Banner

Spam

LET OP: PHISHING

Er zijn berichten in omloop die lijken verzonden te zijn vanuit onze klantenservice. Hierin wordt gewezen op een mogelijke prijs, de juiste contactgegevens zouden ontbreken. Er wordt gevraagd om de ontbrekende gegevens aan te vullen. Dit is een phishing bericht en niet afkomstig van Lidl Nederland. Wij adviseren dringend om niet mee te doen aan deze actie en niet op de link te klikken.

Spam / phishingberichten en nepacties in omloop

Regelmatig komt het voor dat er berichten verspreid worden via Facebook, SMS Whatsapp en e-mails waarin lijkt dat Lidl de afzender is. Vaak gaat het in de berichten om waardebonnen met hoge geldbedragen en/of winacties waaraan u mee kunt doen.


Open deze berichten niet en verwijder deze gelijk! Klik niet op de links, voer geen gegevens in. Door berichten te openen, op links te klikken of gegevens in te voeren kunnen uw gegevens op een andere plek terecht komen dan bij Lidl. U voorkomt hiermee dat uw gegevens worden verspreid, verkocht en misbruikt.


Hoe kunt u een nepactie / spam / phishingbericht herkennen?

Een actiematig bericht waarin gevraagd wordt of u bijvoorbeeld mee wilt doen met een winactie.

Het e-mailadres van de afzender eindigt niet met @lidl.nl, @email.lidl.nl of @newsletter.lidl.nl

Berichten op Facebook (of andere Social Media-kanalen) zijn niet afkomstig van de officiële Lidl pagina’s. Officiële Lidl pagina’s zijn te herkennen aan een blauw vinkje naast de naam.

In het bericht is een link opgenomen naar een website die niet van Lidl is. De officiële website van Lidl is www.lidl.nl.

De berichten bevatten vaak spelfouten en de aanhef is niet persoonlijk.

De winacties van Lidl worden altijd gecommuniceerd via onze eigen website.


Wat kunt u doen met een nepactie / spam / phishingbericht?

U kunt dit altijd melden bij onze klantenservice. De e-mail die u heeft ontvangen kunt u rechtstreeks doorsturen naar contact@lidl.nl.


Verder raden we aan om de e-mails in uw mailbox te markeren als ‘spam’.


Meer informatie over nepberichten en het melden hiervan is ook te vinden op de volgende website: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/hoe-herken-ik-een-nepmail/