Bij Lidl zijn we zuinig en dát is wel zo duurzaam!

Bij Lidl verkopen we steeds meer producten zonder verpakking, verspillen we zo min mogelijk voedsel en wekken we zoveel mogelijk onze eigen energie op. Met al deze zuinigheid besparen wij een heleboel. En dat ziet u weer terug in uw portemonnee!

Samen tegen plastic verspilling

Text And Image Section

Plastic verpakkingen voorkomen voedselverspilling. Ze zorgen ervoor dat producten goed vervoerd kunnen worden en langer houdbaar blijven. Maar het gebruik van onnodige verpakkingen is zonde. Daarom verkopen we steeds meer van onze producten zonder verpakking. Ook maken we onze verpakkingen steeds beter recyclebaar. Het verduurzamen van onze plastic verpakkingen doen we volgens onze internationale REset Plastic strategie:

REduce: het verminderen van onnodig plastic


• REdesign: het verbeteren van plastic verpakkingen

• REcycle: het hergebruiken van plastic

• REmove: het verwijderen van plastic uit de natuur

• REsearch: onderzoek naar innovatie en nieuwe verpakkingen

De eerste stappen zijn gezet

Ons doel is dat we in 2025 20% minder verpakkingsmateriaal en 100% recyclebaarheid van onze eigen merk plasticverpakkingen hebben gerealiseerd. De eerste stappen zijn gezet!


Kijk voor meer informatie op www.lidl.nl/duurzaamverpakt

 1. Minder plastic om onze appels

  Minder plastic om onze appels

  Dat scheelt 50.000 kg plastic per jaar!

 2. Gember zonder verpakking

  Gember zonder verpakking

  Dat scheelt 16.000 kg per jaar

 3. Onze kaasverpakking maken we steeds lichter

  Onze kaasverpakking maken we steeds lichter

  Dat scheelt nu al 45.000 kg plastic per jaar

Samen tegen voedselverspilling

Dankzij u verspilden we samen dit jaar met al deze initiatieven kilo's minder voedsel! Helpt u verder nog mee voedselverspilling tegen te gaan? Klik hier voor tips en recepten met kliekjes.

Kipster, het meest duurzame ei ter wereld

Text And Image Section

Bij Kipster is op het gebied van duurzaamheid aan alles gedacht: het welzijn van de kippen, de impact van de stal op het milieu, maar ook aan de boer en de omgeving. Meer weten over Kipster? Klik hier

Samen zuinig op energie

Wist u dat we onze filialen en distributiecentra steeds duurzamer maken? Al onze filialen zijn aardgasvrij en we wekken steeds meer onze eigen energie op. Zo heeft ons filiaal in Woerden maar liefst 1766 zonnepanelen. Ook steeds meer van onze filialen hebben elektrische laadpalen.

Kijk hier voor meer informatie.