Storing of probleem?

Is er een storing of heeft u een probleem bij de E-laadstation? Neem dan contact op met klantenservice via: +31 (0)35 8080 506

Opladen met Lidl Plus

Text And Image Section

Voordelen van opladen via de Lidl Plus-app:

💶 Éxtra goedkoop tarief

📲 Eenvoudige in-app-betaling

📈 Live overzicht van de voortgang van het opladen

🔎 Zoekfunctie die beschikbare oplaadpunten in de buurt toont


Hoe werkt het?

1. Download de gratis Lidl Plus-app.

2. Open de app, klik onderin op ‘Meer’ en dan op ‘E-laden’.

3. Selecteer het oplaadpunt en de stekker door de QR-code op het laadstation te scannen met de QR-code scanner uit de app of selecteer het oplaadpunt handmatig door in de kaart op het oplaadpunt te klikken.

4. Volg de instructies, voeg je betaalkaart (momenteel alleen nog mogelijk via creditcard) toe aan ‘Lidl Pay’ en verbind uw auto met het laadstation.

5. Start en stop het laadproces via de app.


Tarieven

Lidl Plus-tarief regulier-laadstation: € 0.49 €/kWh (AC)

Lidl Plus-tarief snel-laadstation: € 0.55 €/kWh (DC)

Download de gratis Lidl Plus-app en profiteer!

Opladen via Lidl.nl

Hoe werkt het?

1. Scan de QR-code van het gewenste oplaadpunt met uw smartphone.

2. Klik hieronder op 'Start laden’. U verlaat dan onze omgeving en wordt doorverwezen naar een externe website.

3. Het ‘charging station number’ staat onder de QR-code sticker op de laadpaal. LET OP: deze code is hoofdletter en teken gevoelig.

4. Na het afronden van uw betaling kunt u starten met het laden.

5. Start en stop het laadproces via de website.


Tarieven

Lidl.nl-tarief regulier-laadstation: € 0.55 €/kWh (AC)

Lidl.nl-tarief snel-laadstation: € 0.60 €/kWh (DC)

Opladen met eigen laadpas

1. Verbind uw auto met het laadstation.

2. Start en stop het laadproces door uw laadpas tegen de ruimte onder het display te houden.


Tarieven

  • Lidl.nl-tarief regulier-laadstation: € 0.55 €/kWh (AC)
  • Lidl.nl-tarief snel-laadstation: € 0.60 €/kWh (DC)

Let op: De abonnementskosten van uw laadpas aanbieder zijn van toepassing.

Opzoek naar een oplaadpunt?

Lidl Plus-app

Kijk op de interactieve kaart in de Lidl Plus-app en zoek naar een locatie bij u in de buurt. U ziet meteen of het laadstation vrij of bezet is. De kaart vindt u door de App te openen, vervolgens klikt u op 'meer' en daarna op 'E-laden'.


Lidl.nl

Klik hier voor een overzicht van alle filialen met een laadstation.

100% Groene stroom bij Lidl ☀️

Lidl maakt in Nederland gebruik van 100% groene stroom. Zo stroomt er ook 100% groene stroom door de E-laadpalen die is opgewekt door zonnepanelen op eigen daken of duurzaam is ingekocht.


Het percentage van stroom opgewekt door zonnepanelen wordt steeds groter. Eind 2023 lag er meer dan 100.000m2 aan zonnepanelen op de daken van de filialen, distributiecentra en hoofdkantoor. In 2023 is 8% van de door Lidl in Nederland totaal verbruikte stroom opgewekt middels deze panelen. Vanaf dit jaar (januari) is ook een deel van de energie afkomstig van een Zonnepark ( Zonneweide Haghorst - Productie van duurzame elektriciteit), 50% van de jaarlijkse productie van dit park wordt door Lidl Nederland afgenomen. Naar schatting zal dit in 2024, 9% van de totale stroombehoefte in Nederland zijn. De totale energieproductie met park Haghorst is gelijk aan het stroomverbruik van ca. 14.100 huishoudens ( Gemiddeld energieverbruik in Nederland | Milieu Centraal).


