Deze browser wordt niet ondersteund
Om de website correct te bekijken gebruik één van de volgende browsersLet op:Update uw browser a.u.b., als u met deze browser doorgaat, kan het zijn dat uw winkelervaring niet is zoals u van ons gewend bent!

Fietskleding

10 producten
  Alle producten 10 / 10 producten

  Fietskleding

  Stap je in weer en wind op de fiets? Ben je een fietsvakantie aan het plannen? Dan heb je passende fietskleding nodig. Van veilige helmen en praktische shirts tot broeken met ingenaaide padding en winddichte jacks: hier vind je geschikte fietskleding voor heren, dames en kinderen.

  Must-have voor elke fietser: de helm

  Veilig fietsen is niet alleen belangrijk voor kinderen of beginners. Ook beroepswielrenners zullen moeten letten op veiligheid. En dat begint met een geschikte fietshelm. Als het om snelheid en records gaat, zijn aerodynamisch gevormde helmen de juiste keuze. Een multisport- of fietsbril beschermt tegen zon, wind en regen en draagt aanzienlijk bij aan je comfort op de fiets.

  Fietskleding voor het bovenlichaam

  Ons lichaam stelt ontwikkelaars van sportieve fietskleding voor bijzondere uitdagingen. Want hoewel de bewegingen van de benen veel wrijving en warmte genereren, is het bovenlichaam nauwelijks in beweging. Bovendien moet het bovenlichaam tegen kou, vocht en (op warme dagen) overmatige blootstelling aan de zon worden beschermd. Vooral tijdens lange trainingssessies is functionele fietskleding van grote waarde. Zowel in de zomer als in de winter geldt: een goede uitrusting helpt je gefocust te trainen zonder hinder van het weer te ervaren. Voor het bovenlichaam is daarbij de volgende combinatie van belang: ondershirt, jack, shirt en handschoenen. De verschillende kledingstukken kunnen in lagen worden gecombineerd. De functionaliteit komt daarbij maximaal tot zijn recht. Bij droog weer met aangename temperaturen is een shirt voldoende.

  Hoe vind ik een geschikte fietsbroek?

  Fietsen vergt vooral veel van het onderlichaam. Daar kan alleen optimaal rekening mee worden gehouden als er gebruik wordt gemaakt van innovatieve thermovezels en moderne productiemethoden. Als het om de benen gaat, is er bij beroepswielrenners vooral veel aandacht voor compressie en vochtafvoer. De comprimerende werking van een fietsbroek kan in zones die veel te verduren hebben de bloedsomloop stimuleren. Daardoor ontstaat er minder snel verzuring. Een goede combinatie van materialen zorgt ervoor dat er vocht vanuit de wrijvingszones kan worden afgevoerd. Bovendien zijn aan de binnenkant vaak antislipzones verwerkt. Een ergonomisch gevormde padding zorgt er daarnaast voor dat je ook na een lange tocht de volgende dag weer probleemloos op de fiets stapt.

  Support voor de handen: fietshandschoenen

  Fietshandschoenen helpen om in alle omstandigheden controle over de fiets te houden. Handschoenen met slim aangebrachte padding bieden daarbij de beste steun. Bovendien moeten de vingers van de handschoen van antislipstukken zijn voorzien. Dit zorgt voor een ideale grip op de remmen. Voor koude trainingssessies zijn winterhandschoenen geschikt.

  Behalve dat fietshandschoenen voor meer controle over de fiets zorgen, beschermen ze ook bij valpartijen. Moderne handschoenen zijn voorzien van pads op de handpalmen, zodat bij een valpartij de druk op de hand wordt gedempt en schaafwonden worden voorkomen.

  Last but not least: fietsschoenen en -sokken

  Een goede combinatie van sokken en schoenen ondersteunt sporters op verschillende manieren:

  • Achillespeesbeschermers in de sokken beperken de wrijving en kunnen blaren voorkomen.
  • Een stabiliserende bandage beschermt de spieren midden onder de voet.
  • Pads bij de tenen verdelen de druk beter.
  • Een kliksysteem op de schoenzolen zorgt voor een optimale grip op de pedalen.
  • Een draaibare snelsluiting helpt je de schoen moeiteloos aan je voet aan te passen.
  • Geperforeerde delen ondersteunen de ademende werking van de sokken.

  Fietsschoenen moeten ook geschikt zijn voor het type fietssport die je beoefent. Schoenen voor wielrenners hebben bijvoorbeeld een stijve zool en nauwelijks profiel. Met andere fietsschoenen kun je ook een stuk lopen.

  Welke eigenschappen moet fietskleding voor dames, heren en kinderen hebben?

  Wanneer je fietskleding aanschaft, moet je behalve op de gewenste look ook op een aantal andere aspecten letten. Denk hierbij aan de kwaliteit van de afwerking en een aantal andere eigenschappen.

  Fietskleding moet ademend en vochtregulerend zijn

  Als je verschillende lagen combineert, moeten deze ook functioneel zijn. Bij ademende kleding houdt de eerste laag de lichaamswarmte vast maar wordt vocht doorgelaten. Dit vocht komt dan in de tweede laag van de fietskleding terecht, die een regulerende werking heeft en het vocht afvoert. Het fietsjack zorgt vervolgens als derde laag voor de bescherming tegen weer en wind. Het voorziet in extra isolatie maar laat vocht verdampen.

  Fietskleding moet bestand zijn tegen weer en wind

  Bij lange fietstochten is een goede bescherming tegen regen van belang. Ook in de zomer kan koele regen in combinatie met de luchtstroom tijdens het rijden tot gevolg hebben dat het lichaam afkoelt. Dit kan mogelijk resulteren in spierpijn en verkoudheid. Daarom moet een regenjack slim ontworpen zijn. Ventilatiezones, een capuchon en gelaste naden helpen het lichaam te beschermen.

  Fietskleding moet reflecterend zijn

  Moderne jacks, broeken en shirts, maar ook fietshelmen, zijn voorzien van reflecterende onderdelen. Dit is een goede aanvulling op de wettelijk voorgeschreven fietsverlichting. Ze vergroten de zichtbaarheid op de openbare weg, als het donker is of als het zicht om andere redenen slecht is.

  Fietskleding moet compact zijn

  Fietsjacks moeten gemakkelijk en compact kunnen worden opgeborgen. Ook moeten ze zo licht mogelijk zijn, om de belasting voor de fietser tot een minimum te beperken. Veel jassen kun je oprollen en om je lichaam gespen.