Deze browser wordt niet ondersteund
Om de website correct te bekijken gebruik één van de volgende browsersLet op:Update uw browser a.u.b., als u met deze browser doorgaat, kan het zijn dat uw winkelervaring niet is zoals u van ons gewend bent!

Speelgoed

479 producten
Alle producten 479 / 479 producten

Speelgoed & spellen

Alleen of met een groep, spelen vormt een wezenlijk onderdeel van de jeugd en is essentieel voor de gezonde ontwikkeling van elk kind. Lidl heeft een ruime aanbod aan speelgoed voor alle leeftijden en elke gelegenheid.


Zo vind je het juiste speelgoed


Waarom hoort speelgoed in elke kinderkamer?

Kinderen over de hele wereld brengen vele jaren door met hun speelgoed. Bovendien heeft spelen verschillende voordelen:

  • Spelen stimuleert de fantasie en creativiteit en bevordert de cognitieve ontwikkeling van een kind.
  • Ook logisch denken en probleemgericht handelen kunnen met het juiste speelgoed getraind worden.
  • Bepaald speelgoed heeft een positief effect op de fijne en grove motorische vaardigheden.
  • Al spelend leren brengt het kind dichter bij verschillende thema's en helpt het zijn kennis te vergroten.
  • Kinderen die alleen met hun speelgoed spelen, versterken volgens de laatste studies hun zelfbewustzijn.
  • Spelen in een groep ontwikkelt de communicatie en het teamwork.


Wat voor speelgoed is er allemaal?

Het aanbod aan speelgoed is enorm. Het speelgoed spreekt verschillende doelgroepen aan en kan in afzonderlijke categorieën worden onderverdeeld.


Babyspeelgoed

Zelfs voor de allerkleinste is er speelgoed dat de ontwikkeling stimuleert en baby's bezighoudt. Knuffeldieren, ratels, muziek of bijtringen zetten aan tot spelen. Babyspeelgoed zorgt er bij de kleintjes voor dat ze zich vanaf de eerste dag ontwikkelen.


Bouw- en constructiespeelgoed

Met bouw en constructie speelgoed worden kinderen ware architecten. Het begint bij eenvoudige houten blokken en wordt opgevolgd door bouwstenen zoals lego waarmee hele werelden worden gecreëerd, tot aan hele bouwsets waarmee rijdende auto's, helikopters of robots gebouwd kunnen worden. Voor elke leeftijd en elk interessegebied is er het juiste speelgoed.


Elektronisch speelgoed

Ook elektronisch speelgoed is in steeds meer kinderkamers te vinden. Spelconsoles voor videospellen thuis of onderweg zijn voornamelijk interessant voor oudere kinderen. Maar ook afstandsbestuurbaar speelgoed zoals auto's en drones, kindercamera's of speelgoed met licht- en geluidseffecten zijn geliefd en bieden spannende en moderne alternatieve voor klassieke speelgoed.


Gezelschapsspellen

Gezelschapsspellen zijn ideaal om spellen een sociaal component te geven. Van bordspellen en dobbelspellen tot aan kaartspellen, er is een spel voor ieders smaak. Puzzels kunnen zowel door kinderen en ouders gemaakt worden.

Text And Image Section

Houten speelgoed

Wie waarde hecht aan duurzaamheid, gaat graag voor houten speelgoed. Voor wat betreft de veelzijdigheid doet het niet onder voor kunststof speelgoed. Bouwstenen, dierfiguren, puzzels, racebanen, auto's, poppenhuizen en nog veel meer, het is allemaal beschikbaar in hout. Kwalitatief hoogwaardig houten speelgoed heeft bovendien als voordeel dat het bijzonder robuust is en jarenlang gebruikt kan worden. Daarnaast is het letselgevaar, anders dan bij kunststof, door splinters of afbrekende delen erg klein – en dus is het spelen veiliger.

Schilderen en knutselen

Schilderen en knutselen behoren tot de lievelingsbezigheden van kinderen. Het begint met een vel papier en een potlood. Later komen er meer spullen bij kijken om de creativiteit te stimuleren. Kleurboeken en schilderen op nummer-sets helpen de kleintjes om ware kunstwerken te maken. Knutselen en experimenteren met kneden bieden meer mogelijkheden voor creativiteit. En wie graag met de schaar en lijm werkt, is zeker onder de indruk van speciale knutselsets.

