Waarom zie ik de actie niet in de Lidl Plus-app?

De actie moet voor iedere Lidl Plus gebruiker zichtbaar zijn. Mocht u de actie niet in de Lidl Plus-app zien, controleert u dan of bent ingelogd en of uw verbinding heeft met het internet. Ziet u hem nog steeds niet? Dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice.


Mijn bedrag op de kassabon komt niet overeen met de hoeveelheid spaarzegels die ik heb gehad. Hoe kan dit?

Het statiegeld wordt niet meegenomen bij de “Win een camperreis door Amerika” en zal dus ook niet meegenomen worden in de hoeveelheid spaarzegels.


Ik heb mijn spaarzegels niet gehad. Hoe kan dit?

Het kan zijn dat er bepaalde zaken verkeerd zijn gegaan. Houd rekening met onderstaande punten:

Tijdens het afrekenen:

 • Controleer of u bent ingelogd.
 • Alleen de aankopen waarbij u uw digitale klantenkaart heeft gescand worden meegenomen. Het is daarom belangrijk om goed te controleren of u de Lidl Plus klantenkaart heeft gescand. Dit weet u doordat u een belletje hoort als u de digitale klantenkaart scant.
 • Je ontvangt alleen een spaarzegel bij aankoop van MCENNEDY-artikelen uit het USA thema.


Na het afrekenen:

 • Het kan soms even duren voordat de spaarzegel zichtbaar is in de Lidl Plus-app (max. 24 uur).
 • Controleer of u een digitale kassabon heeft ontvangen.

Kloppen bovenstaande punten en heeft u 24 uur gewacht? Dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice.


Hoe kan ik zien hoeveel spaarzegels ik bij mijn laatste aankoop heb gekregen?

Deze ziet u op de startpagina. Tevens kunt u bij uw aankoopoverzicht (te vinden door op het belletje rechtsboven op de startpagina in te drukken, de datum van uw aankoop te selecteren) zien hoeveel spaarzegels u heeft ontvangen bij uw aankoop.


Ik ben vergeten mijn digitale klantenkaart te scannen, kan ik hiervoor nog een spaarzegels krijgen?

Dit is helaas niet mogelijk. Het is dus erg belangrijk dat u de digitale klantenkaart altijd scant aan de kassa. Indien dit niet gebeurt dan kan dit niet met terugwerkende kracht worden aangepast.


Hoe kan ik mijn deelname insturen?

Als u een deelname heeft dan ontvangt u automatisch een pop-up om uw deelname in te leveren. Mocht u deze weg klikken of niet ontvangen dan kunt u uw deelname ook versturen door te klikken op “X deelname(s) om te versturen”. Ga naar de actie op de startpagina, klik op “meer informatie” en vervolgens op “X deelname(s) om te versturen”.


Wat betekent “Deelname(s) versturen” in mijn Lidl Plus-app?

Mocht u 1 of meerdere deelnames hebben dan kunt u deze insturen door op deze button te klikken. Pas als u de deelname(s) heeft ingeleverd doet u mee aan de loterij.


Hoe kan ik zien hoeveel deelnames ik al heb ingestuurd?

Bij de actie op de startpagina ziet u “meer informatie”. Klik hier op. U ziet vervolgens bij “Deelnames verzonden” hoeveel deelnames u al heeft ingeleverd.


Ik ben vergeten mijn volle digitale spaarkaarten in te leveren en nu is de loterij afgelopen. Kan ik deze nog inleveren?

U kunt tot 12-02-2023 uw deelname(s) inleveren. Daarna is dit helaas niet meer mogelijk.


Kan ik ook meedoen zonder de Lidl Plus-app?

Nee, u kunt alleen digitaal meedoen en kans maken op de camperreis via de Lidl Plus-app.


Vanaf wanneer tot wanneer kan ik meedoen met de “Win een camperreis door Amerika”?

