Seizoensgroente en -fruit in de zomer

De zomer is hét seizoen vol warme zomerdagen, gevolgd door lange zomeravonden die we het liefst buiten spenderen. De BBQ gaat weer aan en we genieten van lichte salades met zomergroente en verfrissend zomerfruit zoals watermeloen en aardbeien. Lees hieronder alles over typische zomergroente en zomerfruit!

De verschillende soorten zomergroente:

- Tomaten

- Courgette

- Aubergine

- Paprika

- Komkommer

- Sperziebonen

- Snijbonen

- Wortelen

- Radijsjes

- Rode bietjes

- Ui

- Knoflook

- Mais

- Spinazie

- Kropsla

- Andijvie

- Artisjokken

- Venkel

- Broccoli

- Bloemkool

- Diverse soorten sla


De verschillende soorten zomerfruit:

- Aardbeien

- Blauwe bessen

- Bramen

- Frambozen

- Kersen

- Perziken

- Nectarines

- Meloenen

- Watermeloenen

- Pruimen

- Abrikozen

- Appels

- Peren

- Druiven

- Mango's

- Papaja's


Zomer, zon en... seizoensgroente en -fruit! Het is weer die tijd van het jaar waarin we kunnen genieten van al het lekkers dat de natuur ons te bieden heeft. En dat is nogal wat! Denk bijvoorbeeld aan tomaten, courgette, aubergine, paprika, komkommer, sperziebonen, wortelen, radijsjes, rode bietjes, ui, knoflook, mais, spinazie, kropsla, andijvie, artisjokken, venkel, broccoli en bloemkool. Stuk voor stuk smaakvolle groente die niet alleen lekker zijn, maar ook nog eens lokaal geteeld worden en duurzaam zijn.


En dan hebben we het nog niet eens gehad over het seizoensfruit in de zomer! Aardbeien, blauwe bessen, bramen, frambozen, kersen, perziken, nectarines, meloenen, watermeloenen, pruimen, abrikozen, appels, peren, druiven, mango's en papaja's. Al deze vruchten zijn fris en sappig, en zitten boordevol voedingsstoffen.


Dus waarom zou je niet wat creatiever worden deze zomer en op zoek gaan naar nieuwe seizoensgroente en -fruit om uit te proberen? Ga naar een Lidl filiaal bij jou in de buurt en ontdek wat de zomer te bieden heeft!

Recepten met seizoensgroente en -fruit

Probeer onderstaande recepten seizoensgroente en -fruit in de zomer en geniet van onze heerlijke producten

Bekijk meer seizoensgroente en -fruit