Laad uw auto op tijdens het boodschappen doen!

Start laden
Hero Image Teaser

Hoe werkt het opladen van uw elektrische auto?

Text And Image Section

Optie 1: Laden via Lidl.nl

  1. Scan de QR-code van het gewenste oplaadpunt met uw smartphone.
  2. Klik hieronder op 'Start laden met Lidl' en u wordt doorverwezen naar een extern betaalsysteem.
  3. Na het afronden van uw betaling kunt u starten met het laden.

Optie 2: Laden met uw eigen laadpas

  1. Verbind uw auto met het laadstation.
  2. Start en beëindig het laadproces door uw laadpas tegen de ruimte onder het display te houden.

De prijzen van uw laadpas aanbieder zijn hierbij van toepassing.


Tarieven laden via Lidl

Text And Image Section

Betaal makkelijk en snel voor Lidl-tarieven of met uw eigen laadpas.


Met betrekking tot de tarieven maken we onderscheid in regulier-laadstations (AC) en snel-laadstations (DC):

  • Tarief regulier-laadstation: € 0.50 €/kWh (AC)
  • Tarief snel-laadstation: € 0.56 €/kWh (DC)
  • Na 40 minuten laden*: + € 0.50 €/min (AC/DC)


*Na 40 min. laden geldt het tarief regulier- of snel-laden in combinatie met het tarief na 40 min laden per minuut.


Storing?

Is er een storing bij de E-laadpaal? Neem dan contact op met klantenservice via: +31 (0)35 8080 506

E-mobiliteit: onze weg naar succes

Groene stroom

Groene stroom

Op steeds meer plekken in Nederland stroomt er 100% groene stroom door de E-laadpalen. Daarmee ondersteunen wij duurzame mobiliteit en leveren een belangrijke bijdrage aan klimaatbescherming.

Uitbreiding van de laadinfrastructuur

Uitbreiding van de laadinfrastructuur

We breiden voortdurend onze laadinfrastructuur uit, zodat er op zoveel mogelijk plekken in Nederland elektrisch geladen kan worden. Eind 2025 verwachten we ca. 100 filialen te hebben voorzien van E-laadpalen voor het opladen van personen auto's voor onze klanten.


Het doel is om meer oplaadpunten te creëren bij de Lidl-winkels. Afhankelijk van de locatie zal laden tussen 11 - 50 kW mogelijk zijn.

Beschikbaarheid van de e-laadpalen

Beschikbaarheid van de e-laadpalen

Bekijk hieronder de real life locaties van onze E-laadpalen.

Veelgestelde vragen


Wat kunt u doen als het laden niet start?

Volg als eerst de instructies op het laadstation. Lukt dit niet neem dan contact op met onze klantenservice via: +31 (0)20 7095 039. Telefonisch wordt u direct geholpen.


Wat kunt u doen als het laden niet kan worden beëindigd?

Het kan enkele minuten duren voordat het opladen stopt. Wordt het laadproces niet afgebroken neem dan contact op met onze klantenservice via: +31 (0)20 7095 039. Telefonisch wordt u direct geholpen.


Wat kunt u doen als de stekker in de auto blijft zitten na het laden?

Beëindig uw laadproces als het nog niet is beëindigd. Het kan enkele minuten duren voordat het opladen stopt, dus wacht even en probeer het daarna opnieuw.

In sommige auto's moet de stekker bijvoorbeeld met de afstandsbediening van uw auto worden ontgrendeld en/of uw auto moet ontgrendeld zijn.

Als de stekker iets scheef in het contact in de auto zit, is het mogelijk dat de stekker niet ontgrendelt. U kan de plug een beetje heen en weer bewegen om de stekker los te trekken. De connector zou dan moeten ontgrendelen. Trekt niet te hard aan de stekker, dit kan uw auto en/of de lader beschadigen.

Ook heeft uw auto mogelijk een noodontgrendeling. Deze vindt u in de voertuighandleiding.

Als de stekker toch vast blijft zitten neem dan contact op met onze klantenservice via: +31 (0)20 7095 039.


Wat kunt u doen als bij reguliere laadstations (AC) de stekker in het laadstation blijft zitten na het laden?

Beëindig het laadproces als het nog niet is beëindigd. Het kan enkele minuten duren voordat het opladen stopt, dus wacht even en probeer het daarna opnieuw.

