Deze browser wordt niet ondersteund
Om de website correct te bekijken gebruik één van de volgende browsersLet op:Update uw browser a.u.b., als u met deze browser doorgaat, kan het zijn dat uw winkelervaring niet is zoals u van ons gewend bent!

Plantenbakken, bloembakken en bloempotten

58 producten
  Alle producten 24 / 58 producten

  Plantenbakken, bloembakken en bloempotten

  Geurige kruiden en kleurrijke bloemen verfraaien elk terras, balkon en appartement. Om ervoor te zorgen dat de planten goed kunnen groeien, speelt de plantenbak een belangrijke rol. Met ons assortiment bloempotten, bloembakken en plantenbakken vindt u voor elke situatie de juiste oplossing.


  Overzicht van de plantenbakken

  Afhankelijk van de beschikbare ruimte en de gewenste beplanting kunnen verschillende plantenbakken gebruikt worden. Er kan grofweg onderscheid worden gemaakt tussen bakken, potten en kuipen.


  Bloembakken en balkonpotten

  Bloembakken zijn langwerpige plantenbakken waarin meerdere planten naast elkaar kunnen staan. Sommige hebben voetjes, zodat je ze op de grond kan zetten, of beugels om ze aan het balkon te hangen. De houders van de bloembakken moeten passen bij het ontwerp van de rest van het balkon. Klassiekers zijn metalen haken of houders die aan een rand of reling kunnen worden bevestig en waar vervolgens de bloembakken op worden geplaatst. Eleganter zijn balkonbakken die direct aan de reling kunnen worden bevestigd.


  Bloempot

  Bloempotten zijn de meest compacte variant onder de plantenbakken. Ze kunnen zonder problemen op een smalle vensterbank worden geplaatst. Sommige bloempotten zijn voorzien van ophangbeugels, om ze aan de balkonreling of aan de muur te bevestigen. Niet elke bloempot is geschikt om planten in te zetten. Vaak zijn het sierpotten waar een binnenpot in moet.

  Text And Image Section

  Bloempotten

  Grote bloempotten zijn in principe voor individuele planten, om ze genoeg ruimte te geven in de breedte en diepte voor hun wortels. In combinatie met een plantenklimrek kunnen deze potten ook worden gebruikt voor klimplanten of planten met lange, smalle stelen die snel afbreken. Ondiepe plantenschalen zijn ideaal voor laagblijvende grassoorten en andere bodembedekkers. Grote bloempotten staan prachtig op terrassen en balkons en kunnen met de juiste planten erin zelfs worden gebruikt om wat privacy te creëren. Maar ook voor binnen zijn er tal van prachtige varianten verkrijgbaar, die als pronkstuk de inrichting een boost kunnen geven.

  Belangrijke eigenschappen bloempotten en plantenbakken

  Om het beplanten en onderhouden van de bloempotten en plantenbakken zo eenvoudig mogelijk te maken en om lang plezier te hebben van de planten, is het belangrijk om bij de aankoop met een aantal punten rekening te houden.


  Materiaal

  Wat betreft materialen worden plantenpotten en -bakken vooral gemaakt van terracotta en andere soorten natuursteen, kunststof, glasvezel en zink. De voor- en nadelen kan een ieder voor zichzelf afwegen.

  MateriaalVoordelenNadelen
  Terracotta+Stabiel en standvast, ook bij harde wind + Natuurlijk uitstraling- Hoog gewicht - Niet bestand tegen vorst - Gietwater verdampt snel - Zeer breekbaar
  Kunststof/polyrotan+Laag gewicht + Goedkoop + Gietwater verdampt langzaam +Bestand tegen vorst- Beperkte levensduuur - Gevoelig voor scheuren
  Glasvezel+ Laag gewicht +Bestand tegen vorst- Duur - De inhoud mag geen stenen bevatten, want dan kan het product barsten bij vorst

  Daarnaast zijn potten en bakken voor bloemen en planten verkrijgbaar in hout, beton en roestvrij staal.

