Deze browser wordt niet ondersteund
Om de website correct te bekijken gebruik één van de volgende browsersLet op:Update uw browser a.u.b., als u met deze browser doorgaat, kan het zijn dat uw winkelervaring niet is zoals u van ons gewend bent!

Zwembaden

31 producten
  Alle producten 24 / 31 producten

  Zwembaden

  Het beste recept tegen zomerhitte? Spring in je eigen zwembad! De hoogwaardige frame zwembaden zorgen voor afkoeling voor de hele familie zonder omslachtig opbouwen. Opblaasbare kinderbadjes met vrolijke designs bieden afkoeling aan de allerkleinsten. En met een pop-up-zwembad heb je in een handomdraai je eigen zwemparadijs.


  Wat zijn de voordelen van een zwembad in de tuin?

  Geen overvolle stranden, lange autoritten, entreegeld of alles inpakken: een eigen zwembad in je tuin bespaart je veel stress in de zomer. Het is de hele dag open en met weinig inspanning hygiënisch te onderhouden. Zelfs een klein rond zwembad of kinderbad houdt de kinderen urenlang bezig en staat klaar als de volwassenen even willen afkoelen.


  Welke soorten zwembaden zijn er?

  Zwembaden in de tuin heb je in verschillende soorten en maten. Je hebt zwembaden als opzet- of inbouwzwembad. Opzetzwembaden zijn heel flexibel. Opzetzwembaden kunnen eenvoudig op de gewenste plek worden gezet en gevuld. Afhankelijk van de gewenste capaciteit en gebruiksdoel, zijn er drie varianten.

  • Het opblaasbare kinderbadje voor flexibele afkoeling: Ronde of hoekig zwembadjes met verschillende waterdieptes zijn zelfs geschikt voor hele kleine kinderen en ook verkrijgbaar in een uitvoering voor volwassenen om te relaxen. Er is niet veel water nodig en ze kunnen overal worden neergezet.
  • Het pop-upzwembad voor snelle afkoeling: Pop-upbaden hebben een robuuste zeilconstructie met zwembadfolie en komen vanzelf omhoog als ze worden gevuld. Ze bieden best al veel plek en ze zijn geschikt om lekker te plonzen met de hele familie. Anders dan bij een staalwandbad kan een pop-upbad aan het einde van het seizoen in het tuinhuisje of kelder worden opgeslagen voor de winter.
  • Het frame zwembad voor uitgebreide afkoeling: Frame zwembaden zijn de grootste zwembaden die je in je tuin boven de grond kunt plaatsen. De naam is te danken aan het sterke metalen frame dat samen met de wandconstructie hele grote hoeveelheden water kan tegenhouden. Als ruim achthoekig bad zijn deze zwembaden afhankelijk van de inhoud ook geschikt om te zwemen of relaxen op een luchtbed.


  Wat is belangrijk bij de keuze van een zwembad?

  Om te zorgen dat zwembad, tuin en familie bij elkaar passen, is het goed voor de aankoop eens goed te kijken naar de gewenste afmeting, de passende vorm en de optiek.

  De grootte van een zwembad

  De werkelijk benodigde plaats voor een zwembad in de tuin is groter dan het opgegeven oppervlakte. Bewegingsvrijheid om veilig in en uit te stappen moet, net als gemakkelijk onderhoud, worden ingecalculeerd. Bovendien is de ruimte rondom het zwembad uitermate geschikt voor tuinstoelen en loungesets. Bij de keuze voor de afmeting moet natuurlijk ook gekeken worden hoeveel personen er regelmatig gebruik maken van het zwembad en welke wateractiviteiten worden gespeeld. Normaal gesproken is er voor een opzetzwembad tot een bepaalde grootte geen bouwvergunning nodig. Het kan echter geen kwaad de buren te informeren over het zwembad en erop te letten dat het bad niet te dicht bij hun grondstuk wordt geplaatst. Bovendien worden de inspanning en het onderhoud ook groter als het zwembad groter wordt, denk aan de filterpomp, een verwarming en andere accessoires.

