Lidl - De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs!
Deze browser wordt niet ondersteund
Om de website correct te bekijken gebruik één van de volgende browsersLet op:Update uw browser a.u.b., als u met deze browser doorgaat, kan het zijn dat uw winkelervaring niet is zoals u van ons gewend bent!

Houtskool bbq

7 producten

Nu tijdelijk GRATIS verzending op alle e-bikes en sups met Lidl Plus. Download hier de app en vind jouw unieke kortingscode bij ''Extra voordeel''

  1. product-grid-box-link-100345763
   Rendered: 2023-06-07T18:46:13.000Z
   Beste beoordelingen
   GRILLMEISTER Houtskool BBQ
   (150)

   GRILLMEISTER Houtskool BBQ

   Grilloppervlak: Ø34,6 cm
   Type: houtskool
   Kenmerk: met actieve ventilatie

   69.99
   Leverbaar
  2. product-grid-box-link-100345735
   Rendered: 2023-06-09T07:13:49.000Z
   Beste beoordelingen
   GRILLMEISTER Keramische barbecue
   (5)

   GRILLMEISTER Keramische barbecue

   Type: hout of houtskool
   Grilloppervlak: Ø26,5 cm
   Hittebestendig keramiek

   149.-
   Leverbaar
  3. product-grid-box-link-100344328
   Rendered: 2023-06-09T14:13:54.000Z
   GRILLMEISTER Houtskoolbarbecue Toronto
   (58)

   GRILLMEISTER Houtskoolbarbecue Toronto

   Grilloppervlak: 56 x 41,8 cm
   Type: houtskool
   Kenmerk: traploze hoogteverstelling

   159.-
   Leverbaar
  4. product-grid-box-link-100350766
   Rendered: 2023-06-09T08:59:02.000Z
   GRILLMEISTER Houtstkool smoker BBQ GRILLMEISTER Houtstkool smoker BBQ
   (6)

   GRILLMEISTER Houtstkool smoker BBQ

   Grilloppervlak: 59 x 29 cm | 26 x 29 cm
   Houtskoolcontainer: 2,5 kg | 1,5 kg

   119.-
   Leverbaar
  5. product-grid-box-link-100345523
   Rendered: 2023-06-07T19:50:05.000Z
   GRILLMEISTER Kogel BBQ
   (7)

   GRILLMEISTER Kogel BBQ

   Type: houtskool
   Grilloppervlak: Ø44 cm
   Geschikt voor: indirect grillen

   39.99
   Leverbaar
  6. product-grid-box-link-100362359
   Rendered: 2023-06-08T10:13:07.000Z
   GRILLMEISTER Houtskool BBQ GRILLMEISTER Houtskool BBQ
   (4)

   GRILLMEISTER Houtskool BBQ

   Grilloppervlak: 48,5 x 28,5 cm
   Houtskoolcapaciteit: ca. 1 kg
   Kenmerk: met 2 wielen

   44.99
   Leverbaar
  7. product-grid-box-link-100350414
   Rendered: 2023-05-15T06:09:50.000Z
   GRILLMEISTER Rookoven Ø40 cm

   GRILLMEISTER Rookoven Ø40 cm

   Type: rookoven
   Grilloppervlak: Ø40 cm
   Temperatuurbereik: 0-530 °C

   139.-
   Leverbaar
  Alle producten 7 / 7 producten

  Houtskoolbarbecue

  Sappige braadworsten, mals biefstuk of heerlijke gegrilde groenten: barbecueën is onlosmakelijk verbonden aan de zomer. En barbecueën op houtskool is heel eenvoudig en erg populair. Bij Lidl vind je de juiste barbecue die past bij jou.


  Voordelen van houtskoolbbq

  Barbecueën op houtskool is de klassieke manier van barbecueën en biedt nog altijd voordelen ten opzichte van elektrische en gasbarbecues.

  • Door de rook van de barbecue wordt er een speciaal aroma ontwikkeld dat de gegrilde etenswaren net dat beetje extra geeft.
  • Een houtskoolbarbecue kan op praktisch overal worden opgesteld en hoeft niet op een stopcontact te worden aangesloten.
  • De kosten van houtskool als brandstof zijn zeer laag.


  Overzicht van modellen barbecues

  In de afgelopen decennia zijn er vele verschillende typen houtskoolbarbecues ontwikkeld. Van een compact model voor op reis tot een zwaargewicht voor in de tuin, voor elke barbecue gelegenheid is er een geschikt toestel.

