Vind jouw ideale matras

Het kiezen van het juiste matras blijft een hele opgave. We helpen jou graag bij deze keuze! Bekijk hieronder welke type matrassen er allemaal zijn en kies op basis van de eigenschappen een matras dat het best bij jou past.

Welke soorten matrassen zijn er?

Wie op zoek gaat naar een nieuw matras, krijgt te maken met een enorme keuze aan verschillende soorten matrassen. De belangrijkste verschillen liggen in het materiaal van het matras. We raden je aan eerst te kijken welk type matras voor jou geschikt is en daarna op zoek te gaan naar een bepaald model. Elk soort matras voldoet aan andere vereisten.

Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuw matras?

Iedereen heeft andere wensen wanneer het op slapen en comfort aankomt waardoor je bij Lidl matrassen in verschillende soorten en maten vindt. Hierdoor zie je mogelijk door de bomen het bos niet meer. Het is best een opgave om te beslissen wat voor jou het beste matras is. We willen graag met jou delen waar je op moet letten bij het kopen van een nieuw matras.


  1. De afmeting

    De afmeting

    Kies de juiste afmeting matras dat past bij jouw wensen. Onze matrassen zijn er in diverse afmetingen. Zo hebben wij diverse eenpersoons matrassen vanaf 80 cm en tweepersoons matrassen vanaf 140 cm breed.

  2. Gewicht

    Gewicht

    Ook je gewicht is belangrijk in de keuze voor een matras. Bij een hoger lichaamsgewicht adviseren we je om te kiezen voor een koudschuim- of pocketveringmatras. Deze matrassoorten zorgen namelijk voor een optimale ondersteuning.

  3. Temperatuur

    Temperatuur

    Kies een matras dat voor jou de juiste temperatuur regelt. Ga voor een ventilerend koudschuimmatras, pocketveringmatras of gelschuim matras wanneer je het snel warm hebt in bed. Als je het snel koud hebt dan raden we een comfortschuim- of traagschuimmatras aan.

  1. Hygiëne

    Hygiëne

    Als hygiëne voor jou een grote rol speelt bij de keuze voor een matras, kies dan voor een van onze matrassen met een afneembare hoes. Deze hoes kan je tot wel 60 graden wassen waardoor de levensduur van je matras wordt verlengd!

  2. Allergieën

    Allergieën

    Als je last hebt van een allergie, zoals huisstofmijt, dan kan dit doorslaggevend zijn bij de keuze voor een matras. Kies voor een matras dat anti-allergisch is of extra ventileert zoals onze pocketvering matrassen.

  3. Lichaamsklachten

    Lichaamsklachten

    Het verschilt per persoon wat je wensen en behoeften zijn bij het kiezen van een matras die het beste past bij jouw lichaams- en rugklachten. Zowel koudschuim- als pocketveringmatrassen zijn erg geschikt als je last hebt van lichaams-/rugklachten.

Kies het juiste matras bij je slaaphouding

Lig jij vooral op je rug, op je zij of op je buik? Ook dat bepaalt welk matras het beste bij jou past. Bekijk hieronder de slaaphoudingen en selecteer op basis hiervan een matras die past bij jouw slaaphouding. Koudschuim-, pocketvering- en comfortschuimmatrassen zijn geschikt voor elke slaaphouding.


  1. Zijslaper

    Zijslaper

    Bij zijslapers ligt de grootste druk op de schouders, heupen en knieën. Het is belangrijk dat deze in het matras kunnen zakken. Voor zijslapers die veel bewegen, adviseren wij een zacht matras. Aanraders voor zijslapers zijn gelschuim- en traagschuimmatrassen.

  2. Buikslaper

    Buikslaper

    Buikslapers creëren vanzelf een hollere rug. Op lange termijn kan dit leiden tot rugklachten. Een hard, stevig matras kan rugklachten enigszins voorkomen en toch comfortabel zijn. Een pocketveringmatras is een aanrader voor buikslapers.