In sommige auto's moet de stekker eerst ontgrendeld worden. Dit gebeurt vaak tegelijk met het ontgrendelen van uw auto.

Soms is er ook sprake van een volgorde van loskoppelen. Mogelijk moet eerst stekker uit de auto gehaald worden om hem vervolgens uit het laadstation te krijgen of andersom, eerst uit het station en vervolgens uit de auto.

Blijft de stekker na bovenstaande stappen toch vastzitten neem dan contact op met onze klantenservice via: +31 (0)20 7095 039.


Wat kunt u doen als het laadstation beschadigd is?

Neem contact op met onze klantenservice via +31 (0)20 7095 039. Wij sturen het defect door aan onze servicepartner. Het gebruik van een defect laadstation kan gevaarlijk zijn en raden wij af. Voor meer informatie zie onze algemene gebruiksvoorwaarden. Deze zijn te raadplegen via e-mobility.lidl.nl.


Hoe werkt de noodstop op het laadstation (alleen bij Lidl snel-laders)?

Op de snel-laadstations (DC) is een noodstop aanwezig. Als deze wordt bediend schakelt het station uit en wordt er geen stroom meer geleverd aan uw voertuig.


Wat doe ik in een geval van een gevaarlijke situatie bij het laden, de laadpaal of uw auto?

Neem in geval van nood (brand of iets dergelijks) direct contact op met de plaatselijke hulpdiensten.


Kan iemand anders mijn laadproces beëindigen?

Nee, de connector vergrendelt tijdens het laden van uw de auto. Onbevoegden kunnen de kabel niet uit de auto trekken. Aan de kant van het laadstation is de kabel vast geïnstalleerd of is de laadkoppeling ook vergrendeld.

Als de auto de connector niet correct vergrendelt, kan deze door een ander worden verwijderd. Op snel-laders wordt gebruik van de noodknop automatisch kabel ontgrendeld.

Indien u via een laadpas het laden bent gestart kan alleen met de pas waarmee het laden is gestart het laadproces worden beëindigen.

Als u kiest voor betalen via lidl.nl (Paypal of creditcard) kan het proces alleen door het beëindigen van het laadproces op de website worden beëindigd.


Is het mogelijk dat iemand mijn laadkabel steelt als ik aan het laden ben?

Als de auto en het laadstation juist vergrendelt, kan deze bij juist gebruik niet door een ander worden verwijderd.


Van welke fabrikant zijn de laadstations bij Lidl Filialen?

Laadstations van de fabrikant ABB, EV-box en Swarco zijn momenteel in gebruik bij onze winkels.


Kunnen plug-in hybride auto’s ook elektriciteit bij Lidl laden?

Ja, hybride voertuigen kunnen ook worden opgeladen bij alle Lidl-laadstations.


Kunnen er ook andere elektrische apparaten worden aangesloten?

Andere elektrische apparaten die een stekker hebben, zoals oplaadkabels voor mobiele telefoons, e-bike-kabels, kunnen niet worden aangesloten.


Kan ik het laadvermogen zelf kiezen?

Nee. De laadcapaciteit is afhankelijk van uw auto en de beschikbare laadcapaciteit van het laadstation.


Kan ik mijn laadproces op ieder moment stoppen?

Ja. Het laadproces kan op elk moment worden afgebroken. U stopt het laden door uw laadpas op de aangegeven plek tegen het station te houden of in het geval u betaald met creditcard of PayPal het proces via de website te beëindigen.


Moet de batterij volledig ontladen zijn voordat ik bij Lidl mijn batterij kan opladen?

Dit is afhankelijk van het automodel, fabrikant en de batterij die in de auto is geïnstalleerd. Neem contact op met de fabrikant voor meer informatie.


Heb ik mijn eigen laadkabel nodig?

Dit is afhankelijk van welk Lidl Laadstation u gebruik maakt. Bij regulier laden (AC) gebruikt u uw eigen laadkabel. Bij snel-laden (DC) is de laadkabel voorzien op het laadstation.


Waarom is er geen AC laadkabel?

Het is onze wens om zoveel mogelijk klanten in staat te stellen hun elektrische auto bij ons op te laden. Omdat de verschillende elektrische auto's verschillende kabels gebruiken, hebben we gekozen voor in Europa gestandaardiseerde connectoren, zodat elke klant zijn eigen laadkabel (AC) kan gebruiken om op te laden.