De overige stroom die Lidl verbruikt in Nederland (ca. 83% in 2024, in 2023 was dit 92% ) wordt groen ingekocht op de markt. Dit gebeurt door middel van Garanties van Oorsprong (GvO), dit is een digitaal certificaat waarmee bewezen wordt dat de stroom op een groene manier is opgewekt. GvO certificaten worden verhandeld via VertiCer. Dit is de autoriteit voor duurzame energiecertificering in Nederland en waarborgt inzicht in de herkomst en techniek van duurzame energie. Aan het begin van het jaar koopt Lidl GvO’s in voor het te verwachte verbruik van dat jaar op basis van een prognose. Als het nodig is dan vult Lidl aan het einde van het jaar de ontbrekende GvO’s aan tot 100% van het totale stroomvolume in Nederland. De GvO’s die Lidl Nederland inkoopt zijn afkomstig van wind- of zonnestroom uit Europa.


Zo draagt Lidl zorg dat alle gebruikte stroom voor de laadpalen bij de Lidl filialen op jaarbasis voor 100% bestaat uit groene stroom.

Instructievideo

Veelgestelde vragen

Wat kunt u doen als het laden niet start?

Volg als eerst de instructies op het laadstation. Lukt dit niet neem dan contact op met onze klantenservice via: +31 (0)35 8080 506. Telefonisch wordt u direct geholpen.


Wat kunt u doen als ik het laden niet kan beëindigen?

Het kan enkele minuten duren voordat het opladen stopt. Wordt het laadproces niet afgebroken neem dan contact op met onze klantenservice via: +31 (0)35 8080 506. Telefonisch wordt u direct geholpen.


Kunt u mij helpen bij het starten van het laadproces?

Neemt u contact op met onze klantenservice. Ze helpen u graag verder : via +31 (0)35 8080 506.


Wat kunt u doen als de stekker in de auto blijft zitten na het laden?

Beëindig uw laadproces als het nog niet is beëindigd. Het kan enkele minuten duren voordat het opladen stopt, dus wacht even en probeer het daarna opnieuw.


In sommige auto's moet de stekker bijvoorbeeld met de afstandsbediening van uw auto worden ontgrendeld en/of uw auto moet ontgrendeld zijn.


Als de stekker iets scheef in het contact in de auto zit, is het mogelijk dat de stekker niet ontgrendelt. U kan de plug een beetje heen en weer bewegen om de stekker los te trekken. De connector zoud dan moeten ontgrendelen. Trekt niet te hard aan de stekker, dit kan uw auto en/of de lader beschadigen.


Ook heeft uw auto mogelijk een noodontgrendeling. Deze vind u in de voertuighandleiding.


Als de stekker toch vast blijft zitten neem dan contact op met onze klantenservice via: +31 (0)35 8080 506.


Wat kunt u doen als bij reguliere laadstations (AC) de stekker in het laadstation blijft zitten na het laden?

Beëindig het laadproces als het nog niet is beëindigd. Het kan enkele minuten duren voordat het opladen stopt, dus wacht even en probeer het daarna opnieuw.


In sommige auto's moet de stekker eerst ontgrendeld worden. Dit gebeurd vaak tegelijk met het ontgrendelen van uw auto.


Soms is er ook sprake van een volgorde van loskoppelen. Mogelijk moet eerst stekker uit de auto gehaald worden om hem vervolgens uit het laadstation te krijgen of andersom, eerst uit het station en vervolgens uit de auto.


Blijft de stekker na bovenstaande stappen toch vastzitten neem dan contact op met onze klantenservice via: +31 (0)35 8080 506.


Wat kunt u doen als het laadstation beschadigd is?

Neem contact op met onze klantenservice via +31 (0)35 8080 506. Wij sturen het defect door aan onze servicepartner. Het gebruik van een defect laadstation kan gevaarlijk zijn en raden wij af. Voor meer informatie zie onze algemene gebruiksvoorwaarden. Deze zijn te raadplegen via e-mobility.lidl.nl


Hoe werkt de noodstop op het laadstation (alleen bij Lidl snel-laders)?

Op de snel-laadstations (DC) is een noodstop aanwezig. Als deze wordt bediend schakelt het station uit en wordt er geen stroom meer geleverd aan uw voertuig.


Wat doe ik in een geval van een gevaarlijke situatie bij het laden, de laadpaal of uw auto?