De actie loopt van 02-02-2023 t/m 12-02-2023. U kunt tijdens deze periode meerdere deelnames inleveren om zo uw kans te vergroten.


Hoe weet ik of ik een prijs heb gewonnen?

U kunt van 02-02-2023 t/m 12-02-2023 mee sparen en kans maken op mooie prijzen. Na deze looptijd wordt de winnaar getrokken en zal desbetreffend persoon per E-mail en/of telefonisch op de hoogte worden gebracht.

Deelnamevoorwaarden en privacy statement prijstrekking /loterij Lidl Nederland GmbH


I. Deelnamevoorwaarden

De onderhavige actievoorwaarden (hierna: actievoorwaarden) zijn van toepassing op de door Lidl Nederland GmbH (hierna: Lidl) aangeboden actie “WIN EEN CAMPERREIS DOOR AMERIKA” (hierna: actie) ter promotie van het merk MCENNEDY, tenzij dat uitdrukkelijk anders zal worden vermeld.


Algemeen

Deelname aan deze actie is alleen mogelijk onder de hier vermelde voorwaarden. Door deel te nemen aan deze actie gaat de deelnemer akkoord met deze voorwaarden voor deelname. Zowel Lidl als de deelnemers zijn gebonden aan de inhoud en bepalingen van deze actievoorwaarden. De actievoorwaarden zijn verkrijgbaar via lidl.nl/c/lidl-plus-camperreis/s10017170.

Deze actie dient ter promotie van het merk MCENNEDY.


Looptijd van de actie

Deze actie loopt van 02-02-2023 tot en met 12-02-2023, deelname aan de actie is alleen binnen deze periode mogelijk.


Recht van deelname

Alle natuurlijke personen die woonachtig zijn in Nederland, en op het tijdstip van deelname ten minste 18 jaar oud zijn, kunnen deelnemen aan deze actie. Let op: de minimale leeftijd voor de bestuurder van de camper is 21 jaar! Prijswinnaar of medepassagier moet dus minimaal 21 jaar oud zijn om de camper te mogen besturen.

Deelname is uitgesloten voor medewerkers van Lidl en hun gezinsleden, alsmede een ieder die op enigerlei wijze direct of indirect is verbonden aan Lidl. Van deelname zijn eveneens uitgesloten natuurlijke personen zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland.


Deelname

Deelname aan deze actie kan alleen middels het scannen van de digitale Lidl Plus Klantenkaart (hierna: Klantenkaart) in de Lidl Plus-App aan de kassa in een filiaal van Lidl in Nederland. Voor deelname aan deze actie is het daarom noodzakelijk om in te loggen in de Lidl Plus-App met uw Mijn Lidl account. De Lidl Plus-App is te downloaden via een appstore.


