Deze browser wordt niet ondersteund
Om de website correct te bekijken gebruik één van de volgende browsersLet op:Update uw browser a.u.b., als u met deze browser doorgaat, kan het zijn dat uw winkelervaring niet is zoals u van ons gewend bent!

Knutselspullen

12 producten
  Alle producten 12 / 12 producten

  Knutselspullen

  Of je nu leuke decoraties voor de feestdagen of passend bij het seizoen wilt maken, of als leuk tijdverdrijf, knutselen is voor alle leeftijden. Met de speciale knutselsets waarin alles zit wat nodig is voor een leuke knutselmiddag, wordt het helemaal makkelijk. Dan kun je direct beginnen.


  Welke soorten knutselspullen voor kinderen zijn er?

  Dankzij de ruime keuze aan knutselspullen is er voor elk kind wel een passende activiteit te vinden. Het aanbod dekt het volledige spectrum aan creativiteit af:

  • Schilderen op nummer
  • Mandala’s ontwerpen en schilderen
  • Knutselsets en knutselsjablonen voor lantaarns, traktaties of decoraties van papier
  • Sieradensets voor armbanden en kettingen
  • Strijkkralen
  • Airbrush
  • Gipsafdrukken van handen en voeten

  De keuze van de knutselspullen moet gebaseerd zijn op de leeftijd, vaardigheden en interesses van het kind. Want alleen als knutselen interessant en niet te moeilijk is, hebben kinderen er echt plezier in.


  Knutselen met alledaagse voorwerpen

  Maar om te knutselen is niet altijd een knutselset of materiaal uit de hobbywinkel nodig. Schaar, lijm, een paar verfkleuren en wat papier bieden samen met alledaagse dingen zoals eierdozen, toiletpapierrollen of kurken, voldoende mogelijkheid om creatief te zijn. Boeken met knutselideetjes kunnen je op weg helpen.


  Waarom is knutselen voor kinderen zo belangrijk?

  Ondanks elektronisch speelgoed en andere bezigheden is knutselen vooral bij jongere kinderen favoriet. En deze interesse moet aangemoedigd worden, want knutselen kan de ontwikkeling van kinderen positief beïnvloeden.

  • Creativiteit: Of ze nu vrij knutselen met alledaagse voorwerpen of knippen en plakken volgens de aanwijzingen van een knutselset, zorgt knutselen ervoor dat kinderen hun creativiteit de vrije loop kunnen laten. Het uitproberen, vormgeven en omzetten van knutselideetjes stimuleert de fantasie van de kleintjes en zorgt voor nieuwe impulsen.
  • Concentratie: Naast de creativiteit wordt ook de concentratie gestimuleerd. Tijdens het knutselen moeten de kinderen zich concentreren op de afzonderlijke stappen en taken, zodat aan het einde het gewenste resultaat ontstaat. Bij onrustige kinderen kan knutselen zelfs helpen om iets meer te ontspannen.
  • Oog-handcoördinatie: Knutselen is nauwkeurig werk. Zodoende worden tijdens het uittekenen, knippen e.d. de fijne motoriek en de oog-handcoördinatie van het kind getraind. Ook de handspieren kunnen profiteren van de fijne handelingen.
  • Succesgevoel: Een succesvol afgesloten knutselproject kan kinderen nieuw zelfvertrouwen geven – zeker als het resultaat een mooi plekje in de woonkamer krijgt. Doordat aan het einde van het knutselen een concreet resultaat ontstaat, krijgen ze een gevoel van gezonde trots.


  Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen knutselen?

  Zelfs de allerkleinste kunnen met de juiste materialen en accessoires hun creativiteit uiten. Met één jaar kan met afgerond, dik waskrijt al worden getekend. Kinderen vanaf 2 jaar kneden al graag en kunnen alvast kennismaken met een knutselschaar voor kinderen. Tussen 3 en 4 jaar kan er aan projecten geknutseld worden waarvoor wat meer nauwkeurigheid en aandacht nodig is, zoals schilderen op nummer of het uitknippen van kleine onderdelen. Op de meeste knutselsets staat een leeftijdsadvies van de producent, dit helpt bij de keuze. Er zit geen maximale leeftijd aan verbonden. Ook volwassenen kunnen veel plezier hebben met knutselsets – samen met hun kind of alleen ter ontspanning. In het algemeen is het beter om kinderen onder toezicht te laten knutselen om verwondingen of het inslikken van kleine onderdelen te voorkomen.