  Text And Image Section

  De vorm van het zwembad

  De vorm van het zwembad is meestal een smaak- en plaatskwestie. Een rond zwembad is wat flexibeler bij het spelen en plonzen. Bovendien is het aantal gebruikers wat flexibeler. Ronde opzetbaden hebben maar een beperkte inhoud, waardoor het eenvoudiger is een passende plek te vinden. Een (meer)hoekig zwembad ziet er fraai uit en kan vanwege zijn hoekige vorm beter in de tuin worden geïntegreerd. Bij hoekige zwembaden kunnen minder mensen tegelijkertijd comfortabel in het zwembad. Grote frame zwembaden zijn dan weer een mix van beide vormen en bieden dus meer stabiliteit. Maar dat maakt het ook nog moeilijker een geschikte plek te vinden.

  Text And Image Section

  Optiek zwembad

  Hoe groter het zwembad moet worden, hoe belangrijker het is dat het zwembad bij de omgeving van de tuin past. Seizoenszwembaden als een pop-up of opblaasbaden hebben een duidelijke zomerse touch en vormen een kleurrijke plek in de omgeving. Grote frame zwembaden passen het beste in de omgeving met een hout- en steendesigns op de buitenkant. Als het er heel fraai en natuurlijk uit moet zien, is een houten zwembad met een frame van massief hout de beste keuze. Dat geeft zelfs in de winter een zomergevoel en is gelijktijdig een harmonieuze factor in het totaalconcept van het tuindesign. En het wordt nog beter als er bijvoorbeeld een zonneterras met dezelfde kleur hout is waar je lekker op kunt relaxen. Een stabiel houten zwembad kan met verwarming en de juiste sproeiers bovendien ook goed worden gebruikt als het niet meer zo warm is. Als heerlijke jacuzzi voor vrienden en familie.

  Welke zwembad accessoires worden geadviseerd?

  Voor ongedwongen zwemplezier in het zwembad is wel een beetje onderhoud nodig. Hoe groter de inhoud, hoe belangrijker:

  • de reinigingstechniek en de filterinstallatie voor een constante waterkwaliteit
  • afdekzeil als bescherming tegen bladeren en regen
  • onderhoudsset tegen algenvorming en verontreinigingen
  • schepnet om eenvoudig grote vervuiling mee te verwijderen


  Veiligheid en comfort gaan hand-in-hand in een perfect ingericht zwembad. Vandaar dat het goed is om ook rekening te houden met de volgende details bij een groot zwembad in de tuin:

  • passende zwembadtrap voor eenvoudig in- en uitstappen
  • sfeervolle verlichtingstechniek voor waterpret in het donker
  • massagesproeiers maken van het zwembad een jacuzzi
  • een zwembadverwarming houdt de temperatuur constant en verlengt het badseizoen
  • luchtbedden en waterspeelgoed ronden de waterpret af


  Complete sets voor zwembaden hebben al alles wat nodig is voor het basisonderhoud en zwemcomfort, van de pomp tot het trapje tot aan de draagtas voor het kinderbadje. Maar dit is slechts de basis voor de optimale zwemaccessoires.


  FAQ

  • Wat is de beste plek voor het zwembad in de tuin?
  • Een zwembad kan het beste op een windstille plek in de tuin worden gezet, waar geen tocht is en de zon de kans heeft het water gratis op te warmen.
  • Hoe houd ik mijn zwembad schoon?
  • Grove vervuiling moet snel uit het zwembad worden verwijderd, filterinstallaties en pompen moeten altijd onderhouden worden. Maak je voeten schoon voor je het water ingaat, het beste niet eten in het zwembad en check regelmatig de pH-waarde (tussen 7 en 7,4).
  • Wat zorgt voor veiligheid in en rondom het zwembad?
  • Hoe vlak het water ook is, kinderen mogen nooit zonder toezicht in het zwembad. Na het zwemmen moet het bad worden geleegd of afgedekt. Indien nodig moeten instaphulpen worden verwijderd en gezekerd.