Text And Image Section

Modelbouw en spoorbanen

Volwassenen en kinderen zijn blij als ze samen kunnen werken aan een modelbouwset. Auto's, vliegtuigen of ruimteschepen worden detailgetrouw nagebouwd en er kan aansluitend meer gespeeld worden of gebruik ze als decoratie. Dit speelgoed stimuleert met name de concentratie, de fijne motoriek en de oog-handcoördinatie. Wie voldoende plaatst heeft, kan een volledig landschap van rails creëren waarover de modeltrein rondjes rijdt. Voor jongere kinderen zijn er eenvoudigere modellen van hout die geen kleine onderdelen bevatten die ingeslikt kunnen worden en waarbij geen ingewikkelde constructie nodig is.

Poppen

Poppen kunnen voor kinderen hun beste vriend zijn en vervanging voor een knuffeldier zijn. Zachte stoffen poppen zijn geschikt voor baby's en peuters. Oudere poppenmoeders en -vaders worden blij van babypoppen en functiepoppen die erg lijken op een echt mens. Met modepoppen en make-uphoofden kunnen kinderen hun creativiteit de vrije loop laten.


Rollenspeelgoed

Met het juiste speelgoed kunnen kinderen in een nieuwe rol kruipen. Waar voor het klassieke vadertje-en-moedertje spelen een pop of knuffeldier al voldoende is, opent rollenspeelgoed volledig nieuwe mogelijkheden. In een speelkeuken, een junior garage of een winkel kunnen kinderen situaties uit het echte leven naspelen en hun vaardigheden trainen. Licht- en geluidseffecten maken de spelbeleving nog realistischer en zorgen voor nog meer plezier.


Verzamelfiguren en speelfiguren

Wilde dieren, fantasiewezens of superhelden zijn geliefde voorbeelden voor spel- en verzamelfiguren. Voor elk kind kan een passende figurenset worden gevonden. Het kleine speelgoed is geschikt voor kinderen vanaf drie jaar – bij jongere kinderen bestaat er een kans op verstikking door kleine onderdelen.


Schommelpaarden en schommeldieren

Hoe meer het kind zich ontwikkeld, hoe groter de bewegingsdrang wordt. Om kinderen ook thuis te laten vermaken, zijn schommeldieren ideaal. Het schommelen helpt bovendien de spieren te verstevigen en bevordert de ontwikkeling van het kind.


Speelgoed auto's

Van eenvoudige houten auto's voor de kleinste en de kleine kunststof en metalen auto's, tot aan opwindbare auto's, auto's met licht- en geluidseffecten. Voor elke leeftijdscategorie en elke smaak is er een passende speelgoedauto.


Welk speelgoed is het meest geschikt voor welke leeftijd?

Algemeen gezegd is er voor elke leeftijdscategorie een breed aanbod aan speelgoed. Bij het besluit of speelgoed geschikt is voor een kind, is het leeftijdsadvies van de producent nuttig. Over het algemeen moet rekening worden gehouden met de volgende aspecten bij de aankoop van speelgoed.

  • Peuters onder drie jaar stoppen alles in hun mond wat ze in hun handjes hebben. Daarom mag speelgoed voor deze leeftijdscategorie nooit kleine onderdelen hebben, die kunnen ingeslikt worden.
  • Ook moet bij peuters een overdaad aan prikkels vermeden worden. Van bonte lichten, geluiden of te veel details raken de kleintjes snel overweldigd en leidt het spelen tot stress.
  • Het perfecte speelgoed is altijd dat waarvoor het kind zich uit zichzelf interesseert. Vandaar dat het de moeite waard is om verschillend speelgoed en thema's uit te proberen. Poppen zijn al langer ook voor jongens interessant en veel meisjes raken opgewonden van een kasteel.
  • Bij al het speelgoed moet op de kwaliteit worden gelet. Een goede afwerking minimaliseert het risico op letsel en zorgt ervoor dat het kind lang plezier heeft van zijn lievelingsspeelgoed.