Deze browser wordt niet ondersteund
Om de website correct te bekijken gebruik één van de volgende browsersLet op:Update uw browser a.u.b., als u met deze browser doorgaat, kan het zijn dat uw winkelervaring niet is zoals u van ons gewend bent!

Pocketvering matras

22 producten
  Alle producten 22 / 22 producten

  Pocketvering matrassen

  Een goed matras biedt de juiste ondersteuning en is essentieel voor een goede nachtrust. Het traditionele type matras is een veermatras wat we tegenwoordig een pocketvering matras noemen. Het wordt nog steeds veel verkocht en het is voor elk type slaper een geschikt matras.

  Pocketvering matrassen: eigenschappen, voordelen en tips!

  Wat is een pocketvering matras?

  Bij pocketvering matrassen zijn de metalen veren ingepakt in kleine stoffen zakjes, de zogenaamde pockets. Hierdoor zorgen ze voor een hogere puntelasticiteit. Zo wordt voorkomen dat het matras in zijn geheel doorzakt. Het geeft mee precies op die punten waar je lichaam wegzakt en op andere punten biedt het de juiste ondersteuning.

  Opbouw en eigenschappen

  Pocketvering matrassen bestaan uit vier hoofdcomponenten:

  1. De hoesstof: de hoes omhult het hele matras en beschermt het matras tegen beschadiging en vuil.
  2. De afdeklaag: de afdeklaag van gelschuim of koudschuim zorgt voor meer slaapcomfort en beschermt de tijk tegen de stalen veren. Verschillende modellen zijn voorzien van een extra tweede laag.
  3. De pockets: de stalen veren zijn vastgestikt in kleine stoffen zakjes. Dit verhoogt de puntelasticiteit.
  4. De pocketverenkern: deze bestaat uit spiraalvormige gedraaide stalen veren die meegeven als ze worden belast. Hierdoor zak je aangenaam weg in een matras dat tegelijkertijd stabiliteit biedt.

  Voor wie is een pocketvering matras geschikt?

  Vanwege de goede ventilatie en afvoer van lichaamswarmte zijn pocketvering matrassen vooral geschikt voor mensen die veel transpireren of het snel warm hebben. Anders dan bij andere typen matrassen is er een model voor elk lichaamsgewicht en elke slaaphouding. Als je bij aankoop op de juiste eigenschappen let, kun je het pocketvering matras vinden dat geschikt is voor jou.

  Criteria bij de koop

  Als je kiest voor een nieuw matras met pocketvering, heb je de eerste keuze gemaakt. Nu gaat het om de details die eraan bijdragen dat je lange tijd kunt genieten van een goede nachtrust op je matras.

  Meer comfort door moderne technologie

  Je hoort soms over pocketvering matrassen dat het piepen van de veren je uit je slaap houdt. Of mensen zijn nog steeds bang dat je de stalen veren door de afdeklaag heen kunt voelen. Bij de huidige pocketvering matrassen is dit dankzij moderne technologieën helemaal niet aan de orde.

  De hoogwaardige matrassen staan garant voor hoog comfort.

  Grootte

  Zoals de meeste andere soorten matrassen zijn pocketvering matrassen er in diverse grootten. Ze zijn geschikt voor eenpersoonsbedden en grote tweepersoonsbedden en zijn verkrijgbaar in maten van 80 x 200 cm tot 160 x 200 cm. Houd rekening met de hoogte van de bedrand of de diepte van de geplaatste lattenbodem.

  Matraskern

  Bij de matraskern heb je keuze tussen eenvoudige pocketveren en tonvormige pocketveren. Bij tonvormige pocketveren bulkt de stalen veer uit waardoor deze eruitziet als een klein tonnetje. Pocketveren in deze vorm zorgen voor nog meer comfort en een krachtigere ondersteuning. Vooral mensen met een hoog lichaamsgewicht raden we aan de investering in een matras met tonvormige pocketveren te overwegen.

  Hardheid

  Bij de keuze van de juiste hardheid zijn net als bij alle andere soorten matrassen verschillende factoren van belang. De vuistregel is: hoe zwaarder de slaper, des te harder het matras. Maar je moet ook rekening houden met factoren zoals lichaamsgrootte, bouw en slaaphouding. De hardheidsgraad wordt mede bepaald door de stramheid. Deze waarde geeft aan hoeveel kracht moet worden uitgeoefend om het materiaal tot een bepaalde maat samen te drukken.

  Matrasovertrek

  Een matrasovertrek beschermt het matras tegen vuil, vocht en transpiratie en zorgt ervoor dat je comfortabeler ligt. De meeste matrasovertrekken zijn gemaakt van ademende en huidvriendelijke stoffen van katoen of een katoenmengsel die het vocht afvoeren en eenvoudig kunnen worden gereinigd. Het nadeel van pocketvering matrassen is dat het overtrek niet altijd afneembaar is en daardoor niet in de wasmachine kan worden gewassen. Let op bij de koop vanwege de hygiëne dat het overtrek is voorzien van een ritssluiting en eenvoudig kan worden afgenomen. De meeste afneembare katoenen overtrekken kunnen op 40 °C of 60 °C in de wasmachine worden gewassen.

  Ligzones

  Hoogwaardige pocketvering matrassen beschikken over meerdere ligzones die de verschillende delen van het lichaam en vooral de ruggenwervels ideaal ondersteunen. Hiervoor worden drie tot negen ligzones gebruikt.

  Matrastopper

  Met de juiste topper kan het slaapcomfort nog verder worden vergroot. Met een topper van latex, gel of koudschuim kunnen de comfortabele eigenschappen van andere matrastypen worden gecombineerd met de ondersteunende werking van de pocketvering.

  Vragen en antwoorden

  • Hoe lang blijft een pocketvering matras goed?
  • Hoogwaardige pocketvering matrassen gaan zeer lang mee. Om hygiënische redenen raden we echter aan ze om de 10 tot 15 jaar te vervangen.
  • Hoe vaak moet ik een pocketvering matras omkeren?
  • Pocketvering matrassen die uitsluitend van natuurlijk materiaal zijn gemaakt, moeten om de drie maanden worden gedraaid. Als er aanvullende schuimlagen zijn verwerkt, is om de zes maanden omkeren voldoende. Een goede lattenbodem of onderstel van een boxspring draagt ook bij aan de luchtcirculatie.