Kies het juiste matras bij je slaaphouding

Lig jij vooral op je rug, op je zij of op je buik? Ook dat bepaalt welk matras het beste bij jou past. Selecteer hieronder jouw voornaamste slaaphouding voor een selectie van matrassen die perfect bij je past.

KIES JE SLAAPHOUDING

 1. Zijslaper

  Zijslaper

  Bij zijslapers ligt de grootste druk op de schouders, heupen en knieën. Het is belangrijk dat deze in het matras kunnen zakken. Voor zijslapers die veel bewegen, adviseren wij een zacht matras. Aanraders voor zijslapers zijn gelschuim- en traagschuimmatrassen.

 2. Buikslaper

  Buikslaper

  Buikslapers creëren vanzelf een hollere rug. Op lange termijn kan dit leiden tot rugklachten. Een hard, stevig matras kan rugklachten enigszins voorkomen en toch comfortabel zijn. Een pocketveringmatras is een aanrader voor buikslapers.

 3. Rugslaper

  Rugslaper

  Bij rugslapers bevinden de drukpunten zich van de schouders tot aan de heupen. Kies daarom een matras dat voldoende kan inzakken in deze zones en zo de smallere punten van je lichaam ondersteunt. Een aanrader voor rugslapers is een koudschuimmatras.

Waar moet je op letten bij je slaaphouding?

Zijslaper

Ben jij een zijslaper? Dan ligt de grootste druk vooral op je schouders, heupen en knieën. Het is belangrijk dat deze goed in het matras kunnen zakken. Zo blijft je ruggengraat recht tijdens je nachtrust. Voor zijslapers die veel bewegen, adviseren wij een zacht matras dat zich vormt naar je lichaamspositie. Daarnaast dient het matras de smallere punten van je lichaam juist goed te ondersteunen. Een matras met 7 zones is hiervoor ideaal omdat deze zich volledig kan aanpassen naar jouw vormen.

Rugslaper

Ben jij een rugslaper? Dan bevinden de voornaamste drukpunten zich van je schouders tot aan je heupen. Kies daarom een matras dat voldoende kan inzakken in deze zone en zo de smallere punten van je lichaam stevig ondersteunt. Zo zorg je ervoor dat je ruggengraat zijn natuurlijke vorm kan behouden tijdens het slapen. Een (koudschuim)matras met 7 zones wordt in dit geval aangeraden en zal ondersteuning bieden waar nodig. Voor rugslapers die veel bewegen, bevelen wij een medium zacht matras aan zodat er voldoende ondersteuning aan o.a. de onderrug geboden wordt.

Buikslaper

Ben jij een buikslaper? Dan creëer je vanzelf een hollere rug. Dit kan op langere termijn leiden tot rugklachten. Door een harder matras te kiezen, kan je dat enigszins voorkomen en slaap je toch comfortabel. Bij deze slaaphouding raden wij daarnaast een pocketveringmatras aan, omdat deze de buik goed ondersteunt.