 • Bij elke aankoop van artikelen uit het USA thema van het merk MCENNEDY, tijdens de actieperiode waarbij de deelnemer zich identificeert bij het afrekenen in een filiaal van Lidl in Nederland via de Lidl Plus-App middels het correct scannen van de Klantenkaart, wordt automatisch een spaarzegel bijgeschreven op de digitale spaarkaart in de Lidl Plus-App. De volgende producten zullen niet meetellen voor de waarde van de aankoop: statiegeld, zuigelingenvoeding, geneesmiddelen, boeken en tijdschriften, cadeau- en prepaidkaarten.
 • Voor deze actie zullen enkel de volgende producten gelden als aankoop { Klik hier voor een lijst met promotionele artikelen}. Let op: A-merk artikelen zijn uitgesloten van de actie. Het aanbod van promotieartikelen kan worden aangepast. De lijst met promotieartikelen op het moment van aankoop is van toepassing.
 • Een aankoopwaarde van EUR 1,00 staat gelijk aan één digitale spaarzegel. Zodra er 4 digitale spaarzegels zijn verzameld heeft de deelnemer één volle spaarkaart. Elke volle spaarkaart is een deelname aan de prijstrekking/Loterij.
 • Voor deelname aan de prijstrekking/Loterij moet de deelnemer zijn volle spaarkaart(en), vóór het einde van de actieperiode, vanuit de Lidl Plus-App indienen. Het indienen van een volle spaarkaart kan via ‘Verstuur mijn deelname” of door te klikken op “X spaarkaart(en) om te versturen” en vervolgens “Spaarkaart(en) versturen”. Alle spaarkaarten die op het moment van indienen vol zijn kunnen worden ingestuurd. Deelnemer kan gedurende de actieperiode meerdere keren een volle spaarkaart(en) indienen.
 • Deelnemer kan meerdere keren deelnemen in de prijstrekking/Loterij. Een deelnemer kan meerdere volle spaarkaarten indienen en kan dus meerdere deelnamen verkrijgen in de prijstrekking/Loterij. Een deelnemer kan slechts één prijs winnen.
 • Deelnemer kan het aantal digitale spaarzegels, volle spaarkaarten en ingezonden spaarkaarten inzien door op de startpagina van de Lidl Plus-App bij Jouw Spaarkaart op “Meer informatie” te klikken.
 • Volle spaarkaarten die niet (vóór het einde van de actieperiode) worden ingediend komen te vervallen.
 • Het is niet mogelijk om aankopen waarbij de Klantenkaart niet (correct) gescand is op een later moment toe te (laten) voegen.
 • Let op! Deze actie heeft alleen betrekking op aankopen gedaan in een filiaal van Lidl in Nederland. Deze actie heeft geen betrekking op online aankopen bij Lidl. Aankopen gedaan via de Lidl webshop (via www.lidl-shop.nl of via de Lidl app) tellen niet mee voor het behalen van een spaarzegel.
 • De digitale spaarzegels kunnen niet worden overgedragen of doorgestuurd aan een ander Lidl Plus account.
 • Bij deelname aan de prijstrekking/Loterij geeft Lidl Stiftung & Co. KG de klant-ID van de deelnemers en, in het geval van het winnen van een prijs, ook hun voornaam / achternaam en telefoonnummer door aan Lidl.


Prijs

 • Er is in totaal 1 prijs te winnen, te weten:
 • 1x een 14-daagse camperreis door Zuid-West Amerika voor 2 personen t.w.v. minimaal EUR 3.998,-; Bestaande uit:
 • Retourvlucht Amsterdam naar Las vegas
 • 10 nachten camperhuur met Cruise America type C25 (geschikt voor 2 personen)
 • Klaarmaakkosten & inventaris (keukeninventaris, beddengoed, handdoeken)
 • Basisverzekering met een eigen risico van US$2500,- per gebeurtenis
 • Verkoopbelasting
 • Eerste en laatste hotelovernachting in een middenklasse hotel op de strip van Las Vegas
 • Inclusief bagage (1 koffer ruimbagage en 1 stuk handbagage per persoon)
 • Inclusief luchthavenbelastingen en (internationale) toeslagen
 • CO2-compensatie voor de vliegreis, hotelovernachtingen en te rijden afstand met de camper
 • Consumentenbijdrage SGR-bijdrage voor alle reizigers bij de camperverhuurder
 • Calamiteitenfonds (alleen voor Nederlands ingezetenen) bij de camperverhuurder
 • Lidl betaald naast bovenstaande reis de volgende verplichte kosten:
 • Reserveringskosten t.w.v. 19,95 per boeking
 • Bijdrage SGR - 5,00 EUR p.p
 • Bijdrage calamiteitenfonds à 2,50 per boeking
 • €19,95 travel ticket garantie plan p.p.
 • Resort fee: 12,5% van de hotelovernachtingen. Ter plaatse betalen (dit is meestal tussen de $30-60 USD, verschilt per hotel)*.
 • Milieuheffing: $9.95,- per camper. Ter plaatse te betalen (bij het ophalen van de camper bij de verhuurder Cruise America)*.

