Deze browser wordt niet ondersteund
Om de website correct te bekijken gebruik één van de volgende browsersLet op:Update uw browser a.u.b., als u met deze browser doorgaat, kan het zijn dat uw winkelervaring niet is zoals u van ons gewend bent!

Commode

24 producten
  Alle producten 24 / 24 producten

  Commodes en ladekasten bij Lidl

  Op zoek naar een ladekast of commode? Bij Lidl ben je aan het juiste adres! Ladekasten zijn compact van formaat, maar bieden veel opbergruimte. De ladekasten zijn ideaal voor op de slaapkamer, kinderkamer, hal of in de woonkamer. Met keuze uit verschillende ladekasten en commodes is er altijd een exemplaar dat in jouw woning past.


  Ladekasten heb je in verschillende uitvoeringen

  Ladekasten en commodes zijn er in ontzettend veel soorten en maten. Bij de keuze voor een nieuwe commode of ladekast is het belangrijk om je af te vragen waar je de kast voor gaat gebruiken. Heb je veel ruimte nodig? Dan kies je vanzelfsprekend voor een breder en hoger exemplaar - bijvoorbeeld een dressoir - dan wanneer de kast vooral decoratief is. Ook voor wat betreft het uiterlijk van de kast zijn er veel opties. Ga voor fris wit of voor een houtlook ladekast. Voor een commode met knoppen of juist met grepen. Voor iedere woonstijl is er een passende kast te vinden.


  Wat is een commode?

  Een commode is het Franse woord voor ladekast en verwijst eveneens naar een kast met twee of meer laden. In het geval van een commode gaat het om een lage kast op poten. Een ladekast is zoals de naam al zegt een kast met twee of meerdere laden. In Nederland wordt de term commode ook vaak gebruikt voor een aankleedmeubel voor baby's. In dit geval wordt de baby verschoond en aangekleed op een aankleedkussen, dat bovenop de kast ligt. Wanneer je een ladekast wilt gebruiken om een baby op te verschonen, is het belangrijk dat deze aan een aantal eisen voldoet. Kies ten eerste een kast met een prettige werkhoogte: tussen de 90 en 105 centimeter, zodat je je rug niet onnodig belast tijdens het verschonen. Daarnaast moet het blad groot genoeg zijn: minimaal 75 centimeter breed en 60 centimeter diep. Uiteraard moet de commode stabiel staan, ook als de lades en deurtjes open zijn. Is je kindje erg beweeglijk? Dan zorgt een opstaande rand aan de achter- en zijkanten ervoor dat het aankleedkussen niet weg schuift.


  Waarvoor gebruik je een ladekast?

  Een ladekast kan op ontzettend veel manieren gebruikt worden. We noemden al de mogelijkheid om de kast als commode te gebruiken: een plek om de baby te verschonen terwijl je in de laden kleertjes en verzorgingsspullen bewaart. Plaats je een ladekast op de slaapkamer? Dan kun je hier ondergoed en riemen in opbergen. Ook kun je ladekasten gebruiken als nachtkastjes of kledingkasten. In de woonkamer kan een commode of ladekast ontzettend veel functies hebben: van het opbergen van pennen tot belangrijke papieren of spelletjes. Net waar jij de opbergruimte voor nodig hebt! En zoek je toch een combinatie van laden en kastjes? Geen nood: ook deze commodes vind je bij Lidl. Neem snel een kijkje in onze collectie.