Neem in geval van nood (brand of iets dergelijks) direct contact op met de plaatselijke hulpdiensten.


Kan iemand anders mijn laadproces beëindigen?

Nee, de connector vergrendelt tijdens het laden van uw de auto. Onbevoegden kunnen de kabel niet uit de auto trekken. Aan de kant van het laadstation is de kabel vast geïnstalleerd of is de laadkoppeling ook vergrendeld.


Als de auto de connector niet correct vergrendelt, kan deze door een ander worden verwijderd. Op snel-laders wordt gebruik van de noodknop automatisch kabel ontgrendeld.


Indien u via een laadpas het laden bent gestart kan alleen met de pas waarmee het laden is gestart het laadproces worden beëindigen.


Bij het gebruik van onze Ad-Hoc betalingsoptie (uw betaald met uw creditcard of PayPal) kan het proces alleen door het beëindigen van het laadproces op de website worden beëindigd.

Zie ook de vraag over de noodstop.


Is het mogelijk dat iemand mijn laadkabel steelt als ik aan het laden ben?

Als de auto en het laadstation juist is vergrendeld, kan deze bij gebruik niet door een ander worden verwijderd.


Is de laadtijd beperkt?

Onze laadstations zijn tijdens de openingstijden van het filiaal voor u beschikbaar. U kunt alleen gebruik maken van de laadstations tijdens het boodschappen doen.

Van welke fabrikant zijn de laadstations bij Lidl Filialen?

Laadstations van de fabrikant ABB, EV-box en Swarco zijn momenteel in gebruik bij onze winkels.


Kunnen plug-in hybride auto’s ook elektriciteit bij Lidl laden?

Ja, hybride voertuigen kunnen ook worden opgeladen bij alle Lidl-laadstations.


Kunnen er ook andere elektrische apparaten worden aangesloten?

Andere elektrische apparaten die een stekker hebben, zoals oplaadkabels voor mobiele telefoons, e-bike-kabels, kunnen niet worden aangesloten.


Kan ik het laadvermogen zelf kiezen?

Nee. De laadcapaciteit is afhankelijk van uw auto en de beschikbare laadcapaciteit van het laadstation.


Kan ik mijn laadproces op ieder moment stoppen?

Ja. Het laadproces kan op elk moment worden afgebroken. U stopt het laden door uw laadpas op de aangegeven plek tegen het station te houden of in het geval u betaald met creditcard of PayPal het proces via de website te beëindigen. Als u met Lidl Plus laad beëindigd u het laadproces via de app.


Moet de batterij volledig ontladen zijn voordat ik bij Lidl mijn batterij kan opladen?

Dit is afhankelijk van het automodel, fabrikant en de batterij die in de auto is geïnstalleerd. Neem contact op met de fabrikant voor meer informatie.


Heb ik mijn eigen laadkabel nodig?

Dit is afhankelijk van welk Lidl Laadstation u gebruik maakt. Bij regulier laden (AC) gebruikt u veelal uw eigen laadkabel. Bij snel-laden (DC) is de laadkabel voorzien op het laadstation.


Waarom is er geen AC laadkabel?

Op onze snel-laadstations (DC – 50KW) is nog voorzien met laadkabel en type 2 stekker. Dit gaat in de toekomst veranderen. Al onze reguliere laders (AC) zijn alleen te gebruiken met uw eigen AC laadkabel met type 2 stekker. Neemt u daarom altijd uw eigen laadkabel mee als u bij onze boodschappen doet en wil laden.


Kan ik bij regen veilig gebruik maken van de Lidl laadstations?

Regen en opspattend water vormen bij juist gebruik geen problemen of veiligheidsrisico.


Welke connectortypes worden op Lidl laadstations aangeboden?

Reguliere laadstations (AC) maken uitsluiten gebruik van de Type 2-stekker. Bij onze DC-laadstations kunt u daarnaast ook laden met een CCS- of Chademo stekker. De Europese standaard voor snel-laden is CCS stekker. Toekomstig zullen wij de Chademo stekker dan ook uitfaseren.


Hoe lang duurt het laadproces?

De duur van het laadproces hangt af van verschillende factoren. In veel gevallen rekent de auto uit hoe lang de laadtijd is. Wij verzoeken u uw direct na het boodschappen doen in onze winkel weg te halen, of eerder als deze vol is. Zo kunnen ook andere klanten van het laadstation gebruik maken.