*Aangezien dit bedrag ter plaatse moet worden betaald zal Lidl vooraf een bedrag van €150 euro naar de prijswinnaar overmaken om deze kosten te dekken.

 • De totale minimale waarde van de prijs is in euro’s ca. €3.998,-. De exacte waarde van de prijs is afhankelijk van de vlieg- en campertarieven die op het moment van boeking van de reis gelden. Er wordt in geen geval restitutie verleend;
 • Niet inbegrepen bij deze reis zijn extra kosten zoals verzekeringen (No Risk camperverzekering, reis- en/of annuleringsverzekering), de kampeerplekken/standplaats kosten, transfers, kampeergelden, eventuele extra mijlen bovenop het inbegrepen aantal, brandstofkosten, entreegelden, maaltijden, uitgaven van persoonlijke aard etc. Deze kosten zijn voor de prijswinnaar zelf.
 • De winnaar van de camperreis dient zelf zorg te dragen voor (reis)verzekeringen, de borgsom, eventueel verschuldigde wegenbelasting, brandstof en eventueel andere verbruiksmaterialen.
 • Het is de verantwoordelijkheid van de prijswinnaar om aan alle inreisbeperkingen te voldoen (zoals bijvoorbeeld een geldig paspoort, geldig visum, ESTA reistoestemming of vaccinatiebewijs).
 • Deelnemer dient rekening te houden met het feit dat de reis zal plaatsvinden van 20-10-2023 t/m 02-11-2023 en dient aldus beschikbaar te zijn gedurende die periode – onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.
 • Voor het huren van een camper dient de hoofdbestuurder over een geldig rijbewijs en een creditcard te beschikken; Heeft u deze niet? Dan komt de prijs te vervallen omdat de reis dan niet gemaakt kan worden.
 • Minimale leeftijd voor de bestuurder is 21 jaar! Prijswinnaar of medepassagier moet dus minimaal 21 jaar oud zijn om de camper te mogen besturen.
 • Bent u slecht ter been of minder valide? Dan is de reis minder danwel niet geschikt om deel te nemen.
 • De reis wordt georganiseerd door Travelcompany Holidays en wordt mede mogelijk gemaakt door Travelhome, American Airlines en Cruise America.
 • De prijs kan niet overdragen worden. De prijswinnaar zal de persoon zijn die de reis maakt, dan wel één van de twee personen die de reis zal maken;
 • Bij weigering, niet aanvaarding of het niet voldoen aan de eisen van de actievoorwaarden, zal de prijs niet worden uitgekeerd. Alsdan is Lidl gerechtigd op dezelfde wijze een andere winnaar te selecteren;
 • De prijs kan niet worden geruild of worden ingewisseld tegen contant geld. Ook niet wanneer de prijswinnaar niet voldoet aan de eisen.
 • In het geval van overmacht heeft Lidl het recht de aangeboden reis eenzijdig te wijzigen naar een, naar het oordeel Lidl, gelijkwaardig alternatief.
 • De winnaar wordt uiterlijk in kalender week 9 op onafhankelijke wijze per toevalsgenerator vastgesteld.
 • De winnaar wordt telefonisch op de hoogte gebracht over de prijs. Hierbij wordt tevens informatie verstrekt over de uitreiking van de prijs. Hierbij zal ook worden gevraagd Lidl op de hoogte te stellen van alle (contact)gegevens die nodig zijn om de prijs te boeken en/of over te dragen. Aangezien de reis wordt uitgereikt door Traveldealcompany Holidays (hierna Traveldeal) , zullen de opgevraagde gegevens worden gedeeld met Traveldeal.
 • Indien een winnaar zich binnen 14 dagen en na drie herhaalde telefonische berichtgevingen niet meldt, komt de aanspraak op de prijs automatisch te vervallen en wordt op dezelfde wijze een andere winnaar geselecteerd.
 • De prijzen worden uiterlijk voor 9 april 2023 uitgereikt. De wijze van uitreiking van de prijs wordt met de desbetreffende winnaar afgestemd.
 • De prijs wordt alleen uitgekeerd op vertoon van de Klantenkaart en een geldig legitimatie bewijs.
 • De camperreis kan in kleur en uitvoering afwijken van de afbeelding in de reclame-uitingen;


Lidl publiceert, met toestemming van de winnaar, de prijsuitreiking van de reischeque op de interne Lidl communicatie pagina, intranet, Facebook, Instagram en/of Lidl.nl.


