Deze browser wordt niet ondersteund
Om de website correct te bekijken gebruik één van de volgende browsersLet op:Update uw browser a.u.b., als u met deze browser doorgaat, kan het zijn dat uw winkelervaring niet is zoals u van ons gewend bent!

Poppen

40 producten
Alle producten 24 / 40 producten

Poppen & accessoires

Voor veel kinderen is een pop hun eerste vriend die ze vaak hun hele jeugd bij zich dragen. Om te zorgen dat het speelgoed een goede vriend is, is de keuze voor een passende pop bepalend. Van knuffelige stoffenpoppen tot aan modieuze aankleedpoppen, voor elk kind is er een passende pop.


Welke poppenmodellen zijn er?

Bijna elk kind heeft wel een pop. Er zijn heel veel modellen die geschikt zijn voor verschillende leeftijdscategorieën en spelletjes.

  • Stoffen pop: Stoffen poppen zijn volledig van textiel gemaakt en erg zacht. Al vanaf tien maanden kunnen kinderen zonder problemen met deze poppen spelen. Aangezien baby's nog niet zo veel details in hun omgeving kunnen waarnemen, hebben deze poppen meestal geen gedetailleerde, realistische mimiek. Ogen, neus en mond zijn geborduurd of getekend en zijn erg eenvoudig. Op deze manier raakt het kind niet overweldigd. Peuters kunnen al meer details onderscheiden, de pop voor deze groep ziet er daarom ook anders uit. Door hun productiewijze zijn stoffen poppen bovendien geschikt als knuffel.
  • Babypop: Vanaf twee of drie jaar nemen kinderen hun omgeving bewuster op en zijn in staat poppen op waarde te schatten die realistischer zijn en meer op echte mensen lijken. Een babypop is vanaf deze leeftijd de juiste keuze. Deze speelpoppen hebben een hoofd, maar ook armen en benen van kunststof, het lichaam is soms van stof en soms van kunststof.
  • Functiepop: Wie zijn kind meer wil bieden, kan gaan voor een functiepop. Deze kunststof poppen zien er optisch uit als een eenvoudige babypop, maar beschikken over extra functies. Veel modellen smakken en zuigen, knipperen met de ogen, doen een plasje of praten. Met deze poppen worden kinderen echte poppenouders. Meestal zijn er wel batterijen nodig.
  • Kap- en make-up hoofd: Vlechten, haren borstelen, lippenstift opdoen; als een kind graag een stylist wil spelen, hoeven broertjes, zusjes of andere kinderen hier niet meer onder te lijden. Een kap- en make-uphoofd biedt de mogelijkheid de eigen stylingkunsten uit te proberen. Het kunststof hoofd heeft lang haar en wordt geleverd met talrijke accessoires zoals een borstel, haarspeldjes of passende make-up.
Text And Image Section

Modepop

Vanaf de kleuterleeftijd zijn voornamelijk modepoppen erg geliefd. De beroemdste vertegenwoordiger in deze categorie is Barbie. Deze poppen lijken niet meer op een baby, maar zijn miniatuurversies van een volwassene. Op die manier kunnen kinderen nieuwe werelden ontdekken tijdens hun spel, die verder gaan dan het zorgen voor de poppenbaby. Door de talrijke spelmogelijkheden wordt de fantasie zeer aangespoord en hebben de kinderen de mogelijkheid scènes en thema's na te spelen die ze in hun dagelijks leven tegen komen of die ze bezighouden. Het aan- en uitkleden en het samenstellen van de verschillende outfits stimuleert de creativiteit en fijne motoriek van kinderen.

Welke poppenaccessoires zijn er?

Om het spelen met de pop nog spannender en afwisselender te maken, zijn er veel accessoires.


Poppenwagen

Zodra het kind zelf kan lopen, is een poppenwagen ideaal om het lievelingsspeelgoed mee te nemen tijdens een wandeling of in huis rond te rijden. Niet alleen poppen, maar ook teddyberen en andere knuffeldieren passen in de poppenwagen. Net als bij 'echte' kinderwagens, zijn er veel varianten in poppenwagens. Van buggy en de praktische trekwagen tot aan de multifunctionele combi-poppenwagen. Deze wagens zijn meestal gemaakt van kunststof. Echter zijn er ook eenvoudigere varianten die volledig van hout gemaakt zijn. Bij de koop van een poppenwagen moet erop worden gelet dat hij groot genoeg is voor de pop.

Text And Image Section

Poppenhuis

Poppenhuizen zijn met name voor kleine stoffen en modepoppen een geweldige uitbreiding. De huizen van speelpoppen zoals Barbie zijn meestal van kunststof, kunnen vaak in elkaar geklapt worden en komen vaak met talrijke interieurvoorwerpen en decoratie. Maar voor de kleinere poppen zijn er tegenwoordig ook prachtige houten poppenhuizen. Deze beschikken vaak over grote uitsparingen of een open achterkant, zodat het makkelijk gespeeld kan worden met het huis. Bovendien heeft hout als voordeel dat het, in tegenstelling tot kunststof, bij de juiste verwerking en goede kwaliteit niet snel splintert of breekt. Hierdoor wordt het risico op verwondingen tijdens het spelen minder. Ook hier is het belangrijk erop te letten dat de pop en het huis qua grootte bij elkaar passen.

Poppenmeubels

Babypoppen en functiepoppen hebben geen eigen huizen, maar worden door kinderen vaak gezien als deel van de eigen familie. Vandaar dat er ook passende meubels zijn, zodat de pop deel kan nemen aan het dagelijks leven. Poppenbedden, tafels en stoelen, of een commode helpen het kind zich als poppenvader of -moeder te kunnen ontwikkelen en de speelervaring zo realistisch mogelijk te ervaren.


Poppenkleding

Kinderen vinden het geweldig hun poppen aan en uit te kleden. Het is nog leuker als er verschillende outfits zijn en de pop niet elke dag dezelfde kleding hoeft te dragen. De variatie in poppenkleding is net zo groot als die voor mensen. Van rompertjes, jurken en rokken tot aan broeken en T-shirts. En ook accessoires zoals hoeden, schoenen en zonnebrillen zijn er in verschillende poppenmodellen.


Overige accessoires

In het algemeen kunnen voor poppen dezelfde dingen worden gekocht die in het normale leven worden gebruikt. Van luiertas en verzorgingsartikelen tot aan speciale autostoeltjes, het aanbod aan poppenaccessoires is groot.


Tips voor de koop

  • Tip 1: Let op schadelijke stoffen: Met name bij kleine kinderen die nog veel dingen zonder nadenken in hun mond stoppen, is het belangrijk erop te letten dat het speelgoed vrij is van schadelijke stoffen.
  • Tip 2: Denk aan leeftijdscategorie: Poppen zijn, net als het meeste speelgoed, voorzien van een leeftijdsadvies. Indien mogelijk moet hier ook rekening mee worden gehouden om het speelplezier te verhogen en de kans op ongelukken te verkleinen. Poppen met kleine onderdelen die los kunnen en dus ingeslikt kunnen worden, zoals knoopogen of kleine accessoires, zijn niet geschikt voor kinderen jonger dan drie jaar.