Wat is AC- en DC-laden?

AC (Alternating Current) = wisselstroom, DC (Direct Current) = gelijkstroom. Batterijen kunnen alleen worden opgeladen met gelijkstroom. De in de auto ingebouwde omvormer is voldoende voor lage stromen (tot 43kW). Bij hogere stromen is een grotere omvormer nodig, die extern in het laadstation is geïntegreerd. Hierdoor kan er met aanzienlijk hogere laadvermogens geladen worden. Bij Lidl tot 50 KW.

Met welke laadpassen kan ik laden bij Lidl laadstations?

Bij alle Lidl laadstations bestaat de mogelijkheid om te laden met een zogenaamde RFID-kaart/laadpas. Deze pas, key of tag wordt aangeboden door een eMobility service provider, dit zijn gespecialiseerde bedrijven in het uitgeven van laadpassen met bijbehorende dienstverlening.


Met welke app kan ik laden bij Lidl laadstations?

Na het aanmaken van een account en het invoeren van betaalgegevens kunt u met de Lidl plus app laden bij onze filialen.


Wat zijn de kosten voor laden bij Lidl?

Onze actuele tarieven kunt u hierboven vinden.


Welke gegevens worden geregistreerd / verwerkt tijdens een laadproces?

U vindt onze gebruiks- en privacy voorwaarden en extra informatie op deze website.


Wat kan ik doen als de QR-code ontbreekt?

In dit geval neemt u contact op met onze klantenservice via: +31 (0)35 8080 506 zij zullen u helpen met het laadproces. Na uw melding plaatsen wij zo snel als mogelijk een nieuwe QR-code bij het oplaadpunt.


Heb ik een smartphone nodig?

Ja, als u gebruik wilt maken van de optie voor directe betaling, zonder registratie kan het laadproces alleen via de website worden gestart door het scannen van de QR code op het laadstation met uw smartphone.


Het laden via Lidl Plus gaat altijd via uw smartphone.


Gebruikt u een laadpas van een eMobility service provider (eMSP) dan heeft u geen smartphone nodig. Houd er wel rekening mee dat bij gebruik van uw eigen laadpas het tarief van uw eMSP geldig is.


Kan ik een parkeerboete krijgen als ik bij Lidl mijn auto oplaad?

Niet als Lidl eigenaar is van het parkeerterrein. Het laden is exclusief voor Lidl klanten. We verwachten dat klanten na het bezoek aan onze winkel de auto weer weghalen.


Voor parkeerterreinen die niet in eigendom zijn van Lidl kunnen andere regels gelden, de wegenverkeerswet en plaatselijke APV zijn van toepassing. Op basis hiervan (en daaruit voortvloeiende regels) kunnen boetes worden uitgedeeld door handhaving/politie.


Wat gebeurt er als ik mijn auto laat staan nadat deze vol is?

De laadstroom wordt automatisch geregeld en beëindigd door een geïntegreerd oplaadbeheersysteem. Vaak zitten er ook timers in de auto of bij de laadstations waardoor het laden automatisch kan worden beëindigd als de auto volledig is opgeladen.

Zie ook de vraag over de parkeerboete.


Is er een maximale parkeertijd?

Het laden is exclusief voor Lidl klanten. Binnen de openingstijden van de winkel is het laadstation actief. We verwachten dat klanten na het bezoek aan onze winkel de auto weer weghalen.


Voor parkeerterreinen die niet in eigendom zijn van Lidl kunnen andere regels gelden, de wegenverkeerswet en plaatselijke APV zijn van toepassing. Op basis hiervan (en daaruit voortvloeiende regels) kunnen boetes worden uitgedeeld door handhaving/politie.


Wanneer zijn de elektrische laadstations beschikbaar?

Lidl laadpalen kunnen gebruikt worden tijdens de openingstijden van de winkel.


Kan ik een laadstation reserveren?

Het is niet mogelijk om een Lidl laadstation te reserveren.


Kan ik het laadvermogen kiezen?

Nee. Het laadvermogen is afhankelijk van uw voertuig en het beschikbare laadvermogen van het laadstation.

Hoe start ik het laadproces via de Lidl Plus-app?

