Deze browser wordt niet ondersteund
Om de website correct te bekijken gebruik één van de volgende browsersLet op:Update uw browser a.u.b., als u met deze browser doorgaat, kan het zijn dat uw winkelervaring niet is zoals u van ons gewend bent!

Cirkelzagen

19 producten
Alle producten 19 / 19 producten

Text handcirkelzaag

Handcirkelzaag

Handig, compact en universeel! Zo omschrijven we handcirkelzagen het best. Met een handcirkelzaag kan er heel wat worden gezaagd, zoals hout voor een boomhut, het aanpassen van een aanrechtblad of het zagen van tegels in de badkamer. Houd echter bij het kiezen van het juiste model de volgende criteria in de gaten.


Wat is een handcirkelzaag?

Een handcirkelzaag is elektrisch gereedschap dat gebruikt kan worden voor talloze doeleinden. In tegenstelling tot een cirkelzaag is de zaag niet aan een tafel gebonden en kan deze dus flexibel en mobiel gebruikt worden. Hij wordt met de hand over het te bewerken werkstuk geleid en is gemakkelijk te bedienen.

Er zijn verschillende soorten handcirkelzagen:

 • klassieke handcirkelzaag
 • minihandcirkelzaag
 • invalzaag
 • accucirkelzaag

Een aantal modellen worden geleverd met een geleiderail, waardoor je bijzonder nauwkeurig kan werken.


De verschillende modellen handcirkelzaag

Elk model handcirkelzaag heeft zijn eigen voor- en nadelen. In de tabel hieronder vind je welke machine geschikt is voor welk doel:

Modellen handcirkelzaag

GereedschapToepassingsgebied
Klassieke handcirkelzaagGemakkelijk en veilig te gebruiken: optimaal voor rechte en schuine sneden
MinihandcirkelzaagHandig en compact: ideaal voor fijn werk
InvalzaagNauwkeurig en vrij beweegbaar: ideaal voor invalsnedes, schaduwvoegen en fijne snedes
AccucirkelzaagPlaats onafhankelijk en snel gebruiksklaar: ideaal voor korte zaagklussen (bv. in de tuin)

Text 2 handcirkelzaag

Heeft u een apparaat met oplaadbare accu? Dat is het zeker de moeite waard een reserveaccu aan te schaffen, zodat het werk niet onderbroken hoeft te worden bij een lege accu.


De voordelen van een handcirkelzaag

 • Eenvoudig transport
 • Universeel inzetbaar
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Veilig beschermingsmechanisme


Opbouw en functie van handcirkelzagen

Bij handcirkelzagen drijft een draaistroommotor een V-riem, een platte riem of een tandriem aan, die op zijn beurt de cirkelzaag-as in beweging brengt. Hierdoor gaat het cirkelzaagblad ronddraaien en zich een weg banen door het materiaal. Afhankelijk van de instelling van de motor kunnen hier verschillende zaagsnelheden bereikt worden om verschillende materialen optimaal te zagen.

Een beschermkap bedekt het zaagblad, zodat je niet gewond kan raken én vliegen en minder splinters door de lucht. Op het onderste deel van het zaagblad bevindt zich daarnaast een beweegbare bescherming, die naar achteren beweegt op het moment dat de machine op het werkstuk komt.

Met behulp van een geleiderail of waterpas kun je heel precies zagen, wat erg handig is bij lange zaagsneden.


Toepassingen van handcirkelzagen

Het toepassingsgebied van dit elektrische gereedschap is ongelooflijk veelzijdig! Met het juiste zaagblad kan bijna élk materiaal betrouwbaar worden bewerkt. Het juiste zaagblad kan bij de meeste modellen gemakkelijk en snel verwisseld worden. Op het gebied van hout is de cirkelzaag een echte expert. Zo kun je er vogelhuisjes en boomhutten mee bouwen, laminaat mee zagen en zelfs tegels en metalen platen zagen op maat zagen.


De juiste elektrische zaag voor je eigen behoeften vinden

Neem voordat je een handcirkelzaag koopt de volgende eisen in acht om er zeker van te zijn dat je de juiste zaag koopt. In onderstaande tabel staan alle eigenschappen en eisen op een rijtje, zodat je gemakkelijk de juiste keuze kan maken.

Eigenschappen en eisen handcirkelzaag

Eigenschap Vereiste
Vermogen • 400-800 watt: naaldhout (bv. spar, den) • Vanaf 1000 watt: hardhout (bv. berk, eik)
Stationair toerental • Laag toerentalbereik van ca. 1000-2500 tpm: gipsplaten • Gemiddeld toerentalbereik van ca. 2500-3500 tpm: kunststoffen, aluminium, acrylglas • Hoog toerentalbereik van ca. 4000-6000 tpm: houten balken, houtvezelplaten
Tandgrootte • Grove en weinig tanden: langsdoorsneden • Kleine/fijne en veel tanden: dwarssneden
Diameter zaagblad • 60-200 mm: voldoende voor zaagsneden met een kleine diameter (bv. accessoires vogelhuisje of boomhut, tegels) • Vanaf 200 mm: voor diepe zaagsneden met een grote diameter (bv. houten balken)
Diepte van de snede • 40-50 mm: voor dunne werkstukken (bv. accessoires vogelhuis of boomhut, tegels) • 50-70 mm: voor zowel dunne als dikkere werkstukken (bv. houten balken)

Text 3 handcirkelzaag

Veel handcirkelzagen hebben bovendien een hoekinstelling: verstekhoeken tussen 45° en 90° zijn meestal zonder problemen mogelijk. Met een grotere hoek neemt de snijdiepte af. Een parallelle aanslag is bijzonder handig als uit een grote houten plaat verschillende planken van dezelfde maat moeten worden gezaagd. Dit helpt om de houten planken precies passend te zagen. Andere handige accessoires zijn:

 • Geleiderail voor precieze rechte sneden
 • Stofzuigeraansluiting om het stof en de splinters op te zuigen
 • Koffer voor comfortabel en gemakkelijk vervoer

Dit vergemakkelijkt het werk voor, tijdens én na het zagen.


