Deze browser wordt niet ondersteund
Om de website correct te bekijken gebruik één van de volgende browsersLet op:Update uw browser a.u.b., als u met deze browser doorgaat, kan het zijn dat uw winkelervaring niet is zoals u van ons gewend bent!

Tosti ijzer en broodrooster

12 producten
  Alle producten 12 / 12 producten

  Broodrooster en tosti-ijzer

  Een knapperig geroosterd broodje met boter en jam als ontbijt of een heerlijk verse tosti met gesmolten kaas als lunch. Dankzij onze hoogwaardige broodroosters en tosti-ijzers kun je thuis in je eigen keuken genieten van vers geroosterd brood en eigen gemaakte tosti’s uitproberen.


  Broodrooster en tosti-ijzer vergelijking: Welke apparaten zijn er?

  Knapperig, goudbruin geroosterd brood: dit resultaat kun je met zowel een broodrooster als tosti-ijzer in korte tijd bereiken. Maar er zijn een paar verschillen tussen de apparaten, waar wel rekening mee moet worden gehouden.

  • Compacte broodrooster: Compacte broodroosters hebben een korte sleuf, om één snee brood te roosteren of 2 sleuven achter elkaar zodat er 2 sneetjes brood tegelijkertijd kunnen worden geroosterd. De kleine apparaten passen in bijna elke keukens en zijn zeer geschikt voor mensen die alleen wonen, stellen of voor als je maar af en toe geroosterd brood eet.
  • Lange broodrooster: Long slot-broodrooster hebben ook 2 sleuven, maar die zijn langer dan een gemiddelde snee brood. Op die manier kunnen er in één sleuf, 2 sneeën brood worden geroosterd, of enkele dikkere sneeën brood, bijvoorbeeld van bruin brood. Wie met veel mensen ontbijt en daarom veel toast nodig heeft, kan het beste kiezen voor een broodrooster met lange sleuven.
  • Tosti-ijzer: In tegenstelling tot broodroosters, die alleen kale sneetjes brood kunnen roosteren welke vervolgens kunnen worden belegd, maak je met een tosti-ijzer de heerlijkste compleet belegde, warme sandwiches. De broodjes worden belegd met het gewenste beleg en vervolgens gaan ze tussen de warme platen van het tosti-ijzer.
  • Multifunctionele apparaten: Veel apparaten hebben meerdere functionaliteiten. Met platte broodroosters kun je zowel brood roosteren als tosti's maken. Maar je mag in geen enkel geval een broodrooster op zijn zijkant leggen om een tosti te maken. Broodroosters zijn daar niet geschikt voor. Er zijn ook multifunctionele apparaten waarmee dankzij uitneembare platen sandwiches en wafels worden gemaakt of met een speciale grillfunctie voor vis en vlees.


  Lekkere recepten voor tosti's en geroosterd brood

  Een eenvoudige tosti ham kaas of geroosterd brood met jam zijn weliswaar heerlijk, maar er is nog veel meer mogelijk. Ter inspiratie vind je online veel geweldige recepten waarmee je eindeloos kunt experimenteren!


  Criteria bij de koop van een broodrooster of tosti-ijzer

  Afhankelijk van het type apparaat zijn er verschillende aspecten waarmee rekening moet worden gehouden bij het kopen van een broodrooster of tosti-ijzer, zodat het klaarmaken van de lekkerste broodjes en het algemene gebruik en onderhoud van het keukenapparaat zo eenvoudig mogelijk is en je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.


  Text And Image Section


  Koophulp broodrooster


  Zelfs van ogenschijnlijk eenvoudig apparaten als een broodrooster zijn er tal van verschillende varianten en modellen, die niet alleen wat betreft de prijs behoorlijk kunnen verschillen. Bedenk voor de aankoop goed welke eigenschappen je nieuwe broodrooster moet hebben en welke functies je minder belangrijk vindt.

  Sleuven

  Zoals eerder beschreven zijn broodroosters verkrijgbaar met korte en langere sleuven. Het aantal en de grootte van de sleuven bepalen hoeveel sneetjes er tegelijk geroosterd kunnen worden. Bij zeer compacte broodroosters met smalle, korte sleuven kan het lastig zijn om iets grotere of dikkere sneeën brood te roosteren. De meeste broodroosters hebben echter sleuven van een normaal formaat waar het meeste brood probleemloos mee kan worden geroosterd.

  Soorten sleuvenKan zoveel sneeën brood tegelijk roosteren
  Broodrooster met enkele sleuf1
  Broodrooster met 2 sleuven2
  Broodrooster met 4 sleuven4
  Lange broodrooster2, ook geschikt voor bruin brood
  Lange broodrooster met 2 sleuven4, ook geschikt voor bruin brood

  Vermogen en bruiningsniveau

  Het vermogen van het apparaat bepaalt hoelang het roosteren van de sneeën brood duurt. Bij broodroosters met een laag vermogen kan het lang duren voordat het gewenste resultaat is bereikt. Een broodrooster met 2 sleuven moet een minimaal vermogen van 800 watt hebben en een broodrooster met 4 sleuven of een long slot-broodrooster moet minimaal 1200 tot 1400 watt vermogen hebben. Op de broodrooster kan worden ingesteld hoe bruin de toast moet worden. Op goedkopere varianten wordt het bruiningsniveau vaak eenvoudig met nummers aangegeven (niveau 4 kan bijvoorbeeld bij elke broodrooster een andere bruiningsgraad zijn), waardoor je een beetje moet experimenteren om de gewenste krokantheid te krijgen. Op andere broodroosters staat duidelijker vermeld welke instelling tot welk resultaat leidt (bijvoorbeeld ‘goudbruin’ of ‘donkerbruin’).