  3. Rugslaper

    Rugslaper

    Bij rugslapers bevinden de drukpunten zich van de schouders tot aan de heupen. Kies daarom een matras dat voldoende kan inzakken in deze zones en zo de smallere punten van je lichaam ondersteunt. Een aanrader voor rugslapers is een koudschuimmatras.

Kies de juiste afmeting van het matras

Een matras met de juiste afmeting is belangrijk voor een goede nachtrust. Maar hoe kies je de juiste afmeting van een matras? Er zijn verschillende standaardafmetingen van matrassen. Welke afmeting matras het beste bij jou past is afhankelijk van hoeveel je beweegt in je slaap. Als je veel beweegt, kan het fijn zijn om een wat breder matras te kiezen.


De voordelen van onze matrassen



  1. 7-zones

    7-zones

    Al onze matrassen zijn voorzien van 7-zones. Iedere zone ondersteunt de belangrijkste lichaamsdelen: hoofd, nek, voeten, schouders, heupen, rug en taille. De 7-zones zorgen voor een gezonde slaaphouding en enorm veel comfort.

  2. Opgerold verpakt

    Opgerold verpakt

    Bijna al onze matrassen en toppers worden opgerold verpakt. Dit bespaart plaats, waardoor er minder wordt uitgestoten omdat er meer matrassen tegelijk worden vervoerd.

  3. Hardheid

    Hardheid

    Wij bieden matrassen aan in diverse hardheden. Kies op basis van je gewicht en persoonlijke voorkeur de juiste stevigheid van je matras. Keuze uit: zacht (H1), medium (H2), stevig (H3) of extra stevig (H4).

  1. Milieuvriendelijke productie

    Milieuvriendelijke productie

    Al onze eigenmerk matrassen en toppers zijn Oeko-Tex® Made in green gecertificeerd. Dit betekent dat ze op een milieuvriendelijke manier en op veilige werkplekken worden geproduceerd. Daarnaast bestaan ze enkel uit materialen die zijn getest op schadelijke stoffen.

  2. Soortelijk gewicht

    Soortelijk gewicht

    Met het soortelijk gewicht (SG) van een matras geven we aan hoeveel schuim er is verwerkt in onze matrassen. Hoe hoger de SG-waarde, hoe meer ondersteuning het matras biedt en hoe langer het matras meegaat.

Kies de hardheid van een matras die bij jouw lichaam past

Lichaamsgewicht speelt een belangrijke rol in je keuze voor een matras met de juiste hardheid. Een persoon van 1.60 m met een lichaamsgewicht van 80 kg heeft een harder matras nodig dan een persoon van 1.98 m met hetzelfde lichaamsgewicht. De keuze in de stevigheid van een matras is sterk afhankelijk van persoonlijke voorkeur en wat je gewend bent. Uiteraard zijn er maatstaven voor de gewichtsklasse in combinatie met lichaamslengte en welke hardheid hier bij past. Het is echter geen garantie dat dit ook de juiste keuze is in matras hardheid voor jou. In het onderstaande overzicht kan je zelf bepalen welke matras hardheid bij jouw lichaamsgewicht en lichaamslengte past. Vind je je matras alsnog te hard, dan is een matrastopper een goede keuze.


- Voor mensen tot 60 kg raden we de hardheid medium (H2) aan

- Tussen 60 kg en 90 kg raden we de hardheid stevig (H3) aan

- Vanaf 90 kg raden we de hardheid extra stevig (H4) aan

Onze (onderhoud)tips om het beste uit je matras te halen

  1. Zorg voor een goede ventilatie

    Zorg voor een goede ventilatie

    Het is belangrijk dat je zorgt voor een goede ventilatie zodat je matras lekker fris en comfortabel blijft.

  2. Ga voor een matrastopper

    Ga voor een matrastopper

    Als je matras eigenlijk iets te hard is of zijn stevigheid verliest dan kan een matrastopper het weer een soepeler gevoel geven.