Aansprakelijkheid

Deelname geschiedt voor eigen rekening en risico van de deelnemer. De deelnemer is zelf verantwoordelijk voor opgave van de juiste gegevens en eventueel aanvullende uitgaven en/of reiskosten zijn voor rekening van de deelnemer.

Lidl en Traveldeal is in geen geval aansprakelijk voor directe of indirecte schade, die voortvloeit uit deelname aan de actie, tenzij deze schade het gevolg is van grove nalatigheid of opzettelijk handelen, waarvoor Lidl verantwoordelijk is. Lidl is in het bijzonder niet aansprakelijk voor:

- het niet of slechts beperkt bereikbaar zijn van de internetserver;

- netwerk-, computer hardware- of softwarestoringen;

- het niet of slechts beperkt functioneren van de Lidl Plus-App;

- het niet goed functioneren van het scanapparaat aan de kassa;

- het niet beschikbaar zijn van producten.

Bovenstaande beperkingen van aansprakelijkheid gelden onverminderd voor door Lidl ingeschakeld hulppersoneel en door Lidl ingeschakelde derde toeleveranciers en/of fabrikanten van de betreffende prijs. Lidl verstrekt geen enkele garantie op de door Lidl te verstrekken prijzen.


Slotbepalingen

Lidl behoudt zich het recht voor om de actie op ieder moment, zonder aankondiging vooraf en zonder opgave van redenen, af te breken, te beëindigen of de actievoorwaarden tussentijds te wijzigen. Lidl ziet erop toe dat de actievoorwaarden niet ten nadele van de deelnemers worden gewijzigd.

In gevallen waarin fraude, onrechtmatige beïnvloeding van de actie, of anderszins ontoelaatbaar gedrag geconstateerd wordt of wordt vermoed, behoudt Lidl zich het recht voor om de deelnemers van de betreffende actie uit te sluiten.

Deze actie is in overeenstemming met de Gedragscode promotionele kansspelen 2014. Eventueel verschuldigde kansspelbelasting wordt afgedragen door Lidl. Eventuele aanvullende uitgaven en/of reiskosten zijn voor eigen rekening van de deelnemers.

Geschillen met deelnemers zullen naar Nederlands recht worden behandeld en voorgelegd aan de daartoe bevoegde Rechtbank Midden-Nederland.

Indien de actievoorwaarden niet in bepaalde situaties voorzien, behoudt de directie van Lidl zich het recht voor om naar eigen inzicht een beslissing te nemen waaraan de deelnemers zich dienen te houden.


Typ- en drukfouten in deze actievoorwaarden zijn voorbehouden.


Voor alle vragen, klachten en/of opmerkingen met betrekking tot deze actie kunt u een mail sturen naar contact@lidl.nl, waarna wij deze klacht in behandeling zullen nemen en daar per e-mail of telefonisch op zullen reageren.


Lidl Nederland GmbH

Havenstraat 71

1271 AG Huizen


II. Privacy statement


Wie verwerkt uw persoonsgegevens?

Lidl Nederland GmbH is verantwoordelijk voor de verwerking van de gegevens van de deelnemers aan deze actie. Voor eventuele vragen of klachten met betrekking tot de omgang door Lidl Nederland GmbH met hun gegevens, kunnen deelnemers contact opnemen met de Functionaris Gegevensbescherming van Lidl Nederland GmbH.