Kan ik bij regen veilig gebruik maken van de Lidl laadstations?

Regen en opspattend water vormen bij juist gebruik geen problemen of veiligheidsrisico.


Welke connectortypes worden op Lidl laadstations aangeboden?

Reguliere laadstations (AC) maken uitsluiten gebruik van de Type 2-stekker – ook wel de Mennekes stekker. Bij onze DC-laadstations kunt u daarnaast ook laden met een CCS- of Chademo stekker.


Hoe lang duurt het laadproces?

De duur van het laadproces hangt af van verschillende factoren. In veel gevallen rekent de auto uit hoe lang de laadtijd is. Om zo veel mogelijk klanten gebruik te laten maken van onze laders is er een maximale laadtijd ingesteld van 40 minuten. Wij verzoeken u uw auto binnen deze 40 minuten weg te halen, of eerder als deze vol is.


Wat is AC- en DC-laden?

AC (Alternating Current) = wisselstroom, DC (Direct Current) = gelijkstroom. In ons elektriciteitsnet (laagspanningsnet) vloeit wisselstroom met 230 V / 400 V (eenfasig / driefasig). Batterijen kunnen alleen worden opgeladen met gelijkstroom. Wisselstroom moet daarom eerst met een omvormer worden omgezet in gelijkstroom. De in de auto ingebouwde omvormer is voldoende voor lage stromen (tot 43kW). Bij hogere stromen is een grotere omvormer nodig, die extern in het laadstation is geïntegreerd. Hierdoor kan de laadpaal direct op het middenspanningsnet worden aangesloten en kunnen er aanzienlijk hogere laadvermogens worden gerealiseerd. Wisselstroom kan worden gebruikt voor enkelfasig of driefasig laden. Bij éénfasig AC-laden kan hij met maximaal 7,4 kW worden opgeladen en bij driefasig AC-laden met maximaal 43 kW.Met welke laadpassen kan ik laden bij Lidl laadstations?

Bij alle Lidl laadstations bestaat de mogelijkheid om te laden met een zogenaamde RFID-kaart/laadpas. Deze pas, key of tag wordt aangeboden door een eMobility service provider, dit zijn gespecialiseerde bedrijven in het uitgeven van laadpassen met bijbehorende dienstverlening.


Met welke app kan ik laden bij Lidl laadstations?

Lidl biedt geen oplaadapp aan. Scan de QR-code bij de connector met uw mobiele telefoon en maak gebruik van onze directe betalingsoptie of bied uw eigen laadpas aan op de aangegeven positie op het laadstation.


Wat zijn de kosten voor laden bij Lidl?

Lidl heeft nu twee mogelijkheden om voor het laden te betalen:

(1) Via Lidl.nl (Creditcard of Paypal)

a. Voor het laadproces dat via de functie ‘Ad hoc laden’ wordt geïnitieerd, selecteert u het gewenste Laadpunt via de QR-code en scant u de code. U verlaat nu onze omgeving en wordt doorgestuurd naar de website Chargepoint

b. https://community.beenergised.cloud/infrastructure/direct_payment/process/start?evseid=&locale=nl

c. Daar kunt u het laadproces onder de door het Chargepoint vastgestelde voorwaarden starten en uitvoeren.


Let op: Bij gebruik van de functie ‘Ad hoc laden’ wordt de laadovereenkomst uitsluitend gesloten met Chargepoint. Lidl is niet uw contractpartner en wij zijn ook niet aansprakelijk voor vorderingen of schade die voortvloeien uit of verband houden met de laadovereenkomst die is gesloten via de functie ‘Ad hoc laden’.


(2) Via uw eigen eMobility service provider (eMSP) (laadpas, key of tag)

Houd er rekening mee dat het tarief van uw eMSP in dit geval geldig is. Voor deze optie biedt u een eigen laadpas aan op de aangegeven positie op het laadstation. Facturatie vindt dan plaats via uw eigen eMobility service provider.


Welke gegevens worden geregistreerd / verwerkt tijdens een laadproces?

U vindt onze gebruiksvoorwaarden en richtlijnen voor gegevensbescherming op de website e-mobility.lidl.nl.