Vragen en antwoorden

Welke zaag wordt het: een handcirkelzaag of een decoupeerzaag?

Handcirkelzagen zijn ideaal voor ruw werk en het zagen van grote werkstukken, zoals tafelbladen of terrasplanken. Wil je echter fijner werken, of zelfs vormen uitsnijden, dan is een decoupeerzaag geschikter. Hiermee kun je namelijk meer filigraan werken. Met het juiste zaagblad kunnen beide apparaten gebruikt worden om een grote hoeveelheid aan materialen te bewerken.


Hoe ga ik veilig om met een handcirkelzaag?

We beginnen met het belangrijkste: bij directe werkzaamheden aan het zaagblad, bijvoorbeeld bij het verwisselen ervan, moet de netstekker altijd losgekoppeld worden. Bij het zagen zelf is beschermende kleding noodzakelijk, behalve handschoenen. Dat komt omdat de machine ze kan vastgrijpen en samen met de hand in het draaiende zaagblad trekt. Draai gehoorbescherming en ademhalingsmaskers tijdens langere werkperiodes om je longen te beschermen tegen vrijgekomen stof en de trommelvliezen tegen voortdurende geluidsgolven op hoog volume. Een haarnetje kan daarnaast handig zijn om ervoor te worden dat lang haar niet gegrepen wordt door het apparaat.


Flexibel of vast – handcirkelzaag of tafelcirkelzaag?

Vooral wanneer grote werkstukken zoals balken op maat gezaagd moeten worden, is een handcirkelzaag veel praktischer dan een tafelcirkelzaag. Voor kleinere onderdelen is een tafelzaag een goede keuze. Beide machines kunnen dezelfde materialen verwerken, afhankelijk van het zaagblad. Voor wie graag flexibel en plaats onafhankelijk werkt met een elektrische zaag, is de handcirkelzaag een betere keuze.

Cirkelzagen & handcirkelzagen online bij Lidl

Cirkelzagen maken het heel gemakkelijk om je hout netjes te zagen. Hiermee maak je kaarsrechte lijnen en krijg je gegarandeerd een perfect resultaat. Daarnaast zijn bij een cirkelzaag de zaagdiepte en zaaghoek vaak gemakkelijk in te stellen. Dit geeft jou de volledige controle over je werk. Ook geïnteresseerd in een goede cirkelzaag? Bekijk eens ons aanbod.


Geschikte cirkelzagen voor iedere klusser

Wanneer je een nieuwe cirkelzaag zoekt, ben je bij Lidl aan het juiste adres. Hier kies je als hobbyklusser voor een voordelig exemplaar. Maar gebruik je je zaag vaker en wil je het wat professioneler aanpakken, dan zijn er ook luxere varianten te vinden. Voorop staat dat je met elke cirkelzaag gemakkelijk en netjes werkt. Dit komt onder andere door de laserlijn van de handcirkelzaag die op het hout te zien is. Zo maak je heel precies de lijn die je wilde maken. Verder is de zaagdiepte in te stellen, maar let op de maximale diepte. Wanneer je dikke stukken hout wilt zagen, heb je meer zaagdiepte nodig.


Draadloze cirkelzagen met accu

Wanneer je een nieuwe cirkelzaagmachine aanschaft, kun je voor een exemplaar met accu kiezen. Dit betekent dat je de zaag van tevoren op moet laden. Het grote voordeel is dat je daarna snoerloos aan het werk gaat. Je hoeft dus niet in de buurt van een stopcontact te zijn of een verlengsnoer aan te schaffen voor je klus. Dit is handig wanneer je in een nieuw huis klust of graag in de tuin staat met lekker weer. Je kunt door de accu overal aan de slag. Na gebruik laad je de accu op en is je gereedschap weer klaar voor de volgende keer.


Zaagbladen en andere extra's

Afhankelijk van wat en hoe je wilt zagen, gebruik je verschillende zaagbladen. Het is handig om een paar basisvarianten in huis te halen, zodat je voorbereid bent op standaard klussen. Zo kun je direct aan de slag wanneer er wat moet gebeuren hoef je niet te wachten tot je naar de winkel kunt voor een nieuw zaagblad. Let voor de aanschaf van bijpassende zaagbladen wel op de grootte. Je kunt niet zomaar elk blad in combinatie met je nieuwe cirkelzaag gebruiken. Wil je deze meteen aanschaffen, kijk in onze webshop bij de overige zagen en toebehoren. Daarnaast zijn er ook andere zaken die je aan kunt schaffen. Denk aan stofafzuiging die op je zaag aan te sluiten is. Zo blijft het huis schoner wanneer je binnen staat te klussen. Direct je hele klusschuur compleet maken? Bekijk de rest van het elektrisch gereedschap. Hier vind je onder andere schuurmachines, boormachines en decoupeerzagen. Zo is elke klus te klaren met een beetje hulp van Lidl.