Deze browser wordt niet ondersteund
Om de website correct te bekijken gebruik één van de volgende browsersLet op:Update uw browser a.u.b., als u met deze browser doorgaat, kan het zijn dat uw winkelervaring niet is zoals u van ons gewend bent!

Kamperen

123 producten
Alle producten 24 / 123 producten

Kamperen

Of je nu kiest voor een eenvoudig tentje of een luxe bungalowtent, kamperen is heerlijk. Begin je volgende avontuur in de open lucht met een goede uitrusting en kijk hier wat je nodig hebt voor een fantastische vakantie. In ons ruime aanbod vind je alles, van tenten tot ultramobiele accessoires. Wat heb je nodig om te kamperen? Vooral een paar tips!


De optimale basisuitrusting

Het mooiste van kamperen in de natuur is de vrijheid, rust en ontspanning. De grootste uitdaging van kamperen in de natuur? Wind, weer en onberekenbare temperaturen. Zelfs na een stralende dag vol zon kan het in de bergen of aan het strand 's nachts behoorlijk koud worden. Daarom heb je accessoires nodig die voorkomen dat je door de kou niet kunt slapen. Het mag daarnaast ook niet ontbreken aan comfort, genot en een beetje luxe.


Tent

In de open lucht slapen is heel romantisch, maar we raden je toch aan te beginnen met een ruime tent. Een tent beschermt niet alleen tegen regen en wind, maar hij houdt ook dieren op afstand en je kunt er je spullen in opbergen. Daarnaast komt een beetje privacy ook van pas.


Slaapzak

Een slaapzak hoort absoluut bij de basisuitrusting voor de camping. Zonder slaapzak hoef je niet op pad te gaan. Kijk vooral of de voering van de slaapzak voldoende is. Er zijn slaapzakken voor verschillende temperatuurzones, van zwoele zomernachten tot een poolklimaat. Houd er rekening mee dat het kouder kan worden dan je denkt.


Koelboxen

Heb je geen zin in soep uit blik en lauw water maar wil je ook op vakantie een lekkere maaltijd met verse ingrediënten? Koelboxen zijn ideaal voor een kampeertocht met de auto. Vooral de luxere modellen die je op de 12V-stekker kunt aansluiten.


Thermomat en luchtmatras

Op een harde ondergrond slapen is misschien goed voor je rug, maar deze ondergrond moet dan wel vlak en warm genoeg zijn. Omdat het weer onvoorspelbaar is, raden we je aan je slaapzak niet alleen op een isolerende thermomat te leggen, maar ook te investeren in een luchtmatras met extra bekleding. Supercompacte modellen kun je overal mee naartoe nemen en kamperen wordt zo nog mooier.


Campingmeubels

Als je je tent niet elke nacht ergens anders opzet, maar langere tijd met het gezin op een camping blijft, zijn inklapbare campingmeubels een echte aanrader. De campingstoelen en campingtafels zijn lichtgewicht, compact en aangenaam voor je knieën en gewrichten. Na de vakantie kun je ze gebruiken in de tuin of meenemen naar een festival in de open lucht.


Kampeerbenodigdheden

Je hebt kookgerei en campingbestek van onverwoestbaar kunststof of metaal nodig. Ook kun je het gemakkelijker en veiliger maken met een campingtoilet of een lampje voor 's avonds. Denk voor alle elektrische apparaten aan reserveaccu's, batterijen of powerbanks. Informeer ook vooraf of je op de camping open vuur mag ontsteken, zoals een gasbrander. Anders dien je eventueel uit te kijken naar andere manieren om te koken.


De juiste tent vinden

Naast factoren zoals materiaal en de waterkolom als aanduiding voor de waterdichtheid, is natuurlijk het aantal personen in de tent het belangrijkste waaraan je moet denken bij je aankoop. Op basis hiervan bepaal je hoe groot en zwaar de tent moet zijn en welke accessoires je nodig hebt voor het opzetten. Van belang is ook of je een wandelvakantie wilt of liever gezellig op één plek blijft.


Tenten tot 3 personen

Ook als de tent volgens de fabrikant ruimte biedt voor drie personen, moet je er altijd vanuit gaan dat de tent eerder geschikt is voor twee personen. Fabrikanten gaan namelijk uit van minimale maten om gewicht te besparen en zo mobiel mogelijke kampeerbenodigdheden aan te kunnen bieden. Voor een comfortabele nachtrust heb je een tentbreedte van ongeveer 74 cm per persoon nodig. Je kunt je thermomat en luchtmatras dan nog gemakkelijk kwijt.


Tenten vanaf 4 personen

Grote tenten voor op de camping zijn er in talloze varianten voor het hele gezin. Naast compacte, rechthoekige modellen zijn er ook dubbele tenten met twee gescheiden slaapkamers en een voorkamer verkrijgbaar. Of tipi-, iglo- en koepeltenten met een enorm grondoppervlak. De belangrijkste zaken waaraan je moet denken zijn privacy, comfort en natuurlijk hoeveel plek er beschikbaar is voor je tent.


Wat heb je nodig

Naast de gewoonlijke reisbenodigdheden, zoals documenten en sportkleding, heb je het volgende altijd nodig: tent, slaapzak, thermomat en/of luchtmatras, tentzeil, eventueel toebehoren om de tent op te zetten en reservemateriaal, reparatieset voor de tent, impregneerspray en naaddichter. Afhankelijk van de beschikbare bagageruimte kun je zelf kiezen wat je verder nog nodig hebt uit de volgende categorieën:

  • sanitair
  • kookgerei
  • (opblaasbare) kussens en luchtbedden
  • zonnebescherming
  • entertainment en spellen