Wat kan ik doen als de QR-code ontbreekt?

In dit geval neemt u contact op met onze klantenservice via: +31 (0)35 8080 506 zij zullen u helpen met het laadproces. Na uw melding plaatsen wij zo snel als mogelijk een nieuwe QR-code bij het oplaadpunt.


Heb ik een smartphone nodig?

Ja, als u gebruik wilt maken van de optie voor directe betaling, kan het laadproces alleen via een website worden gestart door het scannen van de QR code op het laadstation met uw smartphone.

Gebruikt u een laadpas van een eMobility service provider (eMSP) dan heeft u geen smartphone nodig. Houd er wel rekening mee dat bij gebruik van uw eigen laadpas het tarief van uw eMSP geldig is.


Kan ik een parkeerboete krijgen als ik bij Lidl mijn auto oplaad?

U krijgt van ons geen parkeerboete maar als u de maximale parkeertijd van 40 minuten overschrijd betaald u een extra vergoeding per minuut. De tarieven kunt u vinden op e-mobility.lidl.nl.


Wat gebeurt er als ik mijn auto laat staan nadat deze vol is?

De laadstroom wordt automatisch geregeld en beëindigd door een geïntegreerd oplaadbeheersysteem. Vaak zitten er ook timers in de auto of bij de laadstations waardoor het laden automatisch kan worden beëindigd als de auto volledig is opgeladen. Na 40 minuten laden gaat u extra kosten per minuut betalen. Deze kosten vind u op de website: e-mobility.lidl.nl


Is er een maximale parkeertijd?

Onze elektrische laadstations staan voor de duur van uw filiaalbezoek voor u ter beschikking. Na 40 minuten gaat u extra kosten betalen per minuut. U vind onze tarieven op e-mobility.lidl.nl.


Wanneer zijn de elektrische laadstations beschikbaar?

Lidl laadpalen kunnen gebruikt worden tijdens de openingstijden van de winkel.


Kan ik een laadstation reserveren?

Het is niet mogelijk om Lidl laadstations te reserveren.


Wat doe ik als bedrijven (zoals taxi diensten) laden bij Lidl laadstations?

Elektrisch laden bij Lidl is uitsluitend bedoeld voor klanten. Ook bedrijven kunnen boodschappen doen bij Lidl en zijn daarmee klant. Ervaart u overlast meld u dat dan bij onze klantenservice

via +31 (0)35 8080 506.


Als er een brandstofauto op de parkeerplaats van het laadstation staat, wordt deze dan weggesleept?

De elektrische laadplekken zijn alleen bedoeld voor elektrische voortuigen. U kunt wachten tot het voertuig wegrijdt of indien nodig opladen bij een ander Lidl laadstation onze klantenservice kan u hierbij helpen en u verwijzen naar één van onze andere filialen met een laadstation.

Ervaart u overlast of wilt u bij een ander filiaal laden? Neem dan contact op met onze klantenservice via +31 (0)35 8080 506.


Wordt er groene-stroom door het laadstation geleverd?

Ja, onze laadpalen leveren uitsluitend groene stroom. Lidl koopt voor alle stroom die we niet zelf opwekken zogenaamde garanties van oorsprong (G.v.O's). G.v.O's zijn certificaten die bewijzen dat de geladen stroom groen is.


Zijn er nog extra elektrische laadstations gepland?

De uitbreiding is momenteel in volle gang. Wanneer uw winkel wordt uitgerust met een elektrisch station kunnen wij u op dit moment helaas nog niet vertellen. We vragen nog even geduld en zien u graag snel weer in één van onze winkels.


Kunnen er meerdere voertuigen tegelijk laden bij een snel-lader?

De snel-laadstations beschikken over meerdere kabels waardoor het mogelijk is meerdere auto’s tegelijk op te laden. Houd er wel rekening mee dat de laadsnelheid verlaagt kan worden.

Algemene gebruikersvoorwaarden

Download hieronder de 'Algemene gebruikersvoorwaarden van de laadpalen'.

Om het PDF bestand te bekijken gebruikt u Adobe Acrobat Reader.

Privacyverklaring

Download hieronder de 'Privacyverklaring van de laadpalen'.

Om het PDF bestand te bekijken gebruikt u Adobe Acrobat Reader.