Seizoensgroente en -fruit in de lente

De bladeren aan de bomen beginnen weer te groeien, de dagen worden steeds langer en de zon laat zich steeds vaker zien. Het is lente in Nederland! Ook het seizoen Lente heeft eigen seizoensgroente en –fruit. Lees hieronder alles over typische lentegroente en lentefruit!

De verschillende soorten lentegroente:

- Asperges

- Radijsjes

- Spinazie

- Raapstelen

- Kropsla

- Rode bietjes

- Wortelen

- Tuinbonen

- Doperwten

- Knoflook

- Prei

- Artisjokken


De verschillende soorten lentefruit:

- Aardbeien

- Abrikozen

- Kersen

- Perziken

- Nectarines

- Rabarber

- Appels

- Peren

- Citrusvruchten zoals sinaasappels, grapefruits en mandarijnenIn de lente is er veel seizoensgroente en seizoensfruit beschikbaar. De lente is het seizoen van de groei en vernieuwing, en dat zie je terug in de overvloed aan verse, kleurrijke en smaakvolle producten die beschikbaar zijn.


Wil je lentegroente proberen? Denk dan aan asperges, radijsjes, spinazie, raapstelen, kropsla, rode bietjes, wortelen, tuinbonen, doperwten, knoflook, prei en artisjokken. Deze verschillende soorten groente zijn niet alleen heerlijk en voedzaam, maar zijn ook nog eens lokaal en duurzaam geteeld, wat goed is voor het milieu en de lokale economie.


Wil je lentefruit proberen? Probeer dan aardbeien, abrikozen, kersen, perziken, nectarines, rabarber, appels, peren en citrusvruchten zoals sinaasappels, grapefruits en mandarijnen. Deze vruchten zijn niet alleen lekker, maar ook rijk aan voedingsstoffen zoals vitamines en antioxidanten.


Door te kiezen voor seizoensgroente en seizoensfruit in de lente, eet je niet alleen gezond en lekker, maar draag je ook bij aan een duurzamere en gezondere toekomst voor onze planeet en de mensheid.


Probeer deze lente dus zeker eens wat nieuwe seizoensgroente en seizoensfruit uit en ontdek hoe lekker en voedzaam ze kunnen zijn! Waar wacht je nog op? Ga naar een Lidl-filiaal bij jou in de buurt en geniet van al het lekkers dat seizoensgroente en -fruit in de lente te bieden heeft!

Seizoensgroente en -fruit lente recepten

Probeer onderstaande recepten met lentegroente en –fruit en geniet van onze heerlijke producten.

Bekijk meer seizoensgroente en -fruit