  3. Kies een matras met een afneembare hoes

    Kies een matras met een afneembare hoes

    Bijna al onze matrassen hebben een afneembare hoes die je tot wel 60 graden kan wassen. Hierdoor wordt de levensduur van jouw matras verlengd!

  1. Draai je matras regelmatig

    Draai je matras regelmatig

    Veel van onze matrassen zijn omkeerbaar. We raden dan ook aan je matras meerdere malen per jaar te keren voor een langere levensduur van het matras.

  2. Maak je matras geregeld schoon

    Maak je matras geregeld schoon

    Wij raden aan om je matras regelmatig stof vrij te maken. Dit kan je doen met een stofzuiger. Je haalt zo alle huisstofmijt, stof en ander vuil weg. Dit is goed voor de hygiëne van je matras.

  3. Maak je bed niet op

    Maak je bed niet op

    Als je ’s nachts veel transpireert dan adviseren wij om je bed ’s ochtends niet op te maken. Leg je dekbed aan het voeteneinde. Je matras kan zo veel beter drogen en luchten. Goed smoesje om je bed niet op te hoeven maken

  1. Ga voor 2 aparte matrassen

    Ga voor 2 aparte matrassen

    Als jij en je partner elk een ander matrasvoorkeur hebben, kan je kiezen voor twee aparte matrassen waar je vervolgens een matrastopper overheen legt.

  2. Vervang je matras na 7 tot 10 jaar

    Vervang je matras na 7 tot 10 jaar

    Een goed matras moet uiterlijk na 7 tot 10 jaar vervangen worden vanwege hygiëne.

  3.  Kijk naar de beoordelingen van anderen

    Kijk naar de beoordelingen van anderen

    Bij bijna elke matras(topper) staan beoordelingen en ervaringen van anderen zodat jij de matras(topper) kan kopen die perfect past bij jouw wensen!

Een lattenbodem kiezen, hoe doe je dat?

Een lattenbodem is een belangrijk onderdeel van een bed. Lattenbodems geven jou én je matras extra steun en zorgen ervoor dat je comfortabel ligt. Een goede lattenbodem hoeft helemaal niet duur te zijn. De bedbodems van Lidl combineren kwaliteit en comfort met een superscherpe prijs.

Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuwe lattenbodem?

Naast het soort matras bepalen ook de individuele eigenschappen van de verschillende matrassen of je tevreden blijft over je nieuwe matras. En omdat iedereen andere wensen heeft wanneer het op slapen en comfort aankomt, vind je bij Lidl verschillende mogelijkheden. Bij het kopen van een nieuw matras moet je letten op de volgende eigenschappen.

  1. Afmetingen

    Afmetingen

    De lattenbodems hebben een hoogte van 8 cm en een individueel instelbare hardheid. Hierdoor zijn de bodems volledig aan te passen aan jouw slaapwensen. De lattenbodems zijn verkrijgbaar in twee formaten: 90 x 200 cm (eenpersoons) en 140 x 200 cm (tweepersoons)

  2. Aantal latten

    Aantal latten

    Over het algemeen geldt: hoe meer latten in een lattenbodem, hoe beter de ondersteuning. Meer latten zorgen er voor dat het gewicht van je lichaam goed verdeeld is. Onze lattenbodems bestaan uit minstens 28 flexibel geplaatste berkenhouten, verende latten.

  3. Welk matras past erbij?

    Welk matras past erbij?

    Terwijl er bij pocketveringmatrassen een goede ventilatie nodig is, mogen bij schuimmatrassen de afstanden tussen de latten niet te groot zijn. Daarnaast kan er op verstelbare lattenbodems het beste een flexibel matras worden gelegd zodat de bodem langer mee gaat.

  4. Elektrisch verstelbaar

    Elektrisch verstelbaar

    Naast dat een lattenbodem ondersteuning biedt aan je matras is er ook een aanbod aan (elektrisch) verstelbaar lattenbodems. Deze zorgen voor optimaal comfort voor jouw lichaam.