  • Kogelbarbecue: De kogelbarbecue is inmiddels uitgegroeid tot een van de populairste modellen onder de houtskoolbarbecues. Deze barbecue bestaat uit een tweedelige kogel die door minstens drie poten wordt ondersteund. De bovenste kogelhelft is afneembaar en bevat een uitlaat voor de hete lucht. In de onderste helft bevindt zich een vetopvangschaal, een kolenrooster en een barbecuerooster. De kogelbarbecue biedt diverse voordelen: zo worden vlees, groenten en worstjes door de deksel beschermd tegen kleine regenbuien en sterke wind. Een ander voordeel is dat er door de specifieke constructie geen vet in de gloeiende kolen druppelt, waardoor er minder schadelijke stoffen kunnen ontstaan. Dus als je op zoek bent naar een houtskoolbarbecue, is de kogelbbq de meest gezonde variant.
  • Barbecue met onderstel: Een barbecue met een onderstel heeft naast het eigenlijke grilloppervlak nog twee extra kenmerken: dit type barbecue is uitgerust met wielen en kan dus eenvoudig worden verplaatst.
  • Hangbarbecue: De hangbarbecue is het allround model onder de houtskoolbarbecues. Deze barbecue bestaat uit een vuurschaal met drie poten die wordt neergezet of aan een constructie wordt bevestigd. Daarboven wordt het barbecuerooster opgehangen aan een ketting. Het barbecuerooster kan ook probleemloos worden vervangen door een grote ketel of pan, zodat de barbecue niet alleen als barbecue maar ook als gewone kookplaat kan worden gebruikt.
  • Tafelbbq: Als er weinig plaats is op je balkon of als je alleen voor jezelf wilt barbecueën, is een tafelbarbecue een goede keus. Dit type barbecue is er niet alleen in een elektrische uitvoering, maar ook als houtskoolmodel. Deze barbecue is vaak voorzien van een afgesloten kolenhouder en is praktisch rookvrij.
  • Smoker: Een smoker wordt met houtskool gestookt, maar is geen barbecue in de klassieke zin van het woord. Het vlees wordt niet door de hitte van de brandende kolen gegaard of gerookt, maar door hete rook. Daarbij is het belangrijk dat de smoker goed afsluit, zodat er slechts een klein beetje rook kan ontsnappen. In een smokerbarbecue wordt vlees bijzonder mals en smaakvol, maar deze bereidingswijze neemt wel enkele uren in beslag.


  Belangrijke eigenschappen van een houtskoolbarbecue

  Bij de aanschaf van een houtskoolbarbecue, ongeacht welk type, moet je rekening houden met een aantal criteria.

  • Materiaal: Houtskoolbarbecues van roestvrij staal, zijn kwalitatief hoogwaardig en gaan lang mee. Ze zijn bestand tegen weer en wind en kunnen in het ideale geval een heel leven lang worden gebruikt.
  • Grilloppervlak: De grootte van het grilloppervlak moet worden afgestemd op het aantal personen waarvoor je etenswaren wilt bereiden. Kogelbarbecues hebben in het algemeen een vrij klein grilloppervlak, terwijl bij sommige barbecues met onderstel maar liefst op twee niveaus kan worden gegrild. Een kleine barbecue wordt sneller warm, maar dit brengt ook het risico met zich mee dat vlees en groenten onbedoeld aanbranden. Bij twijfel kun je beter voor een grotere barbecue kiezen. Een kogelbarbecue moet minimaal een doorsnede van 57 cm hebben.
  • Actieve ventilatie: Actieve ventilatie zorgt ervoor dat er minder rook en vonken ontstaan. Dus als je op je balkon wilt barbecueën en geen problemen met buren wilt krijgen, kun je het beste een houtskoolbarbecue met actieve ventilatie aanschaffen. Het enige nadeel: dit model barbecue is relatief klein en dus niet echt geschikt voor barbecueën met veel personen.
  • Thermometer: Hoogwaardige barbecues zijn uitgerust met een ingebouwde thermometer. Vooral wanneer je biefstuk op de juiste manier wilt bakken of wilt voorkomen dat kwaliteitsvlees te droog wordt, kan een thermometer helpen om de juiste temperatuur te vinden. Hoewel voor groenten een temperatuur van 150°C vaak al voldoende is, moet voor een malse biefstuk een temperatuur van 230 tot 280°C worden aangehouden.
  • De perfecte gaartijd: De ideale gaartijd is natuurlijk sterk afhankelijk van de betreffende etenswaren en de persoonlijke smaak. Gesneden groenten zijn meestal na tien minuten gaar, net als een biefstuk van ongeveer twee centimeter dik. Kipfilet moet 15 tot 20 minuten op de barbecue zodat het helemaal gaar is en salmonellabacteriën geen kans krijgen.
  • De keuze van de brandstof: Als brandstof kan worden gekozen voor houtskool, briketten en kokosnootbriketten. De verschillende brandstoffen voor een bbq hebben verschillende voor- en nadelen.

  De keuze van de brandstof

  VoordelenNadelen
  Houtskool/barbecuekolen• Goedkoop • Eenvoudig te verkrijgen • Branden snel• Snel opgebrand • Trekken vocht aan
  Barbecuebriketten• Constante, gelijkmatige warmte • Resten opnieuw te gebruiken• Duurder dan houtskool • Ontbranden minder snel
  Kokosnootbriketten• Duurzaam • Branden snel • Langdurige warmte• Moeilijk te verkrijgen