We werken continu aan het verduurzamen van ons assortiment. Dit doen we samen met leveranciers, maar u kunt het ook zien aan de duurzame keurmerken op de verpakkingen van onze producten. Al een kwart van de omzet bij Lidl is afkomstig van producten met een duurzaamheidskeurmerk.

DUURZAME GRONDSTOFFEN EN PRODUCTEN

Ons assortiment bestaat uit producten die van ver komen, zoals koffie en thee, en producten die van dichtbij komen, zoals zuivel en eieren. Voor de productie van het hele assortiment zijn grondstoffen nodig. Wij nemen onze verantwoordelijkheid om de negatieve impact op het milieu zo klein mogelijk te houden en om bodem, lucht, watervoorraden en biodiversiteit te beschermen. Daarnaast zijn in de productieketens van de producten die tot ons eigen merk behoren, wereldwijd miljoenen mensen werkzaam. We zien het als onze fundamentele verplichting om de mensenrechten in deze keten te beschermen en te versterken.

Elke dag zijn we bezig onszelf bij deze doelen te verbeteren. En dit ziet u terug, bijvoorbeeld in de keurmerken op onze verpakkingen. Al onze koffie en chocolade is gecertificeerd met keurmerken als Fairtrade, Rainforest Alliance, Biologisch en/of UTZ. Daarnaast is al onze vis in de diepvries en koeling gecertificeerd met het MSC-* en ASC-keurmerk, is alle soja die wij gebruiken RTRS-gecertificeerd en alle palmolie RSPO-gecertificeerd.

*Momenteel wordt onze makreel zonder MSC-certificering verkocht.

DE BESTE KEURMERKEN

Groente en fruit
Diervirendelijker vlees
Diervirendelijker vlees
Zuivel
Koffie