Lidl - De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs!
       Deze browser wordt niet ondersteund
       Om de website correct te bekijken gebruik één van de volgende browsersLet op:Update uw browser a.u.b., als u met deze browser doorgaat, kan het zijn dat uw winkelervaring niet is zoals u van ons gewend bent!

       Gids voor grote machines

       Wie zijn vrije tijd graag in zijn hobbywerkplaats doorbrengt, durft in de loop van de tijd grotere en complexere projecten aan te pakken. En zo kan het goed zijn dat naast accuschroevendraaiers, kettingzagen en dergelijke ook wel eens een of andere grote machine moet worden gebruikt. Gelukkig hoeft met de juiste voorbereiding en de nodige informatie geen enkele hobbyvakman bang te zijn voor het hanteren van grote apparaten. In deze gids leer je alles wat je moet weten voor je volgende project.


       Inhoudsopgave

       1 - Grote machines voor je project

       2 - Voor je van start gaat

       3 - Ga aan de slag

       Grote machines voor je project

       Welke grote machines zijn er en waarvoor zijn ze geschikt? Dit overzicht helpt bij de keuze.

       Lasapparaten

       Lasapparaten worden voornamelijk gebruikt om werkstukken van metaal permanent met elkaar te verbinden. Hiervoor is hitte nodig, die het materiaal verwarmt en zo een verbinding mogelijk maakt.

       Plasmasnijders

       Plasmasnijders zijn een speciale vorm van lasapparaten. De benodigde hitte wordt gegenereerd door een geleidend, extreem heet gas. De plasmasnijder maakt bijzonder nauwkeurig werken op bijna alle metalen mogelijk.

       Compressoren

       Compressoren worden gebruikt om gassen te comprimeren. Afhankelijk van het model kan de resulterende perslucht niet alleen worden gebruikt om autobanden op te pompen, maar ook om persluchtgereedschap te bedienen.

       Stroomgeneratoren

       Als er geen stopcontact in de buurt is, kunnen stroomgeneratoren worden gebruikt om elektriciteit te leveren. Ze worden meestal aangedreven met een benzinemotor en zijn geschikt voor gebruik in de tuin of op bouwplaatsen.

       Voordat je van start gaat

       Voordat je de grote apparaten gaat gebruiken, moet je vertrouwd zijn met de bediening. Naast het lezen van de gebruiksaanwijzing zijn de volgende trainingsvideo's een grote hulp om fouten tijdens het gebruik en letsel te voorkomen.

       Lasapparaat

       PARKSIDE 345149

       Plasmasnijder

       PARKSIDE 345873

       Ga aan de slag

       Bij alle handwerkwerkzaamheden moet veiligheid voorop staan. Daarom moeten alle apparaten en gereedschappen vooraf op hun functionaliteit worden gecontroleerd en eventueel gerepareerd of vervangen worden. Ook de werkplaats zelf dient in goede staat en bijvoorbeeld voldoende verlicht te zijn. Bescherm- en werkkleding zorgen uiteindelijk voor het laatste stukje veiligheid.


       Materiaallijst

       • Werklampen
       • Werkhandschoenen
       • Veiligheidsschoenen
       • Werkkleding
       • Veiligheidsbril
       • Mondmasker