Deze browser wordt niet ondersteund
Om de website correct te bekijken gebruik één van de volgende browsersLet op:Update uw browser a.u.b., als u met deze browser doorgaat, kan het zijn dat uw winkelervaring niet is zoals u van ons gewend bent!

Soldeergereedschap

4 producten
  Alle producten 4 / 4 producten

  Voordelig soldeergereedschap bij Lidl

  Met soldeergereedschap maak je heel gemakkelijk diverse soldeerverbindingen. Een soldeerbout is onmisbaar voor de hobbyist die zelf elektronisch gereedschap wil repareren, wat leidingwerk of loodgieterswerkzaamheden wil uitvoeren of zelf sieraden wil maken. Bij Lidl vind je alle benodigde soldeergereedschap om verbindingen te solderen.


  Welke materialen heb je allemaal nodig om te solderen?

  Solderen is geen moeilijke klus. Je hebt het als handige doe-het-zelver in no-time onder de knie. Het enige dat je nodig hebt voor deze techniek is een soldeerset. Dit bestaat uit een soldeerbout met soldeer- en brandpunten, vloeimiddel en wat soldeertin. Met deze benodigdheden kun je eenvoudig metaalverbindingen maken. Want solderen is niets anders dan 'lijmen' met soldeersel zoals tin, waardoor er een stevige connectie ontstaat tussen twee of meerdere onderdelen. Belangrijk: zorg voordat je met solderen begint voor een stabiele en schone ondergrond, waar op geknoeid mag worden. Voorkom brandplekken op je werkblad door een houder of station aan te schaffen, waar je het soldeergereedschap op kunt laten rusten als je het even niet gebruikt. Een soldeerstation is over het algemeen voorzien van een speciaal sponsje, om de punt van de bout of soldeerpen tussendoor eenvoudig schoon te maken. Daarmee voorkom je dat het puntje van een laagje tin wordt voorzien - ook wel vertinnen genoemd.


  Zacht of hard solderen

  Het soldeerwerk dat hobbyisten en doe-het-zelvers thuis doen heet 'zachtsolderen'. Het verschil met had solderen zit 'm in de werktemperatuur. Deze ligt bij zacht solderen tussen de 200 en 450 graden Celsius, een aanzienlijk lagere temperatuur dan noodzakelijk is bij omvangrijke soldeerprojecten in de professionele bouw. Voor het kleine en lichte soldeerwerk is gereedschap met een vermogen tot zo'n 60 watt voldoende: daarmee werk je nauwkeurig en precies aan je product. Bij Lidl vind je voor zacht solderen divers soldeergereedschap, perfect voor edelsmeden in spé om sieraden te maken, voor modelspoorbouwers of voor computerhobbyisten.


  Toepassingen van soldeergereedschap

  Eenhandig solderen doe je met een soldeerpistool met draadaanvoer. Met het gereedschap zorg je voor een precieze aanvoer van de soldeertin en houd je je andere hand vrij om het werkstuk vast te houden. Erg handig wanneer je met elektronica aan de slag gaat en componenten als draadjes op dunne metalen onderdelen zoals printplaten wilt bevestigen. Ben je een fanatiek modelbouwer? Dan kun je niet zonder soldeerstation met loep en verlichting. Hiermee werk je comfortabel en nauwkeurig, dankzij een vergrootglas met ledverlichting kun je het kleinste gepriegel goed zien en zodoende precies solderen. Zo'n station is over het algemeen ook voorzien van verschillende klemmen op flexibele, beweegbare armen om je werkstuk vast te klemmen.


  Bekijk al het elektrische gereedschap van Lidl