Via de Lidl Plus-app kunt u het laadproces gemakkelijk starten.

1. Ga via de menubalk onderin naar MEER > E-LADEN

2. Selecteer een laadstation op de kaart, zoek een laadstation via de zoekbalk of scan de QR-code op de laadpaal met de QR-code scanner uit de app.

3. Selecteer vervolgens uw stekker, bekijk het tarief en plaats de stekker in het laadstation.

4. Druk op de knop "Start met opladen". Het laadproces start. Raadpleeg de informatie in de app voordat u het e-laadproces start.


Om te kunnen opladen via Lidl Plus moet u succesvol geregistreerd en ingelogd zijn. Daarnaast is het noodzakelijk om uw creditcard toe te voegen aan Lidl Pay omdat u op deze manier betaald.


Kan ik met de Lidl Plus-app opladen bij de Lidl-laadpalen?

Ja, bij de Lidl laadstations kun je opladen via de Lidl Plus-app.


Welke informatie over laadpalen kan ik vinden in de Lidl Plus-app?

Via de Lidl plus-app kunt u gemakkelijk een laadstation zoeken. Tevens ziet u of het laadstation bezet/vrij is en kunt u bekijken wat de tarieven zijn.


Wanneer u een laadstation heeft gekozen via de kaart in de app dan kunt u hier gemakkelijk naartoe navigeren. Dit gaat dan via een Apple of Andriod oplossing die op uw telefoon geïnstalleerd is. Daarnaast kunt u de zoekbalk gebruiken om een laadstation te vinden.


Geeft de Lidl Plus-app mij een melding wanneer het laadproces is voltooid?

Nee, er is geen pushmelding bijvoorbeeld wanneer het laadproces is voltooid. Tijdens het laadproces kunt u gewoon gebruik maken van alle voordelen uit de Lidl Plus-app en op elk gewenst moment terugkeren naar het laadscherm om het laadproces te stoppen of de real-time gegevens te bekijken.


Geeft de Lidl Plus-app aan wat de Lidl tarieven zijn per kWh?

Ja, voor het starten van het laadproces worden de tarieven getoond in de Lidl Plus-app. Ook zijn ze te vinden op deze website (e-mobility.lidl.nl).


Hoe werkt de navigatie met de Lidl Plus-app?

Het is mogelijk om direct naar het gewenste laadstation te navigeren door allereerst het laadstation te zoeken via de zoekbalk in de app of door een laadstation te selecteren via de kaart in de Lidl Plus app. Druk vervolgens op de navigatie knop. De navigatie start op middels de kaarten op uw telefoon bijvoorbeeld via Google maps, Apple Maps of Huawei maps.


Kan ik de laadprocessen bijhouden in de Lidl Plus-app?

Tijdens het opladen worden de livegegevens van het laadproces in de app weergegeven. Na voltooiing van het laadproces wordt dit (inclusief alle relevante gegevens) weergegeven in de laadgeschiedenis. U kunt deze openen door op het symbool in de rechterbovenhoek te klikken. Heeft u meerdere laadprocessen gehad? Dan vindt hier overzichtelijk alle gegevens terug.


Waarom moet ik voor elk laadproces via de Lidl Plus-app een pincode invoeren?

De individuele Lidl Pay-pincode beschermt gebruikers tegen misbruik en mag daarom nooit aan derden worden bekendgemaakt. Om ongeautoriseerde toegang van derden te voorkomen, moet u vóór elk laadproces uw pincode invoeren. Als alternatief kunt u ook Touch- of Face ID activeren.


Welke betaalmethodes zijn er voor het opladen via de Lidl Plus-app?

Op dit moment kunt u alleen een creditcard toevoegen als betaalmethode.


Ik wil graag opladen via Lidl Plus. Hoe kan ik bij het laadstation betalen met Lidl Pay?

Om te kunnen betalen moet u uw creditcard toevoegen aan Lidl Pay.

Wanneer u het laadproces probeert te starten maar u heeft nog geen creditcard toegevoegd dan verschijnt er een pop-up waar gevraagd wordt om uw creditcard gegevens toe te voegen. U kunt uw creditcard ook toevoegen door te gaan naar MEER > MIJN PORTOMONNEE > MIJN BETAALKAARTEN.


