-

Houten speelgoed van Lidl

Stevig, natuurlijk en duurzaam

Houten speelgoed is stevig, natuurlijk en duurzaam. Het geeft uw kind onvergetelijke herinneringen en draagt bij aan een gezonde ontwikkeling. Houten speelgoed stimuleert de zintuigen en ondersteunt de fijne motoriek, het logisch denken en de verbeelding. Houten speelgoed van Lidl voldoet aan de hoogste kwaliteitsstandaarden, zodat uw kind er zo lang mogelijk van kan genieten

Volle kracht vooruit

De wereld van treinrails

Houten treinrails zijn al generaties lang één van de populairste soorten speelgoed voor kinderen. De trainrails zijn eenvoudig in elkaar te zetten en uit elkaar te halen en zijn daarnaast ook robuust en veelzijdig. Zo kunnen de routes worden aangepast en nieuwe functies op elk gewenst moment worden toegevoegd. De grote hoeveelheid aan geweldige accessoires en figuren maken het helemaal compleet! Kinderen, en soms ook volwassenen, zullen lang van het speelgoed genieten.

Speel met ons mee

De wereld van poppen

Poppen zijn nog steeds een enorme bron van inspiratie voor zowel kinderen als volwassenen. Het creëren van een compleet eigen wereld gebaseerd op eigen regels en verbeeldingskracht is van essentieel belang in de ontwikkeling van een kind. Liefdevol ontworpen poppenhuizen, fantastische extra’s, verschillende figuren en originele accessoires beloven langdurig speelplezier. Er zijn geen grenzen aan creativiteit bij het bouwen van een eigen huis!

Uren kookplezier

De wereld van de keukens

Een houten keuken en houten keukengerei komen goed van pas bij rollenspellen voor zowel meisjes als jongens. Bij de jonge chef-koks wordt de fijne motoriek versterkt en de creativiteit vergroot. En dit allemaal tijdens het spelen! De houten keuken kan een prominente plek krijgen in de speelkamer of keuken, maar alle onderdelen kunnen na het spelen natuurlijk ook gewoon netjes worden opgeruimd.

ONS HOUTEN SPEELGOED WORDT GEMAAKT VAN

 • Hout

  Met houten speelgoed is de natuur binnen handbereik en leren kinderen spelenderwijs veel over zichzelf en hun omgeving. Houten speelgoed staat daarnaast bekend om zijn duurzaamheid. Dit is handig aangezien kinderen niet altijd even voorzichtig met hun speelgoed omgaan!

 • Metaal

  Onze metalen onderdelen zijn met zorg uitgezocht. Wij gebruiken niet-giftige materialen van hoge kwaliteit.

 • Plastic

  We maken onze producten af met plastic details. Zo vergroten wij de speelkwaliteit. Door onze strenge veiligheidseisen zorgen wij ervoor dat al ons speelgoed veilig gebruikt kan worden.

 • Verf en lak

  We gebruiken alleen oplosmiddelvrije lak en verf op waterbasis. Hierdoor is het voor kinderen veilig om speelgoed in hun mond te stoppen.

KEURMERKEN EN CERTIFICERINGEN

FSC-certificering

Hout is een natuurlijk product wat zeer duurzaam en tijdloos is. Houten speelgoed is geliefd door de veelzijdigheid en de speciale zintuiglijke ervaring. Wij hanteren de hoogste kwaliteits- en milieunormen tijdens het selecteren van onze materialen. Zo is hout bij ons bijvoorbeeld afkomstig uit duurzame bosbouw en heeft het FSC-label gekregen. Dit betekent dat het afkomstig is van verantwoord, ecologisch duurzaam, maatschappelijk gewenst en economisch winstgevend bosbeheer.

Amfori BSCI

Voor een eerlijke samenwerking

De amfori BSCI is een wereldwijd initiatief om de sociale normen in de productie- en bevoorradingsketen te verbeteren. De internationaal erkende normen van amfori BSCI vormen de basis van de samenwerking met onze internationale leveranciers. Het doel is om de rechten van werknemers zoals werktijden, algemene arbeidsomstandigheden, gezondheidszorg, sociale voorzieningen en veiligheid op werk wereldwijd te verbeteren. Een sterke en eerlijke samenwerking binnen Lidl en met onze leveranciers is daarom enorm belangrijk.

TÜV Rheinland

De zuurproef

“Speelgoed gemarkeerd met het keurmerk is getest en gecertificeerd door TÜV Rheinland. Deze speciale test omvat veiligheidsinspecties en ontvlambaarheidtesten. Voor producten voor kleine kinderen zijn bijzonder strenge eisen van toepassing. Producten zijn getest op verschillende toxische materialen en zijn onderworpen aan een chemische test. Speelgoed dat het TÜV Rheinland GS-label en/of het TÜV Rheinland-inspectie-etiket voor gecertificeerd speelgoed ontvangt, mag als zodanig het keuringslabel dragen.”