Deze browser wordt niet ondersteund
Om de website correct te bekijken gebruik één van de volgende browsersLet op:Update uw browser a.u.b., als u met deze browser doorgaat, kan het zijn dat uw winkelervaring niet is zoals u van ons gewend bent!

Fietsen

17 producten
  Alle producten 17 / 17 producten

  Fietsen

  Frisse lucht, voldoende beweging en vooral plezier: de fiets is een van de meest populaire vervoersmiddelen! Van snelle racefietsen en mountainbikes voor ruw terrein tot moderne e-bikes: voor ieder doeleind is er een passende fiets. Sneller voortbewegen? Heerlijke fietstochten? Sportieve uitdagingen? Schaf een fiets aan en trappen maar!

  Een fiets kopen - waarom is dat de moeite waard?

  Met een fiets vang je meerdere vliegen in één klap. Wie op de fiets naar het werk gaat, laat de auto staan en is vaak sneller op de plaats van bestemming. Wie een stadsfiets gebruikt om boodschappen te doen, profiteert meteen van een fullbody-work-out. En wie in zijn vrije tijd tochtjes maakt op de trekkingfiets, ontdekt betoverende nieuwe plaatsen. Vergeleken met andere vervoersmiddelen is een fiets voordelig, altijd op tijd en zeer milieuvriendelijk. Tijdens het fietsen verbruik je bovendien ongeveer evenveel calorieën als bij rustig zwemmen of joggen.

  Racefiets, mountainbike, traditionele fiets - welke fiets past bij mij?

  Alleen al door de vele verschillende benamingen voor fietsen is de keuze vaak lastig. Wie een fiets wil aanschaffen, moet niet zozeer kijken naar trends of namen, maar eerder naar zijn of haar persoonlijke behoeften. Een vouwfiets biedt bijvoorbeeld een volledig andere fietservaring dan een trekkingfiets.

  Vrijetijdsfietsen en fietsen voor iedere dag

  Gebruik jij de fiets als handig vervoersmiddel in het dagelijks leven, dan is een stadsfiets of een trekkingfiets wellicht de juiste keuze. Bij beide types staat het fietscomfort centraal - ze zijn uitgerust met een comfortabel zadel, schijfremmen, een bagagedrager of fietsmand en hebben doorgaans meerdere versnellingen. De 'Hollandse fiets' vormt een aparte categorie onder deze fietsen en wordt vooral gewaardeerd om zijn mooie verschijning en zijn geschiktheid voor de stad.

  Mountainbike: Fietsen voor ruw terrein

  De mountainbike is de tegenhanger van de racefiets. Brede banden, goed profiel, een frame met vering en heel veel versnellingen zorgen ervoor dat deze fietsen geschikt zijn voor elk terrein. De kinderuitvoering is ook populair als stadsfiets. Bij deze fietsen is snelheid van ondergeschikt belang, in tegenstelling tot comfort en veiligheid. ATB's (all terrain bikes) zijn kruisingen tussen een mountainbike en een stadsfiets, terwijl beachcruisers met hun karakteristieke stuur juist zijn ontwikkeld voor zandpaden. Ook BMX fietsen, de specialisten voor halfpipes en allerlei trucs, worden als terreinfiets beschouwd.

  Elektrische fietsen

  Voor lange afstanden en pittige hellingen is een elektrische fiets een goede keuze. De elektrische motor biedt tijdens het fietsen de nodige ondersteuning. De naam pedelec is inmiddels een synoniem voor een e-bike, maar aanvankelijk was er wel een verschil: vroeger moest je bij deze e-bikes altijd trappen. Intussen is van nagenoeg elk type fiets -van mountainbikes tot traditionele fietsen - een gemotoriseerde uitvoering verkrijgbaar.

  Fietsen voor kinderen en jongeren

  Kinderen moeten gemakkelijk, veilig en met de juiste ondersteuning leren fietsen. Daarom is een kinderfiets uitgerust met alles wat kinderen in elke ontwikkelingsfase nodig hebben om zich veilig voort te kunnen bewegen. O.a. loopfietsen om goed mee te oefenen maken deel uit van het kinderassortiment, maar ook mountainbikes en comfortabele fietsen met versnellingen. Natuurlijk allemaal in een mini-uitvoering.

  Wat moet mijn fiets allemaal bieden?

  Zelfs wanneer elk type fiets moet voldoen aan uiteenlopende eisen, zijn er toch een aantal algemene factoren die bij de keuze van een fiets altijd een rol spelen. Deze bepalen hoe veilig, comfortabel en functioneel er straks kan worden gefietst.

  Framemaat fiets

  De framemaat moet passen bij de lichaamslengte en bepaalt bijvoorbeeld hoe hoog het zadel en het stuur kunnen worden gezet. Wie al een fiets heeft en dezelfde framemaat wilt gebruiken, kan met een duimstok de afstand tussen het midden van het trapaslager en de bovenste rand van de zadelbuis meten. De uitkomst gedeeld door 2,54 is de framemaat in inch.

  Banden en velgen fiets

  Hoe dikker en hoe meer profiel de banden en de velgen van de fiets hebben, hoe langzamer je vooruitkomt. De fiets wordt daardoor wel geschikt voor ruw terrein en biedt meer grip op lastige ondergronden. Velgen van aluminium zijn vooral voor racefietsen ideaal, omdat ze het gewicht aanzienlijk verminderen. Staal is goedkoper en zwaarder en zorgt daarom bij stadsfietsen en vergelijkbare fietsen voor een prettig zwaartepunt tijdens het fietsen.

  Remmen fiets

  Goede remmen zijn essentieel voor de veiligheid van een fiets. Terugtrapremmen zijn een verouderde techniek. Vooral fietsen voor kinderen moeten beschikken over goede handremmen velgremmen. De populaire v-brake moet correct worden afgesteld om optimale remprestaties te leveren. Mechanische of hydraulische schijfremmen zijn uitermate weerbestendig en zijn ook bij nat weer betrouwbaar - tal van experts zweren bij schijfremmen voor fietsen.

  Welke fietsaccessoires heb ik nodig?

  Fiets kopen en meteen de weg op? Liever niet. Met de juiste fietsaccessoires wordt je fietstocht niet alleen veiliger, maar ook comfortabeler. Afhankelijk van het gebruik en het type fiets behoren de volgende accessoires tot de standaarduitrusting: