Deze browser wordt niet ondersteund
Om de website correct te bekijken gebruik één van de volgende browsersLet op:Update uw browser a.u.b., als u met deze browser doorgaat, kan het zijn dat uw winkelervaring niet is zoals u van ons gewend bent!

Stofzuigers

37 producten
Alle producten 24 / 37 producten

Stofzuigers

Vindt u stofzuigen vermoeiend? Dat ziet u verkeerd! Handstofzuigers, stofzuigers zonder zak, accustofzuigers en slimme robotstofzuigers maken deze vermoeiende taak tot een kinderspel.


Welke stofzuigers zijn er?

Er bestaat een enorme verscheidenheid aan stofzuigers, van accustofzuigers met afneembare stofcontainers tot robotstofzuigers waarvan de accu langdurig meegaat. Praktisch alles is mogelijk als het gaat om de reiniging van oppervlakken en bekleding in huis. Snoerloos en zonder zak is tegenwoordig haast standaard. Toch zijn ook de traditionele snoerstofzuigers nog niet weg te denken, omdat hun kracht nog vaak superieur is aan andere soorten stofzuigers.


Handstofzuiger vs. steelstofzuiger

Dit verschil is voor de hand liggend. Kleine, compacte stofzuigers voor het in een handomdraai verwijderen van kruimels op de tafel worden handstofzuigers of kruimeldieven genoemd, terwijl de grotere modellen voor vloeren stofzuigers of steelstofzuigers worden genoemd. Handstofzuigers zijn het meest zinvol als accu-stofzuigers zonder zak, ook al duurt het langer om ze op te laden dan dat ze werken. Steelstofzuigers zijn verkrijgbaar met en zonder snoer. Daarnaast vergaren de modellen zonder zak steeds meer populariteit. Kunt u niet kiezen? Geen nood! Steelstofzuigers kunnen namelijk gecombineerd worden met een geïntegreerde handstofzuiger. Dit is handig voor kleine schoonmaakklusjes. De kruimeldief is eenvoudig uit de stofzuiger te halen en maakt alles gemakkelijk schoon.


Stofzuiger zonder zak vs. stofzuiger met zak

Het vervangen van een zak van een stofzuiger met zak brengt kosten met zich mee, waarbij een zonderzuiger zonder zak het stofreservoir gemakkelijk met één hand in de vuilnisbak wordt geleegd.


Snoerloze stofzuiger vs. stofzuiger met snoer

Een accu-stofzuiger zonder snoer zuigt overal comfortabel. Het bereik van de snoerloze stofzuiger is echter beperkt en neemt per gebruik af naarmate meer vermogen wordt gebruikt. De klassieke stofzuiger met snoer heeft een continu zuigvermogen. Daarom zijn deze versies vaak sterker en praktischer voor kleinere woningen.


Natzuiger vs. droogzuiger

Zoals de naam al doet vermoeden, zuigen natte stofzuigers niet alleen stof op, maar zuigen ze ook omgevallen drankjes op of drogen ze de gedweilde keukenvloer. Let erop dat het betreffende model hierop ontworpen is. Sommige handstofzuigers en robotstofzuigers hebben bijvoorbeeld een natzuigfunctie en grote gecombineerde vloerstofzuigers zijn wat duurder en groter.


Robotstofzuiger

Deze categorie is tot nu toe ongeëvenaard omdat robotstofzuigers geheel zonder hulp door de kamers rijden. Het is mogelijk een “reinigingsschema” te programmeren of te vertrouwen op vooraf ingestelde sequenties. Houd er rekening mee dat robotstofzuigers geen trappen op kunnen en worden gehinderd door hoge drempels. Daarnaast zijn ook hoogpolige tapijten een uitdaging. Op tegels, parket of laminaat hebben de robotstofzuigers zich al ruim bewezen. Ook voor mensen met een allergie zijn deze stofzuigers geweldig, ze nemen namelijk deeltjes op zonder sporen achter te laten.


Welke oppervlakken kunnen met een stofzuiger worden gereinigd?

Afhankelijk van het stofzuigermodel en de accessoireset zijn er nauwelijks grenzen aan het gebruiksgenot van stofzuigers. Vloeren en tapijten behoren tot het standaardprogramma en ook gevoelig parket of de bank kunnen met de stofzuiger worden afgenomen. Verwijder gemakkelijk stof van meubels of boekenplanken, stofzuig een koffiemachine of haal dierenharen uit elke hoek. Kortom: er is bijna geen belangrijker huishoudelijk apparaat dan de stofzuiger!


Waarop moet ik letten bij de aankoop van een stofzuiger?

Er bestaat geen verkeerde stofzuiger. Alle varianten, van accu-stofzuigers tot stofzuigers zonder zak (maar met snoer), werken immers volgens hetzelfde principe en voldoen aan bepaalde minimumeisen.


Zuigkracht

De zuigkracht is een gecompliceerde waarde die afhankelijk is van factoren zoals de constructie, berekening van de fabrikant en aandrijving van de stofzuiger. Strikt genomen bestaat de zuigkracht uit een berekende waarde van volumedoorvoer, luchtvermogen en drukverschil. Het wattage (W) per stofzuiger kan worden vergeleken, maar alleen binnen zijn eigen klasse (snoerloze stofzuiger, klassieke vloerstofzuiger, enz.). Hoe hoger het wattage, hoe meer kracht de stofzuiger heeft!


Zuigradius

Deze waarde betekent 2 dingen: de snoerlengte voor stofzuigers met snoer en het bereik van de accu per lading bij accustofzuigers. Een zeer lang snoer is zeer praktisch. Afhankelijk van de grootte van het appartement kan negen meter en meer de moeite besparen van het gebruik van verschillende stopcontacten. De accuduur van handstofzuigers bedraagt hoogstens 20 minuten, terwijl goede accustofzuigers tot 50 minuten meegaan, afhankelijk van het gevraagde vermogen (!).


Filtersysteem

Niet alleen mensen met een allergie zijn blij wanneer hun vloerreiniger het stof opzuigt en het na het stofzuigen niet laat ontsnappen. Hiervoor zijn verschillende filters verantwoordelijk. HEPA-filters gelden als de allergie-norm, zolang zij voldoen aan EN ISO 14644. Dit is te herkennen aan informatie zoals H-13 naast de informatie HEPA. EPA-H12-filters hebben ook een zeer goede filterprestatie.


Energie-efficiëntie

Stofzuigen kan zeer veel elektriciteit kosten, vooral wanneer er dieren in huis rondlopen en haren achterlaten. Het nieuwe EU-energielabel voor stofzuigers is niet alleen een indicatie van het stroomverbruik, hier is ook informatie te vinden over de reinigingsklasse voor harde vloeren en tapijten, het geluidsniveau en de stofemissie.


Accessoires

Wat zou een stofzuiger zijn zonder mondstukken en opzetstukken? Naast multifunctionele mondstukken die verwisseld worden van harde vloeren naar tapijt, zijn ook mondstukken voor bekleding in verschillende maten perfect. Ook voegmondstukken voor het zuigen van de bank mogen niet ontbreken. Het is belangrijk dat de respectieve stangen en mondstukken gemakkelijk met één hand kunnen worden vervangen en veilig worden vastgezet. Een automatische snoeroproller en een handige start-stop-zuigknop behoren tot de standaarduitrusting.