Deze browser wordt niet ondersteund
Om de website correct te bekijken gebruik één van de volgende browsersLet op:Update uw browser a.u.b., als u met deze browser doorgaat, kan het zijn dat uw winkelervaring niet is zoals u van ons gewend bent!

Bestuurbaar speelgoed

14 producten
  Alle producten 14 / 14 producten

  Elektronisch speelgoed, afstandbestuurbare auto’s en consoles


  Autoracen met je beste vrienden, een ontdekkingsvlucht in het park met je drone of waterpret met een snelle boot; elektronisch speelgoed en op afstand bestuurbaar speelgoed zorgen voor afwisseling en heel veel plezier. Dankzij de ruime keuze is er voor elke leeftijdscategorie en elke plek speelgoed met de juiste snelheid te vinden.


  Overzicht elektronisch speelgoed

  Elektronisch speelgoed biedt een spannende afwisseling of aanvulling op het klassieke speelgoed en kan in drie categorieën worden ingedeeld:

  • Algemeen elektronisch speelgoed zoals racebanen, gereedschap, muziekinstrumenten of voertuigen
  • Op afstand bestuurbaar speelgoed zoals op afstand bestuurbare auto's, boten, helikopters of drones
  • Elektronische spelconsoles zoals Playstation, Xbox of Nintendo Switch

  Het verschillende speelgoed kan, afhankelijk van hoe het geproduceerd is, binnen of buiten worden gebruikt. Wat ze allemaal gemeen hebben, is dat er een stroombron nodig is voor het functioneren. Daar waar stationaire spelconsoles vaak direct via een stekker met het stroomnet zijn verbonden, gebruiken de meeste andere elektronische spellen batterijen of accu's. Het voordeel daarvan is dat je niet afhankelijk bent van een stopcontact.

  Text And Image Section

  Welke accu is het beste voor op afstand bestuurbaar speelgoed?

  Om te zorgen dat het elektronisch speelgoed niet continu opgeladen hoeft te worden en het spelplezier niet snel bedorven wordt door een lege accu, moet altijd gezorgd worden voor een kwalitatief, goede stroomopslag. Speelgoed dat batterijen gebruikt, is meestal voordeliger. Maar daarvoor gelden wel vervolgkosten in de vorm van nieuwe batterijen en het aspect duurzaamheid speelt een ondergeschikte rol. Op afstand bestuurbaar speelgoed zoals auto's of boten die hun stroom uit een accu halen, kunnen opnieuw worden opgeladen of zelfs worden geoptimaliseerd met een krachtigere accu. Dit speelgoed met afstandsbesturing is meestal zwaarder en ook duurder in de aanschaf. Onafhankelijk van de stroombron is het altijd handig om reservebatterijen of een reserveaccu aan te schaffen en die mee te nemen.

  Op welke criteria moet je letten bij de aankoop?

  Om te zorgen dat je lang plezier hebt van elektronisch speelgoed en op afstand bestuurbaar speelgoed, moet er bij de koop op de volgende punten worden gelet. Ondanks de techniek van speelgoed, hoeft de keuze voor het juiste kinderspeelgoed niet moeilijk te zijn. Het is om te beginnen al voldoende om naar deze vier hoofdfactoren te kijken:

  • Prestatie en snelheid: Op afstand bestuurbaar speelgoed is vooral leuk als er hoge snelheden bereikt kunnen worden. Een op afstand bestuurbare auto, boot of drone moet daarom ook het passende vermogen bezitten om op topsnelheid te kunnen komen.
  • Laadtijd en gebruiksduur: Bij speelgoed met een accu bepaalt de laadtijd hoe vaak het speelgoed gebruikt kan worden. Ook daarom is een altijd geladen reserveaccu een voordeel. Een ander criterium is de gebruiksduur die mogelijk is met een volle accu. Hoe langer, hoe beter.
  • Zendvermogen: Op afstand bestuurbaar speelgoed wordt meestal via een afstandsbediening bestuurd, die werkt met een frequentie van 2,4 Gigahertz of 27 Megahertz. De 2,4-Gigahertz-afstandsbediening is compacter, maar ook gevoeliger voor storingen. Daarentegen hebben de 27-Megahertz-afstandsbedieningen een langere antenne nodig, die weer snel af kan breken.
  • Uitwerking: Juist omdat op afstand bestuurbaar speelgoed vaak buiten wordt gebruikt en een crash niet uit te sluiten is, moet de uitwerking van het speelgoed hoogwaardig zijn. Idealiter zijn de bijzonder gevoelige delen van metaal gemaakt. Ook een spatbescherming tegen vochtigheid is een voordeel om de elektronica te beschermen.


