Deze browser wordt niet ondersteund
Om de website correct te bekijken gebruik één van de volgende browsersLet op:Update uw browser a.u.b., als u met deze browser doorgaat, kan het zijn dat uw winkelervaring niet is zoals u van ons gewend bent!

Actiefiguren speelfiguren

6 producten
  Alle producten 6 / 6 producten

  Verzamelfiguren- & speelfiguren-sets

  Moedige actiehelden uit een lievelingsfilm, een boerderij vol met dieren of een kudde bonte eenhoorns; met de juiste speelfiguren kunnen kinderen urenlang zoet zijn. Bij een ruime keuze aan individuele figuren en sets is er voor elke kinderkamer wel iets passends te vinden.


  Goede redenen voor verzamel- en speelfiguren

  Speelfiguren zijn niet weg te denken uit een kinderkamer. Kinderen van alle leeftijden kunnen genieten van het klassieke speelgoed.

  • Het spelen met de figuren bevordert de fantasie en stimuleert de creativiteit. De kinderen kunnen hun eigen verhalen verzinnen en deze tot leven brengen met de figuren.
  • Als de speelfiguren onderdelen hebben die gewisseld kunnen worden, zoals kleding of accessoires, dan wordt bovendien ook de fijne motoriek gestimuleerd.
  • Speelfiguren zijn compact en eenvoudig mee te nemen, zodat het lievelingsspeelgoed er ook op reis of onderweg bij kan zijn.
  • Alleen, met andere kinderen of samen met de ouders. Speelfiguren bieden veel mogelijkheden om bezig te zijn. Als uitbreiding op een poppenhuis of een speeltapijt openen zich hele werelden waarin kinderen kunnen onderduiken.


  De juiste speel- en verzamel- en speelfiguren voor elk kind

  De keuze aan speel- en verzamel- en speelfiguren is groot. Om het passende speelfiguur te vinden moet met verschillende aspecten rekening worden gehouden:


  Text And Image Section

  Leeftijd

  Bij de koop van speelgoed moet altijd rekening worden gehouden met de leeftijd van het kind. Kleine kinderen en peuters hebben de neiging alles in hun mond te stoppen. Vandaar dat er geen figuren gekozen moeten worden met kleine onderdelen die ingeslikt kunnen worden, om ongelukken of zelfs stikken te vermijden. Vanaf ongeveer drie jaar kunnen ook speelfiguren met kleinere onderdelen worden gekozen. Ook een gedetailleerde en natuurgetrouwe vormgeving kunnen kinderen pas vanaf de kleuterleeftijd bewust waarnemen. Wie op zeker wil spelen, moet kleine kinderen alleen onder toezicht met kleine figuren laten spelen, zodat in geval van nood op tijd kan worden ingegrepen.

  Materiaal

  De meeste figuren om mee te spelen of te verzamelen zijn gemaakt van kunststof. Hierdoor zijn ze makkelijk schoon te maken, erg licht en zeer robuust. Als duurzaamheid een factor is bij speelgoed, kunnen ook houten speelfiguren worden gebruikt. Deze zijn echter vaak minder gedetailleerd. Onafhankelijk van het materiaal is een hoge kwaliteit noodzakelijk. Met name goedkoop speelgoed is vaak gemaakt met voor de gezondheid bedenkelijke schadelijke stoffen. Figuren die voorzien zijn van certificaten van TÜV of LGA, kunnen zonder problemen worden gebruikt. In het algemeen moet er ook op worden gelet, dat de speelfiguren geen scherpe randen hebben om verwondingen tijdens het spelen te voorkomen.

  Text And Image Section

  Modellen en themawerelden

  Spel- en verzamelfiguren zijn er in talrijke uitvoeringen. Dieren als speelfiguren behoren tot het meest geliefde speelgoed. Naast het speelplezier kunnen deze figuren worden gebruikt bij het leren, door te beginnen met het noemen van de namen van de dieren en daarna ook hun specifieke eigenschappen en leefgebied. Van de wilde jungle, een safari of een dierentuin tot aan de boerderij met varkens, koeien en paarden, alles is mogelijk. Fantasiewezens zoals draken en eenhoorns, maar ook robots bevorderen de creativiteit sterk en laten het kind in een geheel eigen wereld op gaan. De actiefiguren brengen spanning in de kinderkamer. Vaak zijn deze speelfiguren voorzien van passende accessoires zoals een terreinwagen, boot of andere uitrusting.

  Vooral oudere kinderen zijn weg van speelfiguren die karakters uit films of series verbeelden. Met deze figuren kunnen ze de lievelingsscènes naspelen en de held aan nieuwe, eigen avonturen laten beginnen. Bij jongere kinderen kan je beter eerst neutrale figuren en mensen nemen, omdat deze de creativiteit sterker bevorderen dan bekende gezichten uit lievelingsverhalen. Met dank aan het ruime aanbod aan figuren kunnen zowel jongens als meisjes eenvoudig de juiste speelfiguren vinden.