Ik kan me niet registreren bij Lidl Pay omdat de bank van mijn creditcard niet wordt ondersteund. Wat kan ik doen?

Om toch gebruik te kunnen maken van onze laadinfrastructuur zijn de volgende mogelijkheden beschikbaar:

1. Gebruik van de ad-hoc betalingsmogelijkheid op onze website e-mobility.lidl.nl. Meer informatie vindt u op de website.

2. Gebruik van een laadpas van een e-mobiliteitsaanbieder.


Ik ben mijn pincode voor Lidl Pay vergeten. Hoe kan ik deze resetten?

U kunt uw Lidl Pay-pincode wijzigen door in de menubalk te gaan naar: Meer -> Mijn portemonnee -> Configuratie -> Verander pincode -> Pincode vergeten.


Ik heb alle benodigde gegevens opgeslagen bij Lidl Pay, maar mijn laadproces start niet. Waarom is dat?

Mogelijk is er sprake van een storing. Neemt u contact op met de klantenservice: via +31 (0)35 8080 506.


Worden de kosten van het E-laden meegenomen in de Gratis Boodschappen Meter?

Nee, deze kosten worden niet opgeteld bij de Gratis Boodschappen Meter.


Zijn er kortingscoupons voor E-laden?

Nee, er zijn momenteel geen kortingen voor E-laden.


Kan ik opladen bij Lidl-laadstations in andere landen?

Ja dat kan wanneer zij ook de functionaliteit E-laden aanbieden. U zult de Lidl Plus-app moeten instellen op het betreffende land. Het gebruik van de laadstations verschilt per land. Informeer u ter plaatse over de mogelijkheden.


Ik heb opgeladen via Lidl Plus. Waarom er kosten op mijn creditcard gereserveerd?

Voor een laadproces reserveren wij een bedrag van 40 euro om er zeker van te zijn dat het laadproces wordt betaald.


Hoe lang duurt het voordat het gereserveerde bedrag wordt terugbetaald als ik heb opgeladen via Lidl Plus?

Direct na voltooiing van het laadproces wordt het resterende, niet geladen bedrag weer vrijgegeven.


Wat zijn de reserveringskosten voor een betaling via Lidl Plus?

Deze reserveringskosten zijn €40 per laadsessie.


Moet ik betalen voor een laadproces als dit kort na aanvang wordt geannuleerd?

Zolang er geen stroom aan het voertuig is geleverd, wordt er geen factuur aangemaakt.


Heeft u opgeladen via Lidl Plus? Dan zou het kunnen zijn dat het gereserveerde bedrag al wel op uw creditcard rekening is gereserveerd. Deze reservering zo snel als mogelijk weer opgeheven.


Hoe betaal ik voor het laadproces als ik mijn smartphone ben vergeten of de batterij leeg is?

Wanneer u het laadproces niet meer kunt stoppen via de Lidl Plus app probeert u dan het volgende:

1. Probeer het laadproces te stoppen via het scherm in de auto. Vaak kunt u het laden daar ook stoppen.

2. Loop naar een winkelmedewerker en vraag of zij contact kunnen opnemen met klantenservice om u verder te helpen.

3. Maak indien nodig gebruik van een noodontgrendeling (de rode noodstop knop op de laadpaal)


Ik wil graag opladen via de Lidl Plus-app maar de app werkt niet.

Neemt u contact op met onze klantenservice. Ze helpen u graag verder : via +31 (0)35 8080 506.


Wat kan ik doen als het laadstation al door een elektrisch voertuig wordt gebruikt?

Wij kunnen niet garanderen dat het laadstation beschikbaar is. De Lidl Plus app is erg nauwkeurig in de weergave van beschikbaarheid. U kunt wachten tot het voertuig wegrijdt of opladen bij een nabijgelegen laadstation.


Kan ik het laadproces op elk moment stoppen/annuleren?

Ja, heeft u gekozen voor opladen via de Lidl Plus app dan kunt u het laadproces via de Lidl Plus-app op elk moment stoppen.


Laadt u op via e-mobility.lidl.nl dan kunt u het laden beëindigen door de instructies te volgen op de website.


Gebruikt u uw eigen laadpas dan kunt u deze aanbieden bij het laadstation.


