Deze browser wordt niet ondersteund
Om de website correct te bekijken gebruik één van de volgende browsersLet op:Update uw browser a.u.b., als u met deze browser doorgaat, kan het zijn dat uw winkelervaring niet is zoals u van ons gewend bent!

Lassen

23 producten
  Alle producten 23 / 23 producten

  Voordelig lasapparaten bij Lidl

  Lasapparaten voor lassen met beklede elektronen behoren tot het elektrisch gereedschap. Hiermee kun je metalen met elkaar verbinden. Een lasmachine is ook in te zetten voor het doorslijpen van metalen. Bij Lidl shopt elke doe-het-zelf-klusser voordelig lasapparaten van goede kwaliteit en de bijbehorende accessoires. Met een lasapparaat las je metalen permanent aan elkaar, zoals staal of aluminium. Goed om te weten: je kunt alleen metalen van dezelfde soort met elkaar versmelten, zodat er een stevige verbinding ontstaat. Er zijn diverse lastechnieken, zoals TIG-lassen, MIG/MAG-lassen of booglassen. Voor deze laatste techniek, ook wel elektrisch lassen genoemd, worden beklede elektronen gebruikt. Het is een veel gebruikte manier en een populaire methode bij doe-het-zelvers omdat de benodigde apparatuur goedkoop en compact is. Een metalen hek of omheining repareren, herstelwerkzaamheden aan de auto of fiets; met een eigen lasapparaat in de schuur pakt de geoefende klusser veel huis-tuin-en-keukenklussen waar metaalbewerking voor nodig is, voortaan zelf op. Ook in ateliers van kunstenaars die veel met metalen werken, kan een lasapparaat niet ontbreken.


  Elektrische lasapparaten

  Met een elektrisch lasapparaat kun je snel en continu lassen. Een elektronisch geregelde lasvlamboog zorgt voor een gelijkmatige vlam. Let erop dat de machine gebruik maakt van ventilatiekoeling en dat de thermische oververhittingsbeveiliging goed werkt, zodat je het apparaat voor langere tijd kunt gebruiken om je metaalproject te kunnen afronden. Elektrische lasapparaten zijn over het algemeen klein en compact, waardoor ze geschikt zijn voor mobiel gebruik. Wil je niet alleen in je werkruimte of schuur aan de slag kunnen, maar ook daarbuiten kunnen lassen? Let er dan op dat de lasmachine laag in gewicht is en een draagband heeft. Dat is wel zo praktisch! Voor een elektrisch lasapparaat gebruik je beklede elektroden om bouwstaal, buisstaal of gegoten staal mee te lassen. Deze universele staafelektroden zijn verkrijgbaar in verschillende lasdiktes voor een optimale metaalbewerking bij elke klus.


  Lasaccessoires

  Voordat je begint aan een klus, is het belangrijk om voorbereidingen te treffen. Is het de eerste keer dat je gaat lassen? Oefen eerst op schrootmateriaal. Lassen is immers een definitieve bewerking, dus het is fijn als je het apparaat kent en de techniek in de vingers hebt. Een opgeruimde werkplek en een goed doordacht klusplan dragen vanzelfsprekend bij aan een goed eindresultaat. Ook is het van belang om beschermende kleding aan te trekken. Bij lassen komt een ontsteking vrij, je moet dus je ogen goed beschermen tegen dit felle licht. Een lashelm of laskap is ook een onmisbaar accessoire bij je lasapparaat. Zo'n veiligheidsmasker beschermt de lasser bij alle gangbare lasmethodes. Het beschermt zowel gezicht als ogen. Door het gefilterde ruitje kun je goed zien wat je aan het doen bent, zonder je ogen bloot te stellen aan de ontsteking. Een lashelm is overigens gebruiksvriendelijker en zorgt ervoor dat je als klusser beide handen vrij hebt voor je werkstuk. Ook lashandschoenen zijn geen overbodige luxe wanneer je een lasapparaat gaat gebruiken.


  Lasapparaat kopen

  Lasapparaten koop je voordelig bij Lidl. Het uitgebreide assortiment elektrisch gereedschap, maakt klussen makkelijker en leuker. Naast diverse apparatuur vind je bij Lidl ook accessoires en toebehoren voor boormachines, soldeergereedschap en zaagmachines.