  Text And Image Section

  Grootte

  Bij het kiezen van het juiste formaat bloembakken en plantenpotten spelen verschillende factoren een rol. Als vuistregel geldt: alles waar de bloemen of planten in passen en jij mooi vindt is goed. Wie daarnaast een beetje advies nodig heeft, kan de volgende richtlijnen volgen:

  • Op kleinere terrassen tot 40 m² worden bloembakken maximaal 100 cm lang geadviseerd, en voor bloemkuipen zijn afmetingen van maximaal 50 × 50 × 50 cm aan te raden.
  • Op terrassen vanaf 50 m² kunnen ook grotere bloembakken met een lengte van 120 cm en plantenkuipen met een lengte en breedte of een diameter van 70 cm worden gebruikt.
  • Wie trappen wil decoreren met bloembakken en dat soort dingen, kan het beste een bloempot van maximaal 60 cm hoog kiezen, zodat hij goed blijft staan.
  • Voor de meeste balkons zijn plantenbakken met een maximale diameter van 40 cm groot genoeg.

  De pot hangt af van de gewenste planten voor in de plantenbakken. Ook wanneer je veel plaats hebt, is het beter om kleine planten niet in te grote plantenbakken te zetten, omdat ze daarin al snel verdwijnen. Tegelijkertijd moet je erop letten dat de pot niet te klein is en dat de plant genoeg ruimte heeft om te groeien.


  Vorm

  Terwijl bloembakken en balkonbakken meestal rechthoekig van vorm zijn, kunnen bloempotten en plantenkuipen allerlei soorten vormen hebben. Vierkante potten hebben als voordeel dat ze probleemloos in een hoek kunnen worden geplaatst en daardoor minder ruimte innemen dan ronde bloempotten. Ook ogen vierkante plantenpotten moderner. Ronde of ovale plantenkuipen en bloempotten zijn vaak echter stabieler en creëren een meer klassieke uitstraling op het balkon en terras.


  Irrigatie-oplossingen

  Niet alleen voor gras, bomen en bloembedden kan met een slimme irrigatie veel tijd worden bespaard, maar ook voor potplanten zijn er intelligentie oplossingen op dit gebied. Sommige bloembakken en bloempotten beschikken over een waterreservoir, zodat de planten een langere periode van vocht worden voorzien en je ze niet elke dag water hoeft te geven. Deze modellen zijn ideaal als je graag snel klaar bent met de verzorging van planten of op vakantie gaat, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat je bloemen en planten verwelken. Een geïntegreerde waterniveau-indicator toont hoeveel water er in het reservoir zit en wanneer het reservoir moet worden bijgevuld.


  2 tips voor de koop van een plantenbak

  • Tip 1: De kleur kiezen: Plantenbakken en bloempotten zijn in oneindig veel kleuren verkrijgbaar. Als je voorkeur uitgaat naar kleuren die passen bij de rest van het terras of de tuin, kun je het beste kiezen voor plantenbakken van hout of rotan. Plantenbakken in wit of antraciet geven de tuin een moderne look en plantenbakken in vrolijke kleuren zorgen voor spannende kleuraccenten. Planten met kleurrijke bloemen passen echter beter in eenvoudige bloempotten, zodat de bloemenpracht optimaal tot zijn recht komt. Ook is het mooi om de kleuren van de bloempotten en plantenbakken af te stemmen op de balkonmeubels, om een harmonieus totaalbeeld te creëren.
  • Tip 2: Rekening houden met de locatie: Afhankelijk van de plek waar de bloembakken komen te staan, moet rekening worden gehouden met een aantal kenmerken. In het ideale geval zijn plantenbakken voor buiten, zoals op terrassen en in tuinen, weersbestendig en vorstbestendig, terwijl voor binnenshuis ook gevoeligere materialen kunnen worden gekozen. Als de plantenbakken in de volle zon staan, moet worden gelet op de kleurvastheid, want vooral de kleur van kunststof bloempotten kan snel vervagen.