Deze browser wordt niet ondersteund
Om de website correct te bekijken gebruik één van de volgende browsersLet op:Update uw browser a.u.b., als u met deze browser doorgaat, kan het zijn dat uw winkelervaring niet is zoals u van ons gewend bent!

Kookplaten

2 producten
Alle producten 2 / 2 producten

Kookplaat: gas, keramisch of inductie?

Een kookplaat of fornuis heb je nodig voor vrijwel ieder gerecht. Of je daarbij keramisch, op gas of op een inductiekookplaat kookt, maakt niet uit. Veel keukens hebben al een gasfornuis, maar dit is niet overal het geval. Voor mensen die -vanwege een verbouwing - geen fornuis bezitten, biedt een losse kookplaat een uitkomst. Deze zijn heel compact en daardoor zowel in ruime als in kleine keukens moeiteloos te plaatsen.


Inductiekookplaten

Wanneer je een elektrische kookplaat aanschaft, heb je de keuze uit een keramische plaat en inductie. Een inductiekookplaat is het populairst vanwege diverse voordelen. Zo is een inductiekookplaat heel nauwkeurig te gebruiken door de verschillende temperatuurstanden. Dit geeft je veel controle en maakt het gemakkelijk om je maaltijd op precies de juiste temperatuur te bereiden. Daarnaast warmt bij deze kookplaten, anders dan bij een gaskookplaat, alleen het gebied direct onder de pan op. Hierdoor bespaar je energie, wat inductie zuiniger maakt dan gaskookplaten. En omdat de platen helemaal glad zijn, zijn ze na gebruik heel eenvoudig schoon te maken. Bij Lidl vind je verschillende inductiekookplaten. Zo kan jij tegen een scherpe prijs nauwkeurig, energiezuinig en gemakkelijk koken. Kies je hiervoor, schaf dan wel pannen aan die geschikt zijn. Dan kun je na ontvangst van je bestelling direct lekker aan de slag.


Kookplaten: kookzones, temperatuurstanden en snoeren

Wanneer je een losse kookplaat wilt aanschaffen, is het goed om vooraf te bedenken welke het beste bij jouw wensen past. Let op het formaat van de kookplaat. Is er ruimte voor één pan of kan je met meerdere pannen tegelijkertijd koken? Wanneer je vooral eenpansmaaltijden maakt of weinig ruimte in de keuken hebt, is een klein exemplaar met één kookzone misschien voldoende. Maar wanneer je het liefst uitgebreid staat te koken of iedere avond meerdere pannen gebruikt voor aardappelen, groente en vlees, is een grote uitvoering met extra kookzones een betere investering. Daarnaast is het slim om te kijken naar de temperatuurstanden. Wat is de maximale temperatuur en hoeveel standen zijn er? Hoe meer kleine stapjes er tussen de minimum en maximumtemperatuur zitten, hoe nauwkeuriger je te werk gaat. Ook dit is dus afhankelijk van je wensen. En vergeet tot slot niet naar de lengte van het snoer te kijken. Het is wel zo fijn als deze helemaal bij je stopcontact komt. Lukt dit niet, zoek dan tussen het stroom en schakelmateriaal een handig verlengsnoer en het probleem is opgelost. Weet je al welk gerecht jij als eerste op je nieuwe kookplaat gaat bereiden?