Maak kennis met onze telers

Lidl werkt al jaren met dezelfde groep boeren en telers. Onze telers zijn ontzettend belangrijk voor ons. Samen met hen werken wij - dag in, dag uit - aan de kwaliteit van onze groente en fruit. Omdat we allebei maar één ding willen: vers, kwalitatief en betaalbaar groente en fruit. Zodat iedereen kan genieten van gezond en lekker eten. Hieronder stellen we een aantal telers voor, zodat je precies ziet waar jouw groente en fruit vandaan komt.

Aardbeien

Aardbeien

Teler: Brookberries B.V.

Levert aan Lidl: Aardbeien

Gevestigd in: Belfeld (Venlo)

brookberries.nl


Brookberries is dé specialist in aardbeien in kassen en is 25 jaar geleden gestart door Marcel Dings. Sinds 2007 is Peter van den Eertwegh mede eigenaar en is het bedrijf gegroeid naar 5 locaties.


De Brookberries bedrijven zijn gevestigd in de mooie gemeente Venlo. Op bijna 30 hectare wordt een productie gedraaid van 3.5 miljoen kg per jaar. Brookberries maakt gebruik van de meest moderne technieken om op een milieuvriendelijke manier het hele jaar rond aardbeien van topkwaliteit te kunnen produceren. Het bedrijf is volledig gespecialiseerd in de teelt van aardbeien onder glas en produceert 5 overheerlijke rassen: Sonsation, Sonata, Favori, Elsanta en Fandango.


BIO mix

BIO mix

Teler: BioVerbeek, Niek Verheijen

Levert aan Lidl: BIO mix

Gevestigd in: Velden

bioverbeek.nl


BioVerbeek is een modern, biologisch glastuinbouwbedrijf in Velden in de mooie provincie Limburg. Het bedrijf is 10 hectare groot. BioVerbeek teelt voornamelijk biologische tomaten, paprika’s en een klein oppervlakte komkommers en aubergines. Biologisch is in essentie slim omgaan met alles wat leeft. Als je goed zorgt voor de natuur, zorgt die ook goed voor jou. Dit oeroude principe gaat bij BioVerbeek hand-in-hand met het toepassen van de allernieuwste teeltinzichten en technieken. Het resultaat: een (h)eerlijk, gezond en kwalitatief hoogwaardig versproduct, waarin je direct de natuur proeft! BioVerbeek is lid van Coöperatie Harvest House U.A., samen met de collega-biotelers leveren zij via Harvest House biologische producten aan afnemers in binnen- en buitenland.


Prei

Prei

Teler: Groentemakers B.V.

Levert aan Lidl: prei

Gevestigd in: Maasbree

groentemakers.nl


Groentemakers BV is een vollegrondsgroentebedrijf dat prei, bloemkool, ijsbergsla en lente-ui teelt voor de versmarkt. Dit doen zij op maar liefst 450 hectare.

Groentemakers is ontstaan vanuit een samenwerking tussen twee vollegrondsgroentebedrijven. Samen doen ze wat ze het allerbeste kunnen en wat hun bedrijfsnaam eigenlijk al zegt: groente maken! Dagvers en van perfecte kwaliteit. Met veel passie telen zij het hele jaar rond prei. Er wordt van eind februari tot begin augustus geplant, om het hele seizoen door te kunnen leveren in binnen- en buitenland. Zowel de lange als de korte prei wordt er geteeld.Spinazie

Spinazie

Teler: Van Dijck Groenteproducties

Levert aan Lidl: spinazie

Gevestigd in: America (Limburg)

groenteproducties.com


Van Dijck Groenteproducties is 24 uur per dag, zeven dagen per week bezig met de productie van een breed assortiment dagverse groenten, zoals spinazie, prei, sla, wortels en bloemkool. Dit doen zij met grote zorg en toewijding op percelen binnen een straal van 50 km rondom het bedrijf. De groenten worden onder de hoogste kwaliteitseisen geteeld, geoogst en verpakt en vervolgens naar klanten in binnen- en buitenland gebracht. Van Dijck heeft het hele proces, van teelt tot distributie, in eigen hand en daardoor kan wat gisteren nog in het veld stond, vandaag al in de winkel liggen.


Snacktomaten

Snacktomaten

Teler: CombiVliet

Levert aan Lidl: de snacktomaat

Gevestigd in: Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland en Normandië (Frankrijk)

combivliet.nl


CombiVliet teelt tomaten met veel zorg en aandacht. Met ruim 150 hectare, verdeeld over verschillende teeltlocaties in Nederland en Frankrijk, is het bedrijf uitgegroeid tot een grote speler in de Europese tomatenteelt. Een natuurproduct als de tomaat moet op een zo natuurlijk mogelijke manier worden geteeld, vinden zij. Met de smaak die een consument ervan verwacht en een betrouwbare kwaliteit.


Het mooiste is als alles in balans is. Dat punt waarop de groei van de plant en de vrucht optimaal is. De temperatuur in de kas, de hoeveelheid voedingswater die we geven, het licht in de kas, de gewasbescherming en biologische bestrijding; alles komt dan samen. Het luistert in de teelt heel nauw. We zorgen ervoor dat de plant het zo goed mogelijk naar zijn zin heeft, zodat er meer en smakelijke tomaten aan groeien. Weet je wat zo mooi is? Bij ons is het elke dag groen, het leeft. In de kas gebeurt iets, er groeit iets om je heen. Dat ruik je, dat zie je en dat voel je.


Voor CombiVliet is het een logische conclusie: als je een product teelt dat gezond is voor mensen, is het vanzelfsprekend dat de productiewijze ook verantwoord is. Daarom werken ze hard aan een duurzame bedrijfsvoering. In het jaar 2040 wil CombiVliet klimaatneutraal zijn.
Snackpaprika's

Snackpaprika's

Teler: Frestia B.V.

Levert aan Lidl: snack paprika’s

Gevestigd in: Maasdijk

frestia.com


Smaak. Daar draait alles om bij Frestia B.V. Sinds 1974 is dit familiebedrijf al actief, dus je kunt wel zeggen dat ze echte paprika roots hebben. Als telers van specialties in paprika’s en tomaten werkt Frestia B.V. elke dag aan een product van topkwaliteit. Denk aan Vitapep snackpaprika’s, zoetpuntpaprika’s en mini troscherrytomaten. Allemaal gezond, knapperig en vooral lekker zoet,

Elke dag oogsten medewerkers de paprika’s in kratten. Twee of drie keer per dag haalt een vrachtwagen de kratten op. Dezelfde dag nog krijgen alle paprika’s de juiste verpakking en gaan ze naar de winkel. Supersnel en dus supervers.


Frestia B.V. teelt op ruim 40 hectare verdeeld over locaties in Nederland en Portugal. Hierdoor is jaarrond beschikbaarheid geen probleem. Dat maakt Frestia tot een betrouwbare partner die grote volumes kan leveren.


Onze telers zijn stuk voor stuk gedreven en werken met grote zorg en toewijding aan hun product. Of het nu tomaten, komkommers of paprika’s zijn. Wij staan, samen met hen, 100% voor de kwaliteit die zij afleveren.


Meer weten? Bekijk de groente- en fruitpagina als je meer wilt weten over ons assortiment en hoe je lekker kunt koken met groente en fruit vers van het seizoen.