Verwen jezelf met een lekkere stamppot. Niks is vertrouwelijker en hartverwarmender als een heerlijk bord gevuld met stamppot. Met verrassende stamppot recepten en een uitgebreid stamppot assortiment, heb je deze avond zó een stamppot gerecht op tafel getoverd. Kies voor een traditioneel stamppot recept of stamp ‘ns anders!

Stamppot recepten met een twist

Ben je opzoek naar een oer-Hollandse stamppot recept zoals andijvie stamppot, boerenkool stamppot of een zuurkool stamppot? Blader dan snel door onze stamppot recepten. Liever de klassiekers serveren maar dan net even anders? Kijk dan snel naar onze favorieten!

DE PERFECTE PIEPERS VOOR STAMPPOT

DE PERFECTE PIEPERS VOOR STAMPPOT

Een lekkere stamppot begint bij de juiste aardappel. Er zijn vastkokende, iets kruimige en kruimige aardappelen. Maar welke moet je kiezen?


Deze namen zeggen niets over de smaak, maar enkel iets over de structuur. Hoe kruimiger de aardappel, hoe makkelijk het is om er een lekkere puree van te maken. De kruimige aardappel is dus de perfecte aardappel voor stamppot!


Klassieke stamppotten worden altijd gemaakt met kruimige aardappelen. Ze worden na het koken kruimig en vallen makkelijk uit elkaar. Wil je echt een Hollandse pot ga dan voor deze aardappel!


Wil je liever een iets steviger aardappelpuree voor bij je stamppot? Gebruik dan vastkokende aardappelen. Let wel op dat je de aardappelen goed gaar kookt!


Wil je nog meer gemak? Kies dan voor stamppot aardappelen. Deze aardappelen zijn al geschild, gesneden en voorgekookt. Door de perfecte structuur zijn ze nog sneller gaar en makkelijk te pureren! Probeer het zelf!