Categorieën persoonsgegevens

Om de prijstrekking uit te voeren, verstrekt Lidl Stiftung & Co. KG, Stiftsbergstraße 1, 74167 Neckarsulm, Duitsland, de volgende gegevens aan Lidl:

- het klant-ID van alle deelnemers aan de prijstrekking en nog wat additionele informatie, zoals het campagne-ID, het deelname-ID en de datum waarop de deelnemer deze actie heeft gezien en zich heeft aangemeld (dat wil zeggen een volle spaarkaart heeft ingeleverd via de Lidl Plus-App);

- de voor- en achternaam en telefoonnummer van de winnaars.


Lidl kan verder nog andere gegevens verzamelen die nodig zijn voor de prijstrekking/loterij en/of het uitdelen resp. toesturen van de prijs, zoals het adres van de deelnemers.


Voor welk doel en op welke wettelijke grondslag worden gegevens verwerkt

Lidl zal persoonlijke gegevens van haar deelnemers alleen gebruiken voor het uitvoeren van de prijstrekking/loterij (bijv. trekking van winnaars, bekendmaking van de winnaars, verzending van de prijs). De wettelijke basis hiervoor is de uitvoering van de overeenkomst, namelijk uw deelname aan deze prijstrekking/loterij. Na afloop van de trekking worden de gegevens van de winnaars bewaard zolang dit nodig is om te voldoen aan de fiscale bewaarplicht. Tijdens de prijsuitreiking van de reis kunnen er foto's of video’s worden gemaakt van de winnaar(s), deze kunnen tezamen met de naam en woonplaats worden gepubliceerd op de interne Lidl communicatie pagina, intranet, Facebook, Instagram en/of Lidl.nl. Deze gegevens worden verwerkt op basis van uw toestemming. Deelnemers kunnen hun toestemming hiervoor te allen tijde intrekken. Echter, het intrekken van toestemming tast de rechtmatigheid van de verwerking van de gegevens vóór de intrekking van de toestemming onverlet.


Ontvangers / categorieën ontvangers:

Gegevens worden alleen aan derden overgedragen als dit nodig is voor de uitvoering van de prijstrekking (bijv. de trekking door de notaris en de verzending van de prijs via een logistiek dienstverlener resp. een pakketbezorger) of om de winnaars te publiceren (bijv. op onze website of op Facebook). De camperreis wordt verzorgd door Traveldeal. De volgende persoonsgegevens van winnaars van deze prijs worden daarom gedeeld met Traveldeal op basis van uitvoering van overeenkomst: naam, achternaam, e-mailadres, telefoonnummer. Deze persoonsgegevens worden gedeeld, zodat Traveldeal contact op kan nemen met de winnaar van deze prijs en de reis kan boeken.

Afgezien daarvan geven wij de gegevens niet door aan derden.


Bewaartermijn

Aan het einde van de prijstrekking/loterij en de bekendmaking van de winnaars worden de gegevens van de deelnemers verwijderd met uitzondering van de gegevens van de winnaars. In het geval van niet-contante prijzen, worden gegevens van de winnaars in elk geval bewaard voor de duur van de wettelijke garantieperiode om zo nodig voor herstel of vervanging te kunnen zorgdragen tot uiterlijk maximaal de periode van de wettelijke (fiscale) bewaarplicht.


Rechten van betrokkenen

Deelnemers hebben het recht om hun gegevens (i) in te zien, (ii) te corrigeren, (iii) te verwijderen, (iv) de verwerking van hun gegevens te laten beperken (v) mee te nemen of (vi) of om bezwaar te maken tegen de verwerking van gegevens. Dit laatste is alleen aan de orde als Lidl gegevens verwerkt op basis van de wettelijke grondslag het ‘gerechtvaardigd belang’.

Voor de uitoefening van deze rechten kan contact worden opgenomen met de Functionaris Gegevensbescherming van Lidl ( gegevensbescherming@lidl.nl) . Hieraan zijn geen kosten verbonden. Eventuele klachten kunnen ook worden ingediend bij de Autoriteit Persoonsgegevens.