Seizoensgroente en -fruit in de herfst

De bladeren vallen van de bomen, de dagen worden steeds korter en we moeten de regen, kou en wind weer trotseren. We maken het binnen gezellig en duiken de keuken in voor het maken van warme soepen en heerlijke stoofpotjes. Lees hieronder alles over typische herfstgroente en herfstfruit!

De verschillende soorten herfstgroente:

- Andijvie

- Boerenkool

- Broccoli

- Champignons

- Knolselderij

- Pompoen

- Spruitjes

- Ui

- Witlof


De verschillende soorten herfstfruit:

- Appels

- Druiven

- Kiwi's

- Mandarijnen

- Peren

- Pomelo's

- Sinaasappels

- Vijgen

Het eten van seizoensgroente en -fruit is niet alleen lekkerder, maar ook beter voor het milieu en de lokale economie. In de herfst zijn er tal van heerlijke seizoensgroente en -fruit beschikbaar die zorgen voor smaakvolle en gezonde gerechten. Door te kiezen voor seizoensgroente en -fruit tijdens de herfst, krijg je producten die op natuurlijke wijze groeien en minder bestrijdingsmiddelen nodig hebben.


Seizoensgroente en -fruit in de is zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Omdat deze producten lokaal geproduceerd worden, zijn ze vaak goedkoper dan groente en fruit dat niet in het seizoen is. Bovendien zijn ze van betere kwaliteit en bevatten ze meer voedingsstoffen.


Je kunt in de herfst genieten van een breed aanbod aan seizoensgroente en -fruit, zoals pompoen, wortels, bieten, appels en peren. Door deze producten te gebruiken in jouw gerechten, maak je niet alleen smaakvolle maaltijden, maar draag je ook bij aan een duurzamere wereld.


Dus waar wacht je nog op? Ga naar een Lidl filiaal bij jou in de buurt en geniet van al het lekkers dat seizoensgroente en -fruit in de herfst te bieden heeft!


Recepten met seizoensgroente en -fruit

Probeer onderstaande recepten seizoensgroente en -fruit in de herfst en geniet van onze heerlijke producten

Bekijk meer seizoensgroente en -fruit