Lidl - De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs!
Deze browser wordt niet ondersteund
Om de website correct te bekijken gebruik één van de volgende browsersLet op:Update uw browser a.u.b., als u met deze browser doorgaat, kan het zijn dat uw winkelervaring niet is zoals u van ons gewend bent!

  Afkortzagen kopen bij Lidl

  Iedere doe-het-zelver heeft een afkortzaag nodig. Afkortzagen zijn multi-inzetbaar voor allerlei klusjes in huis, waarbij je moet zagen. Ze worden veel ingezet bij het leggen van vloeren, omdat je met de meeste exemplaren eenvoudig verstek kunt zagen. Laminaat- en andere vloerplanken en plinten zaag je in een oogwenk in de gewenste lengte en vorm. En wist je dat je helemaal niet noodzakelijk naar de bouwmarkt moet voor een afkortzaag? Ook bij Lidl vind je de zaag die je zoekt. Voor een vriendelijk prijsje.


  Wat zijn afkortzagen precies?

  Een afkortzaag is een compacte variant van de zaagtafel, hierdoor is hij makkelijker te verplaatsen. Dat kan makkelijk zijn als je geen vaste werkplaats hebt. Een ander verschil tussen zaagtafels en afkortzagen is de positie van het zaagblad; bij een tafelzaag is het zaagblad in de tafel gemonteerd, terwijl bij een afkortzaag de zaag over het algemeen verwerkt is in een soort 'hendel' boven het te zagen materiaal. Door het handvat naar beneden te trekken, zaag je door het materiaal heen. Het bereik (maximale zaagdiepte) is afhankelijk van de diameter van het zaagblad dat op de afkortzaag past.


  De juiste zaag kiezen

  Er zijn allerlei verschillende afkortzagen verkrijgbaar. Zo heb je conventionele afkortzagen, hiervan kan het zaagblad enkel van boven naar beneden bewogen worden. Bij radiale afkortzagen kun je daarnaast de zaag óók van voor naar achteren bewegen. Het doel is vergelijkbaar: zagen. Maar welke klussen je succesvol kunt afronden verschilt. De meeste afkortzagen zijn in ieder geval geschikt voor hout. Veel ook voor PVC. Sommigen afkortzagen zagen zelfs metaal. Hoe hoger het wattage van de zaagmachine, hoe makkelijker je door het materiaal heen kunt zagen. Ben je van plan dikkere planken en materialen te gaan zagen, of wil je in ieder geval die mogelijkheid open houden bij de aanschaf van een zaagmachine? Kies voor een afkortzaag met trekfunctie. De trekfunctie maakt het mogelijk om het zaagblad ook in horizontale richting te bewegen. Dan zaag je moeiteloos door wat dikkere planken of balken heen.


  Verstekzagen

  Een afkortzaag wordt ook wel verstekzaag genoemd. Met de meeste verstekzagen kun je niet alleen planken korter maken, je kunt ze ook schuin, in verstek en zelfs in dubbel verstek zagen. Dat maakt ze onmisbaar als je vloeren of plinten aan het leggen bent in huis.


  Extra opties en accessoires voor je afkortzaag

  Iedere zaag heeft zijn eigen eigenschappen. Allemaal met zo zijn eigen voor- en nadelen. Let bij de aankoop goed op de eigenschappen die jij belangrijk vindt. Krijgt de zaag een vaste plek? Dan is een licht gewicht niet belangrijk. Een zwaardere zaag geeft wat meer stevigheid en stabiliteit. Dat is anders als je de afkortzaag regelmatig moet of wilt verplaatsen. Ook is er verschil in de zaaghoeken die je kunt instellen, sommige machines zijn traploos instelbaar, anderen maken gebruik van 'voorgeselecteerde hoeken'. Een kantelbare zaagkop kan handig zijn om in verschillende richtingen verstek te zagen. Een lasergeleider geeft de zaaglijn weer, waardoor je met meer precisie kunt zagen. Afkortzagen met zijsteunen zijn geschikt voor langere planken. Een stofzak of zelfs een stofzuigeradapter aan de afkortzaag voorkomt dat je hele werkruimte onder het stof en zaagsel komt te liggen, zo houd je je werkplaats netjes.


  Eenvoudig online gereedschap bestellen

  Van hobby-doe-het-zelver tot professionele klusser: bij Lidl vind je een zaag naar je hart! En het mooiste van al: je bestelt al je elektrisch gereedschap makkelijk online bij Lidl. Geen gesjouw, en toch lekker snel in huis.