Way to go

Text And Image Section

Samen met Fairtrade

Voor deze Way To Go producten werkt Lidl samen met Fairtrade. Naast dat de producten volledig Fairtrade gecertificeerd zijn en de boeren een Fairtrade minimumprijs en een vaste Fairtrade premie ontvangen, betalen we ook nog een aanvullende premie. Met deze aanvullende premie helpen we de boeren verder op weg naar een leefbaar inkomen.

Way To Go chocolade

De Way To Go chocoladerepen zijn exclusief bij Lidl verkrijgbaar en is er in de smaken melk, puur, karamel-zeezout, kokos-pecan, framboos-knettersuiker en amandel-zeezout. Ook verkopen we met de feestdagen bijzondere Way To Go chocoladeproducten, zoals de Way To Go Sinterklaas letters in de smaken melk en karamel-zeezout! Voor deze producten werkt Lidl nauw samen met Fairtrade. Naast dat de reep volledig Fairtrade gecertificeerd is en de boeren een Fairtrade minimumprijs en een vaste Fairtrade premie ontvangen, betalen we ook nog een aanvullende premie. Met deze aanvullende premie kunnen we de inkomenssituatie van de boeren aanzienlijk verbeteren. Door te investeren in specifieke projecten kunnen de boeren hun productie op duurzame wijze verbeteren en tegelijkertijd minder afhankelijk worden van deze cacaoproductie.

Way To Go cashew

De Way To Go cashew is te vinden in een ongezouten en gezouten variant. Met de Way To Go cashew willen we bijdragen aan hogere inkomens in de cashewteelt en de samenwerking met kleine boeren versterken. De meeste cashewnoten die in Afrikaanse landen worden geteeld, worden buiten Afrika verwerkt, vaak in Zuidoost-Azië. Hierdoor blijft slechts een klein deel van de toegevoegde waarde van de cashews in de regio zelf, die vaak wordt gekenmerkt door lagere inkomens. De Way to Go cashew wordt geteeld en verwerkt in Tanzania. Ongeveer 400 Tanzaniaanse kleinschalige boeren worden ondersteund door de samenwerking met onze partners, de coöperatie UWAMI (Umoja Wa Wakulima Mikoma) in de Lindi-regio en Fairtrade. En door deze extra transportroute van Afrika naar Azië te vermijden, reduceren we de CO2-uitstoot in het transport met zo’n 57%! Daarnaast gaan we met de Way To Go cashews voedselverspilling tegen door de gehele oogst te gebruiken, inclusief de nootjes die zijn gebroken tijdens het pellen.

We hopen WAY TO GO! in steeds meer Lidl landen te kunnen gaan verkopen. Hierdoor neemt het gebruikte volume cacao en cashew toe en kunnen we nog meer boeren helpen. Met deze aanpak willen we structureel bijdragen aan een daadwerkelijke verandering in de cacao- en cashew-ketens.