  Functies

  Goede extra opties verhogen het gebruiksgemak van de broodrooster. Opties die idealiter niet mogen ontbreken zijn onder andere:

  • Kruimellade om de broodkruimels die in het broodrooster vallen gemakkelijk te verwijderen
  • Opzetstuk voor broodjes om deze warm te houden
  • Heffunctie om vastzittende of hele kleine sneetjes brood uit de broodrooster te halen
  • Automatische centreerfunctie voor een gelijkmatige bruining van het brood
  • Ontdooi- en opwarmfunctie om ook bevroren brood of weer afgekoeld brood op temperatuur te krijgen
  • Kabelopslag om het te veel aan kabel op het aanrecht te verminderen en daarmee het risico op ongelukken te verlagen


  Materiaal

  De meeste broodroosters zijn gemaakt van aluminium, kunststof of RVS. Kunststof en aluminium zijn bijzonder licht en voordelig. Broodroosters van RVS zijn meestal wat duurder, maar zijn ook bijzonder robuust en gaan lang mee. Bij het kiezen van een broodrooster speelt ook het visuele aspect mee. De broodrooster moet in het ideale geval goed bij de rest van de keukenapparatuur passen of mag als mooie eyecatcher dienen op het aanrecht.

  Text And Image Section

  Koophulp tosti-ijzer

  Lekkere resultaten en onderhoudsarm: om een tosti-ijzer te vinden die hieraan voldoet, kunnen het beste verschillende modellen worden vergeleken.


  Platen

  De platen vormen het hart van het tosti-ijzer. De meeste modellen hebben 2 paar platen, zodat je 2 tosti's tegelijkertijd kunt maken. Voor grote gezinnen zijn er ook tosti-ijzers met 4 paar platen, zodat iedereen tegelijk aan tafel kan. In het ideale geval zijn de platen uitneembaar en kunnen ze in de vaatwasser, wat het reinigen van het apparaat enorm veel makkelijker maakt. 3-in-1-tosti-ijzers, waarmee je ook kunt grillen en bakken, worden standaard voorzien van uitneembare platen.

  Materiaal

  In het ideale geval hebben de platen van het tosti-ijzer een antiaanbaklaag, zodat kaas, brood en dergelijke niet blijven plakken en eenvoudig kunnen worden verwijderd. De handgrepen moeten warmte-isolerend zijn, zodat je je handen niet verbrand als je het apparaat open of dicht doet. De meeste tosti-ijzers hebben een buitenzijde van gietijzer, RVS of kunststof. Alle soorten materiaal kunnen zeer heet worden, dus het belang van goede warmte-isolerende handgrepen mag niet worden onderschat.


  Vermogen

  Hoe hoger het vermogen van het tosti-ijzer, hoe sneller je heerlijke tosti klaar is. In de regel moet het apparaat een vermogen van tussen de 800 en 1.200 watt hebben. Wanneer apparaten een lager vermogen hebben, duurt het langer voor je tosti klaar is, en wordt er tevens meer energie verbruikt. De meeste tosti-ijzers zijn voorzien van een temperatuurindicator, om aan te geven dat het apparaat genoeg is opgewarmd voor gebruik.

  Text And Image Section

  Broodrooster en tosti-ijzer reinigen en onderhouden


  Voor de reiniging geldt voor alle elektrische apparaten: haal de stekker uit het stopcontact om ongelukken te voorkomen. Bij broodroosters moet regelmatig de kruimellade worden geleegd en met een zachte, vochtige doek worden afgenomen. Indien nodig kan de binnenkant met een fijne kwast worden schoongeveegd. Flink afgeraden wordt om de binnenkant met een mes of schoonmaakmiddel schoon te maken. Bij tosti-ijzers moet ook regelmatig de buitenkant worden afgenomen met een doekje. De platen kunnen, als ze uitneembaar zijn, in de vaatwasser of met de hand en een zachte spons worden gereinigd. Wanneer de platen niet uitneembaar zijn, kunnen ze worden gereinigd met een doekje. Eventueel aangekoekte etensresten kunnen met een houten lepel worden verwijderd. Wanneer de platen zijn aangebrand, kunnen ze een nachtje in de week worden gezet en de volgende dag worden gereinigd. Gebruik ook hiervoor geen scherpe voorwerpen, anders beschadig je het apparaat.

  Tip!

  Bakpapier gebruiken

  Om het reinigen van de platen te vereenvoudigen kun je in het tosti-ijzer bakpapier leggen. Daardoor kan het resultaat iets minder zijn, maar blijft het apparaat wel prachtig schoon.