  Welk elektronisch speelgoed is voor welk kind geschikt?

  Eenvoudig elektronisch speelgoed dat alledaagse voorwerpen imiteert of het leren ondersteunt, is al goed geschikt voor peuters. Bij op afstand bestuurbaar speelgoed moet gelet worden op het leeftijdsadvies van de producent. Op afstand bestuurbare auto's, boten. drones en helikopters die snelheden van 30 km/h of meer behalen, zijn geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. Jongere kinderen kunnen overweldigd worden door de bediening. Spelconsoles zijn met de passende spellen al geschikt voor basisschoolkinderen


  Consolespellen voor meer leermotivatie

  Waar bij het gebruik van op afstand bestuurbaar speelgoed vaak in de buitenlucht wordt gespeeld, hebben spelconsoles vaak niet zo'n goede naam – want spelers zijn vaak bankhangers. Wie zijn kind het spelen niet wil verbieden maar toch iets goeds wil doen, kan eens een leerspel voor de console proberen.

  Bestuurbaar speelgoed kopen bij Lidl

  Op afstand bestuurbaar speelgoed of radiografisch speelgoed vinden kinderen hartstikke cool. Zelf een helikopter door de lucht laten vliegen of een stoere auto door het huis laten racen is met dit speelgoed een eitje. Met een afstandsbediening sturen kids vanaf 8 jaar de voertuigen al moeiteloos aan. Bij Lidl kun je bestuurbaar speelgoed voordelig online kopen.


  RC auto's: op afstand bestuurbaar speelplezier

  Race het hele huis door met een toffe op afstand bestuurbare auto, ook RC (radio controlled) auto genoemd. Dit speelgoed bestaat uit een leuke en opvallende auto die wordt bestuurd met een afstandsbediening. De speelgoedauto's zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende modellen en lijken vaak op echte automodellen. Dat maakt het spelen met dit bestuurbare speelgoed extra stoer voor een kind. Zeker wanneer de speelgoedauto echt werkende koplampen en achterlichten heeft tijdens het racen! Een op afstand bestuurbare auto is door jongens en meiden vanaf een jaar of acht al eenvoudig te bedienen. Er zijn ook varianten te koop die geschikt zijn voor buiten. Dus wanneer je de huiskamer liever niet omtovert tot een racebaan is dit type speelgoedauto een beter idee. De stevige voertuigen hebben een robuust uiterlijk en werken op elektrische aandrijving. De trucks rijden op commando van de remote control die door kids bediend kan worden. In een doodlopend straatje of op een grasveld kunnen zij uren spelen met deze variant op radiografisch speelgoed.


  Op afstand bestuurbare helikopters

  Een bestuurbare helikopter is dankzij drones populairder dan ooit. Maar ook voor die tijd stond dit bestuurbare stuk speelgoed al op menig verlanglijstje voor verjaardag of de feestdagen. Iets laten vliegen en dit op afstand besturen is ook hartstikke gaaf. De kleine op afstand bestuurbare helikoptertjes zijn geschikt voor binnenshuis. Ze zijn klein van formaat, wendbaar en reageren adequaat op de commando's van de afstandsbesturing. Omdat dit bestuurbare voertuig iets kwetsbaarder is dan een speelgoedauto, is dit speelgoed meer geschikt voor iets oudere kinderen. Vanaf ongeveer 12 -14 jaar kunnen ze goed met dit speelgoed overweg. Er zijn ook op afstand bestuurbare heli's te koop die in de buitenlucht kunnen vliegen. Een drone of een quadrocopter bijvoorbeeld. Waar je met een drone mooie videobeelden kunt maken, is een quadrocopter juist geschikt voor spectaculaire stunts. Het radiografische bedienpaneel heeft een groot bereik en daardoor kan de bestuurder het speelgoed allerlei manoeuvres in de lucht laten maken. Scherpe bochten, 360 graden flips en meer wendingen en draaiingen: het kan allemaal met dit type op afstand bestuurbaar speelgoed.


  Meer bestuurbaar speelgoed

  Alles wat rijdt, vliegt of vaart en op afstand te besturen is, valt onder de noemer bestuurbaar speelgoed. Dit wordt ook wel radiografisch speelgoed of elektrisch genoemd. Dat is de techniek die wordt gebruikt om het speelgoed vanaf een afstandje te bedienen. Dit gebeurt draadloos, via een losse remote control. Bestuurbaar speelgoed koop je in allerlei uitvoeringen, naast voertuigen en vliegtoestellen zijn er ook speelgoedtreinen en -boten of zelfs spinnen die je op afstand kunt aansturen. Heb je jouw favoriet al gevonden?