen. De pilot start op maandag 2 augustus en duurt tot zondag 31 oktober. We hebben gekozen om 'Eco-Score' te testen voor de productgroepen koffie en thee, zodat het voor onze klant in het filiaal overzichtelijk is waar 'Eco-Score' wordt getest.

Ons doel voor de pilot is om te onderzoeken in hoeverre 'Eco-Score' onze klanten helpt om op een eenvoudige manier te zien hoe duurzaam een product is. Middels een online onderzoek vragen we onze klanten naar hun mening en bevindingen over 'Eco-Score'. Daarnaast gaan we tijdens de pilot in gesprek met de overheid en maatschappelijke organisaties om te onderzoeken hoe zij over 'Eco-Score' denken. Als de pilot eind oktober is afgelopen evalueren we de bevindingen op basis van het klantonderzoek en de gesprekken met de overheid en maatschappelijke organisaties. Tijdens deze evaluatie zullen we ook de beslissing maken of we wel of niet verder zullen gaan met 'Eco-Score'.