Mocht bovenstaand niet werken dan kunt u nog de stopknop op het laadstation gebruiken.


Als ook de stopknop niet werkt neemt u dan contact op met onze klantenservice. Ze helpen u graag verder : via +31 (0)35 8080 506.


Waar kan ik mijn facturen inzien?

Bij gebruik van de Lidl Plus app:

Er zijn twee mogelijkheden om de factuur in uw Lidl Plus app te bekijken:

1. Ga in de menubalk naar MEER > E-LADEN > klik rechtsboven op het laadhistorie symbool > kies het betreffende laadproces. Hier vindt u een samenvatting van het laadproces > Klik op BEKIJK FACTUUR

2. Direct na het opladen wordt er een samenvatting van het laadproces gemaakt. Klik op BEKIJK FACTUUR


Ad hoc laden/laden zonder registratie via de website:

Ad hoc laden via website: Bij ad hoc laden via de website ontvangt u uw facturen per e-mail op het geregistreerde e-mailadres.


Roaming / eigen laadpas:

Bij roaming ontvangt u de factuur volgens de met de aanbieder afgesproken procedure (in de app) / per e-mail).


Wordt de factuur per e-mail naar mij verzonden?

Bij gebruik van Lidl Plus ontvangt u de factuur alleen in de app.


Ad hoc laden/laden zonder registratie via de website:

Ad hoc laden via website: Bij ad hoc laden via de website ontvangt u uw facturen per e-mail op het geregistreerde e-mailadres.


Roaming / eigen laadpas:

Bij roaming ontvangt u de factuur volgens de met de aanbieder afgesproken procedure (in de app) / per e-mail).


Welke gegevens worden tijdens een laadproces (www.lidl.nl / Lidl Plus) vastgelegd/verwerkt?

Dit kunt u terugvinden in onze gebruiksvoorwaarden en ons privacy beleid. Deze kunt u hieronder vinden.


Van welke fabrikanten heeft Lidl laadstations?

Laadpalen van verschillende fabrikanten ABB, EV-box, Mennekes en Swarco zijn momenteel beschikbaar bij onze winkels.


Ik ben opzoek naar een laadpaal in de buurt. Hoe kan ik deze vinden?

De lijst met laadstations vindt u op deze website.


Met de Lidl Plus app kunt u ook alle laadstations vinden en navigeert u eenvoudig naar een laadstation.


Wat doe ik als bedrijven (zoals taxi diensten) laden bij Lidl laadstations?

Elektrisch laden bij Lidl is uitsluitend bedoeld voor klanten. Ook bedrijven kunnen boodschappen doen bij Lidl en zijn daarmee klant. Ervaart u overlast dan kunt u dat melden bij onze klantenservice via +31 (0)35 8080 506.


Als er een brandstofauto op de parkeerplaats van het laadstation staat, wordt deze dan weggesleept?

De elektrische laadplekken zijn alleen bedoeld voor elektrische voortuigen. U kunt wachten tot het voertuig wegrijdt of indien nodig opladen bij een ander Lidl laadstation onze klantenservice kan u hierbij helpen en u verwijzen naar één van onze andere filialen met een laadstation.


Ervaart u overlast of wilt u bij een ander filiaal laden? Neem dan contact op met onze klantenservice via +31 (0)35 8080 506.


Wordt er groene-stroom door het laadstation geleverd?

Ja, onze laadpalen leveren uitsluitend groene stroom. Lidl koopt voor alle stroom die we niet zelf opwekken zogenaamde garanties van oorsprong (G.v.O's). G.v.O's zijn certificaten die bewijzen dat de geladen stroom groen is.

Voor een uitgebreide toelichting bezoekt u onze website e-mobility.lidl.nl


Zijn er nog extra elektrische laadstations gepland?

De uitbreiding is momenteel in volle gang. Wanneer uw winkel wordt uitgerust met een elektrisch station kunnen wij u op dit moment helaas nog niet vertellen.


Kunnen er meerdere voertuigen tegelijk laden bij een snel-lader?

De snel-laadstations beschikken over meerdere kabels waardoor het mogelijk is meerdere auto’s tegelijk op te laden. Houd er wel rekening mee dat de laadsnelheid verlaagt kan worden en dat er alleen AC met DC tegelijk geladen kan worden.